Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, September 25, 2012

Bunyi Loceng Basikal pukul 3 pagi????


kisah ni di alami oleh kak long aku...
kawasan perumahan die tak ade la horror mana
tapi bila malam..macam-macam cerita yang aku dengar
bukan setakat dengar cerita aku pernah jugak dengar sendiri benda tu...

nak cerita pun meremang la bulu roma aku...
nak dijadikan cerita aku tido rumah die beberapa hari yang lepas...
kalau aku dah tidur tu, memang harap maklum la...aku memang tak kan sedar kalau korang bukak lampu sekalipun....

dalam pukul 2 macam tu
kak long aku dengar bunyi loceng basikal
kring---kring.....

tau kan bunyi die macam mana.. k.long aku memang tanjat gile la....
die pasang telinga betul2 nak dengar lagi... 
tapi bunyi tu dah tak ade....
die pun fikir mungkin telinga die salah dengar...
sekali bunyi ag
kring--kring....
ko bayangkan umah tingkat 3 kot... basikal anak die mana ade loceng
kali ketiga berbunyi k.long aku bangun keluar dari bilik die tengok kat luar... dengar betul2...
tak ada bunyi...

die bangun nak masuk balik dalam bilik berbunyi lagi...
die cepat2 masuk bilik kejut suami die....
lepas tu bunyi tu dah tak ada...

last2 kakak aku duduk ruang tamu nak pastikan bunyi tu...
sekali berbunyi lagi
kring---kring
dada dah berdebar2
die dah pasang lampu
lama sikit lagi bunyi lagi
kring---kring
mata die dah pandang henpon aku kat ruang tamu..
bukan setakat mata telinga pun dah dekat henpon aku...
tetibe 
kring--kring
bunyi datang dari enpon aku.....

kaklong aku punye bengang 
pasal die kecut perut sensorang dari pukul  2 sampai dekat pukul 3 
aku terbangun tengok die
tak sempat aku cakap pape die terus tanye
" ko punye msg bunyi basikal lama tu ke?"

aku jawab la " haah"

"hissshh..penat aku kecut perut bagai"
aku jawab "emmmm" tengok enpon msg dari Celcom
terus tido balik....

kahkahkah bila ingat balik pagi tu aku rase kelakar lak...
mau die tak kecut perut..
rumah tingkat 3, pukul 2 3 pagi dengar bunyi loceng basikal
alaaa...yang basikal dulu2 kan ade loceng tu......
sape tak takut....

sekian dari saya.....
eh korang paham tak ape yg aku tulis ni???

3 comments:

dudu dhiyA said...

mengongs~ hak3hak. da a uma k.long tu mmg dilorongan dpn uma die tu seram2 sjk dgn adik kecil yg botak. aish..

dudu dhiyA said...

mengongs~ hak3hak. aish.. egtkn cter betol td. lau den kt tmpat k.long org cmpk buang colbie o'donis tu. heheh.. da a tmpt k.long tu, dilorongan dpn uma die tu spooky dgn adik kple botak chin~ uhuk3

nenot said...

hahahaha....igtkan betoi2 seram :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...