Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, January 28, 2016

Keperluan Berpantang - Mandian Herba


Oleh sebab aku malas nak update cerita lain sebab gambar belum transfer aku nak share la dengan korang keperluan berpantang yang aku nak sedia kan..

Macam masa bersalinkan Sophea minggu pertama tu memang mak aku g masuk semak samun caru daun2 bagai untuk buat mandian aku...tapi serius aku cakap badan memang segar lepas mandi air daun2 kayu tu..mandi air biasa pun segar jugekkkkkkk tapi energy die lain macam kalau mandi air daun kayu..dengan bau herba2 die sikit...perghhhhh
tapi kadang2 terase gatal2 sikit badan... 

untuk yang kali kedua ni, aku kena cari alternatif lain la, sebab tak sure lagi nak berpantang kat kampung(Pahang)  or kat sini..
tapi kalau berpantang kat kampung pun kesian jugak tengok mak aku duk redah semak samun nak cari daun2 bagai untuk buat mandian aku...so aku decide nak beli je la mandian herba yang orang jual...
Insyaallah energy die same je kot...
aku dah usha2 jugak
aku dah try yang dalam uncang tu..tapi xbest..so yang kali ni aku nk try yang memang daun2 kayu...




harga sepeket RM 10

tapi tak kate pulak herba apa yang die guna..


 yang ni dalam sachet xsalah aku...
baca review ok..tapi mcm aku ckp la...dlm uncang2 ni aku xgemor sangat...
kiv dulu

skang tengah usha kot2 ade yang jual daun2 kering tu...
aku prefer yang tu la...
korang pulak beli mandian herba apa time pantang
share2 la ye....kot kalau korang jual pun mohon la drop kat komen bawah..nanti aku usha2...






Wednesday, January 13, 2016

isu Selfie semasa BF anak


Malas nak ulas panjang2 isu ni..sebab kadang2 ape yg kite ckp orang salah faham kalau xbetul cara penyampaian nye...
dan malas nak besar2kan isu bf ni..
tapi oleh sebab kes ni kesian ibu2 yang terdesak dan terpakse NIP anak dorang, lepas ni mesti orang pandang serong...
tak pernah lagi seingat aku terjumpa mak2 NIP ni selambe badak tayang diorang tgh bg anak susu ..seboleh2nye diorang cari tempat2 tersorok...

aku rasa kenyataan sesetengah orang (mostly belum kawen) selalu jumpe mommy NIP secara terang terangan adalah tidak berlaku..diorang cuma nak tambah bahan perasa bagi sedap dan panas sikit isu ni...
pendapat aku la..sebab belum pernah jumpe lagi yang jenis macam ni...
lepas tu banyak jugak mak2 yang mendabik dada kononnye cara die la yang terbaik...
kononnye die sanggup ke tandas utk susukan anak...kononnye die bini solehah yang fikirkan maruah suami.... jangan gitu..kite manusia..kadang2 kita khilaf..kadang2 tak sedar apa yang kite buat tu salah....aku rase dalam kes ni, dua2 pihak patut mintak maaf..yg viralkan gambar tu dan yang mengupload gambar tu...
kalauu tgok yang selfie tu pun bkn die menyusukan anak die kat tmpat awam..die pun buat sorok2..dalam kereta ..dalam tempat tertutup...yang salahnye die selfie dan pos ke facebook..

akhir kata dari Cik Bedah



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...