Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, November 14, 2013

MUSIM KAHWIN - KAHWIN DATANG LAGI

Standard rakyat Malaysia la kan , cuti sekolah aje kahwin, kahwin aje cuti sekolah
Nak pulak bulan 12 ni, musim hujan pulak kan... rawwwrrrrrr
Dah terbau-bau nasi minyak ni...
Jemputan dah ada la dua, tiga, jemputan yang dah comfirm, kad je yang belum sampai....
Kalau ada rezeki , ada la muka aku jadi penyeri kat majlis korang
Baju pengantin flowy manje-manje aje, kau tengok aku datang nanti pakai kain flowy aku.... terbang semua Rumput kering atas jalan...hahahha
Tapi kalau dah tak dapat nak datang nak buat macam mana kan,
Lepas kahwin ni aku cuma sempat pergi 2 atau 3 majlis kahwin kawan aku
yang lain semua tak dapat datang T__ T tapi ketahui lah bahawasanya doa aku tetap bersama korang....

Last kenduri kahwin aku pergi kenduri dak eny

hye eny....sia-sia aku pakai kain flowy hari tu tau bergambar nampak kepala je..

tengok gambar ni teringat pulak, 
memang semua jenis event aku pakai baju ni...
kenduri kahwin, 
kenduri doa selamat, 
kenduri tunang, 
time raye pun baju ni.... T____T *nanges*
Kahwin  sepupu, baju yang sama


time raya....

korang tak payah nak sengih sangat yeeee....lempang kang
dah ini aje baju yang paling glamour aku rasa.... T_____T

timbul kesedaran untuk beli baju baru..........
takkan asyik nak pakai baju sama aje kan….

aku dah usha 2 3 helai baju...tapi tak tahu mana nak pilih..semua shantek shantekkkkkk shantekkkkkkkkkkkkk

*kalau aku kaya aku borong semua, bil-bil jiran tetangga aku belanja selamba*lagu awie rafael


antara baju-baju yang TER bekenan

cun tak???? harga pun affordable
RM 190.00 
dari rizalman kauuuuuuu

yang ni gilaaaaaaa punya cantik
tapi tengok harga terus telan air liur....
RM 480.00
tapi cantiknye kat bahu tu....
nangessss


kurung pesak tahrina
simple but nice
RM 85.00



maimunah kurung pahang 
RM 500.00
aku minat gila-gila dengan baju 
tapi mahal sangat, tapi minat
macam cantik je, macam comel je, macam nak aje
maimunah ooo  maimunah T__T * nanges lagi tunggu diskaun 70% 


Hatta Lady Brocade Paisley
RM 177
cantikkkkkkkkkkkk
dah terbayang-bayang dalam kepala, nanti bila orang tegur 
'cantik baju beli kat mana?'

"alaaaaa....biasa-biasa je, hatta dolmat je" sambil libas shawl


nur qamarina peplum
rm 135.00
pun cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
murah pulak tu

cantik kan korang semua...
pendapat aku baju under RM 150.00 dah kire murah gile la tu...
ingat lagi aku beli baju raya dekat Jalan Tar RM170.00
menangis aku tengok manik-manik and labuci dia jahit
siap ada akak office tanya , jahit sendiri ke manik ni...
boleh bayangkan macam mana kerja tangan diorang???
nampak tak betapa sakit hatinye aku??

baju-baju ni semua aku tengok dalam Zalora
Zalora Malaysia la, jangan pulak korang tengok website Zalora Negara lain pulak ..
menangis kau tengok baju cantik-cantik
dulu aku takut sikit nak membeli online ni
tapi baru-baru ni akak office aku borong t-shirt untuk husband dia dari Zalora
kejap aje dah sampai
aku rasa ambil masa sehari dua je tak salah
siap dapat kupon tengok wayang lagi bersama kupon-kupon lain
so aku yakin sikitlah nak membeli, walaupun banyak dengar komen yang negative, tapi  pada aku , kita kena tengok sendiri baru tau kan, nak percaya bulat2 pun payah jugak. Yela mungkin nasib korang tak baik, mungkin ada beberapa masalah barang lambat sampai.
Okey la abaikan hal tersebut.

korang rasa yang mana satu yang cantik???
yang harga RM200 ke bawah je la ye...
yang lain Kak Ton tak mampu T__T

ehh...korang pun nak cari baju nak pergi kenduri????? hahaha meh le kita shopping ...pada yang tak tahu ni  dibawah ni link Zalora..


jumpa lagi nanti.....







9 comments:

Cik Puan Rara said...

cantik yg kain askar tu kan.beli kain then tempah.pon ok kan.xyah beli mahal2.

misz sheyla said...

@cik puan rara~ kan...lawa...tailor kite skang dah xnak buat g mcm2...baju kurung pun dah kurang best pakai kalau die jahitkan..x macam dulu

~emi~ said...

Ahh..retak hati baca pasal kawen.Pelamin anganku musnah!

EH, gurau je. Takde maknanye nak retak.Hehe. Jemput ke blog sy :)

S. Faezah said...

teringin jugak baju hatta dolmat tu..berbaloi lpas discount..huhu

Myra Jay said...

Bila musim kawen, konpem kita pun akan cari baju baru nak pakai kan :D

~AkuTeTapAku~ said...

sian beg mahal kaler kuning tu..dibuang2 gitu je..tergolek kat bawah tu..hahaha!!!

aisya said...

baru nak puji yg 2nd tu tapi tengok harga, menangis. haha

yg last sekali tu pun cantik :D

Cik Itah@RRP said...

semua pun cantik hehe

HyRoSSa NeNy said...

hye cella... hahaha...

coyyy... kenduri akukah yg terakhir ko dtg... bertuah btolll ade muke ko penyeri majlis... walaupon kepala je nampak aku tetap rase ko lah paling vogue di situ... kalah aku... wakakakaka ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...