CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, January 25, 2012

Telinga Kiri Berdengung


hoihh...hoih..hoih...tadi mase kat office telinge tibe2 berdengung a.k.a berdesing eh..x reti la aku terangkan... bunyi die macam ko bukak tv yang xde siaran yang ade gambar bulat2 aje tu...leh bayangkan tak???
rupe die macam ni...bunyi die tettttttttttt yang panjang...haaaa lebih kurang cenggitu la bunyi die...

terus macam terkejut... sebab pernah baca kalau telinga tiba-tiba berdesing ade doa untuk kita baca, terus google balik nak cari doa tu tapi tak jumpe pulak...tapi macam2 lak info yang terjumpa pasal telinga berdengung ni...

info 1
ada yang kata bila telinga berdengung time tu Syaitan laknatullah tengah membisikkan sesuatu yang dahsyat kat telinga kita. Sebab tu lah berdengung. tapi kesahihannya wallualam betul ke tidak. so cara die baca selawat ke atas Rasulullah S.A.W banyak2...

info 2
Sebenarnya kalau telinga tu tiba-tiba rasa berdengung, orang yang daun tertulis namanya Luh Mahfuz  telah gugur dan tersentuh daun yang tertulis nama kita. Kalau tersentuh sebelah kiri daun kita, telinga sebelah kiri berdengung. Kalau tersentuh sebelah kanan daun kita, telinga sebelah kanan kita berdengung. Daun di Luh Mahfuh adalah nama manusia yang hidup di muka bumi ini. Apabila mati seorang anak adam..daun nya yang tercatat segala takdir untuk dirinya akan gugur.
 Wallahu alam.

Bacaan bila telinga berdengung
Rasulullah s.a.w bersabda:”Apabila berdengung telinga seorang kamu, maka hendaklah ia mengingati Allah dan berselawat kepadaKu. Setelah itu hendaklah ia ucapkan pula: “Dzakarallahu man dzakaranii bi khair” (Allah akan mengingati seseorang yang mengingati Rasul secara baik) [Hadith Riwayat Ibnu Sunny]
pstt**firasat2 pun banyak aku jumpe...tapi cam x boleh caya aje...

2 comments:

Siti raha said...

Terima kasih. Saya minta izin share ye. Dah share dulu baru minta izin ni. Hehehe.

Shariza Zainuddin said...

baru tau,tq 4 info...mohon share ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...