Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, February 4, 2016

2nd Pregnancy - 20 Weeks Ujian MGTT Az-Zahrah


Tahun lepas2 pun aku buat MGTT dekat Az-zahrah 
tahun ni pun bertabah buat dekat Az-zahrah sebab malas nak g klinik Dengkil
walaupun tauuu Az-zahrah air gula die xde perasa...
bertabah la dik non...

Malam tu start pukul 10 aku dah puasa
tapiii pukul 11.30 macam tu aku muntah...
abis laaaaa...esok nak g minum air gula ni...
kalau ikut prosedur KKIA puasa start pukul 10.
tapi bile tengok balik buku merah lama..lega mak, klau dkt az-zahrah puasa start pukul 12...
so aku buat milo makan biskut ngan roti...topup balik mana yang keluar tadi...

Esok pagi2 lagi terus pecut ke Az-zahrah
Ambik darah sebelum makan.. minum air gula balik rumah...
time minum air gula xde la seksa mana, lepas minum tu yang jadi pening sangat....
kembang tekak2 ni, aku terus kumur2 mulut guna air mineral
sampai rumah nampak anak aku duk main bola kat luar rumah pengasuh dengan anak2 pengasuh...
nampak aku terus berlari2..aishhhhh sebab aku pening lalat maka ayahnye la yang layan anak die main...aku baring dalam bilik ..tido
ngam2 dekat 2 jam terus siap2 balik nak g klinik...hantar balik anak bertuah g rumah pengasuh die terus ke Az-zahrah...

Kali ni prosedur Az-zahrah berbeza sikit dengan yang dulu..dulu hari yang sama dapat result...kali ni esoknye baru boleh ambik result....
Alhamdulillah kali ni iols secara rasmi bebas GDM...
yahooooo xpayah buat BSP dah...

tapiiii bila tunjuk result tu dekat nurse KK , boleh pulak doktor kate sebab aku ade sejarah GDM maka kali ni aku kena buat MGTT 2 kali... kali kedua buat bila 28Weeks...
aduiiii nangis mak......
baru nak hoyehhhh hoyehhh

owh lupe nak bagitau harga buat MGTT dkt Az- Zahrah RM 55.00 tahun lepas2 RM30.00 jek...


3 comments:

fifie feyca said...

congratulation!

pipie azati aziz said...

lahaiii siannye kena minum air gula , pp pon syak kli ni msti kena minum air gula sebabnya parents dah ade kena kencing manis ... huhuhu

Puan Kutu said...

mahal jugak mgtt dekat private..huhu..

Alhamdulillah bebas GDM..tp kena minum air gula byk kali tu bertabahlah..lg klu berat naik byk..sebelum 28w pun kena minum lg apa..klu dh detect GDM..selamat sekali tu je minum..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...