Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, May 16, 2012

Jiran yang so...so




duduk berjiran kat KL ni memang tak syiok langsung tau tak..
jumpa bulan pertama, pandang-pandang aje dulu
bulan ke 2 baru la nak senyum-senym
bulan ke 3 baru bertegur sapa...
bulan ke 4 dan seterusnya senyum2 je...xde peningkatan sampai sudah....

berjiran ada yang baik, ada yang kurang peramah...ade yang tak amek peduli langsung pasal ko....
pendek kate so so aje la...tapi ape pun kita kena la amek tau gak pasal jiran kan...nak2 tak nak kite duduk sebelah menyebelah... walau tak bertegur tapi please jage hubungan tu jangan sampai bergaduh...

ni bukan nak cerita pasal ape la....
aku duk umah tingkat2 so memang la x jumpa tanah kecuali dalam pasu bunga....
jiran ade pelihara kucing <--- tapi tanak ngaku
tiap kali nampak kucing tu mesti tanya kitorang
"ehhh... kucing awak ke ni????"<----- tiap2 kali jumpa dak umah aku tanya mcm ni

kitorang pun jawab la

"tak la, tak tahu kucing sape, bukan kucing akak ke??"

akak tu jawab
"eh..bukan kucing ni memang kucing floor ni, akak bagi makan je...nama die Issabell"

padahal dah 2 3 kali aku ternampak kucing tu melepak dalam umah dia time pintu umah die terbukak....nama tanak kalah tu...

nak jadikan citer satu hari tu kat depan umah aku pakej kucing tu sekali ngan anak-anak die yang dah besar sikit..selama ni aku tak pernah nampak pun anak die....maybe kakak tu jage dalam umah, bila dah besar sikit dah cergas pandai berak merate2 kakak tu letak kat luar umah..jgn kate anak2 die je pakej sekali ngan die punya najis2

perghhh memang tak tahan la kan...aku memang tak boleh sikit dengan kucing..nak pegang die pun aku tak boleh inikan pulak najis2 die...ko balik keje penat2 pas tu nak bersihkan najis2 kucing yang merate2 kat depan umah ko, sape tak sakit ati kan.....
umah mak aku pun ade kucing gak... tapi xpernah la lagi wat pengotor macam tu...
nak kencing nak berak pandai die carik port...

so pagi tu nak g kerja aku ngan dak umah decide nak letak kucing tu kat floor bawah sekali, since kakak tu tak mengaku tu kucing die.. kitorang letak kat level bawah sekali sebab kitorang tau mesti selamat punya kucing tu...
balik tu sekali aku nengok kucing tu dah ade kat atas balik, sekali ngan anak2 die duk melepak baik atas2 kasut...ase nak ngamuk aje.

aku bukan ape..aku tadek masalah pun kalau akak tu nak bela kucing, tapi kalau dah ase duduk apartment ...takde port untuk kucing tu berak kencing, beli la pasir tu...xde la die berak merate2...kalau dah dari kecik die berak merate memang sampai ke besar la macam tu sebab tak diajar...

sejak insiden kitorang letak kucing tu kat bawah pandai lak kakak tu letak makanan and air untuk kucing die depan umah die.... selame ni letak tepi umah kitorang...sebab malas nak gaduh kitorang letak kotak kat grill depan umah ..tak bagi kucing masuk  kat umah..


4 comments:

scha_imal87 said...

kahkahkaaahhhhhhhhhhhhhhh..somi kucen tu xde ke?..g la ngadu kat guard rmbt straighten tu..

scha_imal87 said...

kahkahkaaahhhhhhhhhhhhhhh..somi kucen tu xde ke?..g la ngadu kat guard rmbt straighten tu..

Alieza Dayasari said...

blog ni kelihatan begitu kemas.....

aRa ❤ aFiq™ said...

nak bela kucing kena la sediakan tmpt dia sume kan.. xde myusahkan org lain :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...