Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, February 4, 2013

Gile tol Air Asia nih...!!!


Kan hari tu aku ade cakap nak tukar tarikh g KK..sebab tarikh tu ES x dapat cuti...
masa aku beli tiket, ES masih keje kat tempat lama, so tempat keje die approve aje cuti..
dapat keje baru dah x bagi cuti lak..... 

hari apa ntah aku pergi kaunter air asia dekat kl sentral tu...selasa minggu lepas kalau tak salah...
alang2 aku nak g amek tiket komuter 1 Malaysia, aku g terus kaunter air asia tu....
aku tanye kakak air asia duduk situ , die kate nak tukar tarikh kena penalti RM 100 sahaja....
 ok la seratus je  kan, dari rugi 300 + + ...

cik air asia: Ye cik boleh saya bantu
aku : saya nak tukar tarikh flight saya, dari tarikh sekian ke tarikh sekian...
CAA :sebentar ye cik saya tengok.....
CAA : Semua sekali total RM 964.00

aku terkedu kat situ...perghhhhhhhhhhhhh.... baik beli tiket baru aje ko tau....

Aku: bayar ape je????
CAA : Seratus penalti untuk seorang dan satu perjalanan..kalau pergi balik RM 200, untuk 2 orang RM 400.00 ....balance tu perbezaan harga tiket...
Aku : xpe la..saya beli tiket baru je la T___T ...

gilo!!!! tukar tarikh je pun dah 964... baik beli tiket baru kan...murah lagi aku tengok dari pinda tarikh aje...
puiiiiiii... makanya tiket aku tanpa ragu2 telah burn dengan kebijaksanaan air asia..tambang murah kononnya.. . jadi berbekalkan RM 964 yang telah aku jimatkan....aku pun terus ke midvalley....
kat midvalley aku ke dubu2...teringin nak makan japchea sebenarnya..tapi sebab aku sorang, dan tak reti guna chopstick maka aku order dol sol bibimbap aje..sebab leh makan pakai sudu....kalau ade geng ok la kan...ade orang tolong cover time pakai chopstick..xde la malu sensorang....




































kalau makan yang ni kena makan 2 orang...serius sebab nasi die banyak... x abes dowh... 

lepas makan dubu2 g beli tako lak...untuk minum petang
seyes..hanya takoyaki kat midvalley aje yg sedap....kat tempat lain rase tepung aje.....



















beli tako terserempak lak ngan dak neny, dak dayah dengan sorang lagi kawan die aku tak kenal...terus rasa jeles ngan dorang....cisss.. mentang2 office kat midvalley.....seronok giler turun bawah g shopping... T__T

4 comments:

Nastyna said...

Air asia memang, thats why hampir kena saman ngan kerajaan Australia, ker mmg dah kena?

misz sheyla said...

kan.. tambang memang kadang2 murah.. tapi seyesli kalau benda2 ni berlaku die cam banyak songeh sikit....

SMAS said...

byk caj terselindung kot
dia apa kisah..janji duit masyuk
kan?

lama x makan takoyaki tu..huhu

HyRoSSa NeNy said...

air asia mmg utk ko dh tempah sile naek tanpe ragu *naek tanpe kensel* haha,,,

wah!!!! sedap mkn tako yeeee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...