Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, November 7, 2014

X-ray Hospital Serdang - Sophea ada 2 lubang kecil di Tulang Belakang

masa Sophea umur sehari, aku masih dalam Hospital...
pagi tu Nurse ambik semua baby untuk cek...
lamaaaa gile...
sempat aku tidur kejap sementara tunggu doctor check baby
Lepas tu baby dipulangkan
aku ingat xde pape la dah
tak lama lepas tu sorang doktor datang
chinese....aku rasa houseman kot...
"Puan kite detect ada 2 lubang kecil kat tulang belakang anak Puan, nanti kita bagi date untuk datang x-ray ye"
aku blur..aku cuma anggukan aje...
serius aku tak fikir yang buruk2 pun....
sebelum keluar Hospital Doctor bagi tarikh appointment dalam buku kecik...
aku still rileks lagi tak de ape2
balik kampung g checkup dekat klinik kampung tiba-tiba Nurse tanya
kenapa dengan tulang belakang anak awak
aku just jawab je la ada lubang kecik katenye...
lepas tu doc datang cek ..tekan2 kat tulang belakang Phea...
aku dah start risau...
aku tanya kenapa doktor
doc x jawab pape..cuma senyum
dia tekan2 lagi 
 angkat2 kaki anak aku
pas tu cakap
Insyaallah xde pape ni
kuat kakinye ni hah
lepas doktor pergi aku tanya Nurse, kenape...
Nurse tanya doc sane tak cakap pape ke...
aku cakap xde..
Nurse tu memang x berani cakap pe..Sebab dia takut ape yang die explain salah ....dan buat aku jadi risau....
lepas aku paksa baru dia explain..
 kalau tulang belakang effect kat kaki...
tapi Nurse kate tak de pape kot sebab kaki anak aku kuat...
time tu la baru aku rasa risau...
rasa nak menangis time tu jugak...
balik rumah sambung risau..
aku main2 dengan kaki dia...
try bagi die berdiri
tegap je...
tapi risau tetap x hilang....
tiap kali tengok anak aku tido aku rasa nak nangis...
patut Nurse tu tak mo cerita...
bila sepupu aku datang melawat aku cerita la pasal tulang belakang si Phea
lepas tu dia cerita anak die dulu lubang kat  jantung...
kena wat appointment mcm aku g..lepas sebulan tu g xray tak ada apa-apa
doktor cakap sebab baby kecik lagi..so ada part2 yang x tertutup sepenuhnya...
Lepas tu baru aku lega...
dan Alhamdulillah bawak Phea g Hospital Serdang untuk x-ray
xray budak2 ni macam kita scan perut kita jugak...
doctor guna gel panas sebab tak nak Phea nangis....
dah scan doctor kate dari apa yang dia tengok macam nampak tak ada masalah...
lagi 2 minggu ambil result...
dapat result...
Alhamdulillah Ya Allah...
tak ada apa2..
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................
dapat appointment lagi satu untuk cek buah pinggang dia pulak...
nanges lagi aku dalam hati....
nanti aku cerita pasal xray buah pinggang pulak...

so korang2 kalau doctor detect ade yang tak normal pada baby korang ..korang jangan risau sangat tau...kadang2 ada part yang tak tertutup sepenuhnya...

9 comments:

cik fadh said...

risau dengar..harap phea sihat2 je..phea kuatkan !

QasehnyaRania said...

mau x risau..
saya hri tu alhamdulillah xda apa.cma kuning j la. itupon ulang perhi check aje.x ccuk ambik drah pon..

LadyBird said...

Agk mnkutkn.. huhu.. mahunye xbmbg.. huhu

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Sedihnya..mintak-mintak takde pape n semua ok!Amin..

hainom OKje said...

Okje dulu masa bersalin anak sulung, dia kuning duk bawah lampu pun risau bukan main tau....asyik menangis jer huhu.... lawak bila ingat balik

LYAfrina said...

alhamdulillah..klo itu resultnya.
apa2 pon smua tu dari Allah swt,
lya waktu mgndung dulu doc detect asya x smpurna, cacat tulang belakang bengkok n mcm2 lagi..dan mungkin x selamat bila dilahirkan..tp pd hari dilahirkan semua doc terpegun... sebab apa y dikatakan smua x terjadi.. asya dilahirkan smpurna..malah sekarang mbesar dgn sihat n normal..malah sgt cergas. Alhamdulillah.. faham sgt perasaan tu... insyallah kuasa Doa..

sal ya said...

Ms baby ni mcm2 akan ada. Kdg2 bnd tu xde pn. Dh check 2nd br tau. Apa pun hrpnya si kecik ok2 je.

Puan Kutu said...

klu dh namanya anak doc bagitau ada benda lain sikit mesti risau punya.nasib baik phea ok..semoga result buah pinggang pun ok

nini said...

semoga semuanya selamat....aminnn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...