ihsan google..gambar tak sempat ambik
- 500g daging
- serbuk kunyit
- 1 labu bawang besar dipotong bulat
- garam dan sedikit gula
- 5 tangkai cabai basah
- 3 tangkai cili api merah
- 5 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
Cara-cara:
- Daging hiris nipis2. (aku xrebus pun.. sebab dah potong nipis)
- Gaul daging bersama kunyit dan sedikit garam. Biarkan seketika kemudian bolehlah digoreng. Apabila masak, toskan. Ketepikan.
- Tumis bahan dikisar menggunakan minyak menggoreng tadi hingga pecah minyak.
- Masukkan garam dan gula secukup rasa.
- masukkan daging goreng tadi..Masukkan bawang besar dan gaul rata. Matikan api. Siap
**kalau resepi cik epal tu die guna limau..tapi aku xguna pun ...sedap jugeeekkk first time buat...tapi mcm biase la..nampak je cili Encik Suami tak nak makan..untuk die aku goreng ayam dan sardin...
3 comments:
sedap nih.. daging pun lama xmakan
Dah terasa kepedasan, pasti sedapkan..
Aikkk, en.somi elergik ngan cili ke.... Xctly campak2 tu yg sdpkn....;-)
Post a Comment