Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, December 4, 2014

Untuk Tambah susu badan kite minum Ephyra


entry untuk mak2 budak aje...selain dari tu mohon jangan baca

dulu selepas je lahirkan Sophea dah mandi pe semua nurse suruh nenyusukan Sophea terus...
aku try susukan dia
aku tengok die hisap ok...
bila dia tido aku letak dia nangis balik
dah balik wad lagi la...
aku sensorang uruskan sophea
berpeluh2 time die nangis tu
susukan ok dia diam
letak menangis balik
sampai aku terfikir susu aku ni ade ke tak
tak sampai 2 hari rasa sakit dekat situ tetttttt tetttttttt....
aku pun terfikir cara aku salah ke sampai sakit kat tet tet
balik rumah pun still macam tu
asyik nangis
tak boleh tido
kalau tidokan dia tak sampai 10 minit bangun lagi nangis
tapi aku kuatkan hati
bagi jugak walaupun tgh sakit sebab pecah
tapi still baby macam tak puas
aku tau kekerapan baby menyusu sebab perut die kecik
so aku layankan aje

tapi satu hari aku perasan air kencing baby macam ada darah
aku start panik
dehydrate ke ape anak aku ni
last2 terpaksa beli susu formula
sebab susu aku memang xkeluar
try pam pun x keluar
minum susu formula terus tido  lena anak aku
bunyi motor ...bunyi anjing jiran menyalak pun dah xde terjaga2 sangat
aku dah try alfafa tapi tak jalan
terus suruh adik aku tanye doc..nak makan ape untuk bagi susu banyak
sebab aku tak de susu langsung
so adik aku beli 

ubat ni beli dekat klinik As-salam
orang bangi or kajang boleh ke sini kalau nak beli ubat tambah susu
makan ubat ngan air choc ni Alhamdulillah
baru la keluar sikit2 susu tu
lepas tu terus aku stop makan pil tu...aku cuma teruskan minum air choc tu aje...
tapi dalam pantang kan ...susu melimpah ruah
so once stock dah habis aku pun xminum lagi

sempat 2 kali jugak la Phea minum formula
susu aku dah ade terus aku stop Formula
Alhamdulillah susu melimpah ruah....aku pun stop makan ubat
then bila nak masuk keje baru la aku terhegeh2 nak buat stok untuk Phea
bila aku pam susu sikit je keluar
padahal sebelum ni ok je ...
sebelum ni aku pam aku bagi terus...xde aku buat stok
time aku nk buat stok pulak susu xbanyak
sedih gile tau

lepas tu budak office aku suggest ephyra
aku pun try minum ephyra
sebab kakak office aku menjadi dengan die
melimpah ruah
tapi dengan aku tak pulak
malu2 je nak kuar
stress aku tengok

tapi masuk sachet yang ke empat
Alhamdulillah...sekali pam aku boleh dapat 12 oz
Alhamdulillah sangat2
lepas pada tu aku continue minum ephyra je
tapi yang sedihnye
susu dah banyak tapi BS tak mau guna EBM
die mintak formula
sebab die nak muntah handle EBM
sekian

so pada ibu2 yang rasa nak tambah susu badan boleh try ephyra



Nak try Ephyra boleh roger2 kite ye mommy
PM untuk harga kasih sayang ye mommy semua
harga kawan2... 
Bukan 197
bukan 187
bukan 177

Whatapps 0168965045

8 comments:

Najib Ariyan said...

kalau pam susu keluar... berapa lama dia boleh bertahan dalam peti sejuk yer?? tak mungkin berbulan2 kan?

misz sheyla said...

@najib ariyan ~ berbulan boleh tahan...sebab tu boleh buat stok...simpan dlm peti...smpai 6 bulan boleh tahan...

Nursaila Norman said...

betul ke ni ephyra blh tmbh susu sambil tu utk kecantikan sekali? nak lah.. susu saila x boleh nak dpt byk2 skali pam..penat plk nk kena pam tiap 2 jam huhuhu!

misz sheyla said...

dengan kite ok..menjadi nursaila...

misz sheyla said...

@nursaila ~ boleh try trial pack dulu...

shaFazie said...

azie nak cubalah produk ini thank q share

Anonymous said...

sis i dh nk masuk 6 stretches.. tp still susu cair n skli pump dpt 6oz plg banyak.. tp i mkn skli ngn habatusauda.. ke side effect dia amik masa berminggu2.. sbb 3 ari i amaik tp i xmkn habatusauda still cair n xsm b4 dis..

misz sheyla said...

@anonymous..alaaaa..kite xsure pulak kenape..klau cair sgt tu nama die foremilk... bace ni http://miszsheyla.blogspot.com/2014/11/susu-foremilk-hindmilk-yang-wajib-ibu.html

mummy makan- makanan berkhasiat jugak... nnti kite comfirmkan psl ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...