Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, January 13, 2016

isu Selfie semasa BF anak


Malas nak ulas panjang2 isu ni..sebab kadang2 ape yg kite ckp orang salah faham kalau xbetul cara penyampaian nye...
dan malas nak besar2kan isu bf ni..
tapi oleh sebab kes ni kesian ibu2 yang terdesak dan terpakse NIP anak dorang, lepas ni mesti orang pandang serong...
tak pernah lagi seingat aku terjumpa mak2 NIP ni selambe badak tayang diorang tgh bg anak susu ..seboleh2nye diorang cari tempat2 tersorok...

aku rasa kenyataan sesetengah orang (mostly belum kawen) selalu jumpe mommy NIP secara terang terangan adalah tidak berlaku..diorang cuma nak tambah bahan perasa bagi sedap dan panas sikit isu ni...
pendapat aku la..sebab belum pernah jumpe lagi yang jenis macam ni...
lepas tu banyak jugak mak2 yang mendabik dada kononnye cara die la yang terbaik...
kononnye die sanggup ke tandas utk susukan anak...kononnye die bini solehah yang fikirkan maruah suami.... jangan gitu..kite manusia..kadang2 kita khilaf..kadang2 tak sedar apa yang kite buat tu salah....aku rase dalam kes ni, dua2 pihak patut mintak maaf..yg viralkan gambar tu dan yang mengupload gambar tu...
kalauu tgok yang selfie tu pun bkn die menyusukan anak die kat tmpat awam..die pun buat sorok2..dalam kereta ..dalam tempat tertutup...yang salahnye die selfie dan pos ke facebook..

akhir kata dari Cik Bedah



1 comment:

Puan Kutu said...

benda ni patutnya tak jadi isu..takpelah sekali buat salah jadikan pengajaran..org yg komen pun..mana yg baik apa salahnya kita ambil sebagai pedoman..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...