Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, November 2, 2010

Tarian Poco - poco haram

poco-poco tarian yang besenye akan dapat rating paling tinggi kalau aku g kursus kat mane2...jgn kate kursus la time riadah ke, pape ektibiti la mesti ade jek tarian poco ni... aku suka bangat ngan poco- poco.. s0nok gile... pergerakan die pun senang...lagu pun best.... tapi yang x bestnye tadi aku baru terbace yang tarian poco-poco ni haram... aishhhh kenape lak haram... aku da x puas ati ske2 ati jek kate haram ..

aku dapat inf0 ni dari SINI yang menyatakan tarian poco-poco atau pocor-pocor atau pocoh-pocoh ni adalah haram sepertimana yoga yang difatwakan haram.. ermmm ye ke??? lau x sure bace kat bawah lagi....


Assalammualaikum.
Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan2 semua tantang tarian pocoh2 yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat,umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri2 rumah dan badan2
kerajaan ketika manghadiri kursus.
Sebenarnya tarian pocoh2 ini berasal dari Filipina bukannya dari Indon.Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka.Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib.
Mungkin kita x perasan kerana kita suka mengikut2 sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh2 islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama hindu.cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan.

izinkan saye untuk copy cket ayat dari blog tuan punye :
bukankah Nabi SAW dan berpesan melalui sabdanya
"barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri di kalangan mereka (iaitu kaum berkenaan)
adeh..nak ke kite disamakan dengan kaum2 tersebut????? shaye tam0e!!!!!!!! even aku sangat suka dengan tarian ni aku xkan menari ag..insyaallah... tapi heran la... nape poco2 x diharamkan macam yoga 2???? ermmmm better orang taw bende ni...sebab kebanyakan mokcik2 yang datang g poco2 kat office aku adalah melayu...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...