Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, February 16, 2015

Cara membuat stok (air rebusan)

A. Vegetable Stock / Stok Sayuran


Kaedah ini menghasilkan 800 hingga 900 ml stok. Anda boleh menyimpannya selama seminggu di dalam peti sejuk atau sebulan di dalam pembeku.

• Baki sayuran boleh dikisar dan ditambah ke dalam makanan bayi anda.

7 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. sheila dah buat juga stock adam. tapi tercair sikit sebab tak larat nak tunggu berejam masak. ekekkeee.. tapi best sangat tengok anak berselera makan. suka dia. makin seronok masak untuk adam ~~~

Rai OurKizuna said...

guna air rebusan sayur ni, dah tak payah masuk gula garam.. dapat manisan semula jadi.. hehe

Nik Azidah said...

Thanks for sharing :)

Maria Firdz said...

buat kiub kecil pun ok kan... boleh cuba ni... buat kiub pati ayam.. :)

Najib Ariyan said...

ohhh baru ni dengar stok sayuran... selalu stok ayam stok udang... nice

IMaH said...

Best kan prepare makan untuk anak? memang jadi rajin nak siapkan itu ini. Tambah happy bila tengok anak makan

cik mah said...

Seronok wat benda ni sebenarnya...dah ada anak ni br mcm2 nk try...hahaha...sharelah lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...