Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, December 31, 2015

xde gambar tak feel nak update kan....


banyak benda nak story
banyak benda nak share
banyak benda nak simpan
tapiiiii tu la...kalau xde gambar nak cerite apa-apa dalam blog pun jadi malas kannnnn...
tunggu transfer gambar2 dulu la baru update...
nampak gayanye tahun depan la agaknye baru nampak entry dalam blog ni..kihkihkih

Wednesday, December 23, 2015

Dah pandai lap2 air tumpah


Alhamdulillah .... dikurniakan anak yang sihat dan aktif
Kak yong phea dah dapat perangai baru sekarang...
sebelum2 ni kalau dia tumpahkan air memang aku tunjuk die ambik kain lap2 air tu
lepas aku buat kain tu aku bagi die pegang tangan die n lapkan lagi..kengkonon nak mengajar..
Alhamdulillah budak2 memang cepat belajar
skang ni kalau die nampak air je kat lantai cepat2 dia ambik kain lap...
kadang2 sengaja dia tumpahkan air sebab nak lap lantai T__T

sekarang aku kena aware sikit kalau ada air dekat lantai...sebab anak solehah aku ni akan merembat segala baju atau kain berdekatan die untuk lap lantai 
hari tu die lap susu die guna baju bersih yang aku belum lipat...
sabooo aje mak kau nak
kalau xjumpe baju ..bersiap sedia la die akan masuk ke bilik cari kain apa2 yang tercapai tangan die...
pernah sekali lap guna comforter kauuuu...
mampuuuu??? 
menangis mak kau ni cuci comforter...

kite x salah pun ibu....

Postpartum 3 in 1 bengkung moden bagi ibu lepas bersalin


After aku bersalin aku pakai bengkung lipan ke apa ntah nama die


contoh mcm ni

kena ikat ketat2..memang padat la rasa...tapi masalaH kalau aku nak pergi toilet..kena bukak dan longgarkan ikatan...
jadi renyah sikit...

so aku beli yang moden
kebetulan jumpa dalam fb 
serius memudahkan aku... kalau nak g toilet cuma bukak yang pelvic band punye tu je dan kau boleh wee wee atau poo poo sesuka hati...
aku puas hati aku pun share dengan korang...Aku share aku jual jugak...
ni review ikhlas ye..
Kawan-kawan kalau berminat nak dapatkan bengkung moden ni boleh la beli dengan kita...support kawan2 ...hihi




SMS / WHATSAPP : 016-8965045
Postpartum Abdomen 3 In 1 MURAH !!!!
RM 60 INC POSTAGE /SS TAMBAH RM 5 POSTAGE

(Bengkung Moden Selepas Bersalin)
●Sesuai untuk mereka yang bersalin secara ceaser atau normal.
●Juga sesuai untuk ibu-ibu yang ingin mengembalikan badan ke bentuk badan asal.

•Bengkung Moden yang berkualiti tinggi, mudah, cepat & selesa diguna ke mana sahaja.
•Bengkung ini free size dan boleh disesuaikan dengan saiz badan.
•Adjustable dan elastic.
•Amat mudah pemakaiannya dengan 2 pelekat yang melekat dengan kejap (zap on) .


Sesuai untuk :-
1) Ibu lepas bersalin, cantikkan semula bentuk badan.
2) Mengempiskan Perut Buncit
3) Pinggul besar/punggung besar
4) Mengecilkan peha besar.
5) Selulit di perut, peha, punggung.
6) Merampingkan Pinggang


Amalkan setiap hari untuk kesan maksimum..
Nak tubuh badan ramping selepas bersalin??
bertindak 2 cara:


1. Bengkung: Meratakan perut yang memboroi
2. Talipinggang: Merampingkan & membentuk pinggang

CARA MENGGUNAKAN BENGKUNG 3 IN 1

★ Boleh dipakai ketika baring atau berdiri
★ Laraskan pelekat mengikut keselesaan
★ Untuk lepas BERSALIN / BERPANTANG, pakai sedikit KEBAWAH (LOWER ABDOMEN) bagi menyokong rahim daripada
'jatuh'. Kemudian laraskan lagi dengan zap-on kedua untuk mengetatkan lagi mengikut keselesaan.
★ Lapik kain lain selepas memakai minyak di perut
★ Untuk tujuan ramping/slim, pakai betul2 di pinggang kemudian adjust lagi dengan zap-on kedua bagi mengetatkannya.


Boleh sambut krismas ke???


Husband aku macam yang pernah aku cerita sebelum ni seorang mualaf.
Family dia Kristian.. Abang die pun dah convert..even sepupu die pun dah 2 3 orang convert..Alhamdulillah
Minggu ni first time nak balik (dah 2 tahun lebih kawen) Sarawak jumpe saudara mara die belah sana...tak balik sana sebab mak die duduk jb..so kalau cuti memang ke jb aje lah...mak die aje yang selalu ulang alik balik sarawak jumpe family...
mula-mula Encik Suami cakap nak balik 26 hb after krismas
tapiiii ayahnye suruh balik 24 or 25 lame sikit die main dengan cucu die
ayah die dari brunei pun balik sarawak ...
aku ni takut2 jugak la kan...sebab ramai ustazah2 ngan ustaz fb cakap tak boleh sambut krismas..
tak boleh itu tak boleh ni...
kalau balik JB xde masalah...sebab family in law memang xsambut krismas
mak2 saudara die kat Sarawak mmg sambut..
kalau xpercaya kang xboleh jugak...percaya sgt pun payah jugak...last2 aku google la sendiri

korang boleh rujuk link ni
http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/garis-panduan-orang-islam-turut-merayakan-hari-kebesaran-agama-orang-bukan-islam

haaaa...so boleh ke tak boleh?????
xpe lah..Insyaallah yang penting niat kite kan..kalau sekadar makan n tolong2 buat kerja tu xde masalah aku rasa...sekadar menghormati family die aje
xde ucapan2 nye...

setakat ni family die tak pernah ada masalah pun..
bab makan pun mak mertua aku jaga
lauk pauk memang beli dari orang melayu
kadang2 non muslim ni lagi tau hormat orang muslim

korang pulak cuti lame ni buat ape???

saje ulang tayang gambar Phea kecik2..alahai rindunyeeeee bambam ibu ni
skang dah hilang kesadoannye....aktif sgt....


Friday, December 18, 2015

GLUCOS CUT TEA (GC TEA) TEH SEKAT GULA



HARGA PASARAN : RM 130.00

HARGA PROMOSI : RM 100 .00


postage RM 9 SM/RM 15 SS


SMS/WHATSAP 016-8965045





GLUCOS CUT TEA (GC TEA) atau Teh Sekat Gula adalah mengandungi 100% bahan herba semula jadi. Mengadaptasikan konsep "Herbal Tea Formula", dengan menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguatkan sistem penghadaman perut. Kaedah ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan serta membantu menstabilkan glukosa darah.




Glukos Cut sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula darah, masalah kegemukan dan bagi mereka yang kurang bersenam. Merupakan penawar terbaik untuk mengatasi masalah kencing manis atau diabetis serta mengatasi dan mengawal masalah obesiti.






GLUCOS CUT mengandungi herba yang mempunyai "bukti saintifik terbaik" mengikut apa yang dirumuskan oleh National Library of Medicine (NLM) dan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). Antaranya ramuan utama dan kelebihannya:

Teh hijau - mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.
Gymnema sylvestre - Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah. 
Mulberry - berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.
Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.



Teh Hijau Sekat Gula GC TEA mengandungi jumlah yang tinggi EGCG yang mempunyai keupayaan untuk merangsang metabolisma dan pembakaran lemak. Glucos CUT telah mengambil manfaat daripada khasiat teh hijau ke peringkat seterusnya dengan menggunakan ramuan tambahan yang berupaya meningkatkan metabolisme gula dan kawalan daripada ketagihan gula. 



KHASIAT UTAMA GC TEA




Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
Mengawal tahap glukosa darah
Mengawal dan mengatasi masalah berat badan
Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit.
Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser.





CARA PENGAMBILAN GC TEA

Untuk pesakit Diabetis

Cara minum untuk Kurus/Diet

Cara Minum untuk pesakit Diabetis - Insulin





TESTIMONI PENGGUNA
GC TEA ini adalah amat sesuai untuk anda yang inginkan penawar alternatif berkesan untuk membantu mengawal masalah obesiti serta merawat penyakit berkaitan kencing manis akibat penggunaan gula berlebihan. Bagaimana pun hasilnya adalah berbeza serta bergantung kepada tahap kesihatan individu. 












Thursday, December 17, 2015

Resepi Daging goreng berlada @ daging balado versi campak2


semalam jalan-jalan ternampak gambar daging berlada dalam blog Cik Epal tu kan...
sedap pulak...
nasib ada daging kat rumah so kite on....

ihsan google..gambar tak sempat ambik



Bahan-bahan:
  • 500g daging 
  • serbuk kunyit
  • 1 labu bawang besar dipotong bulat
  • garam dan sedikit gula
Bahan dikisar@tumbuk kasar 
  • 5 tangkai cabai basah
  • 3 tangkai cili api merah
  • 5 biji bawang merah
  • 3 ulas bawang putih


Cara-cara:
  1. Daging hiris nipis2. (aku xrebus pun.. sebab dah potong nipis)
  2. Gaul daging bersama kunyit dan sedikit garam. Biarkan seketika kemudian bolehlah digoreng. Apabila masak, toskan. Ketepikan.
  3. Tumis bahan dikisar menggunakan minyak menggoreng tadi hingga pecah minyak.
  4. Masukkan garam dan gula secukup rasa. 
  5. masukkan daging goreng tadi..Masukkan bawang besar dan gaul rata. Matikan api. Siap

**kalau resepi cik epal tu die guna limau..tapi aku xguna pun ...sedap jugeeekkk first time buat...tapi mcm biase la..nampak je cili Encik Suami tak nak makan..untuk die aku goreng ayam dan sardin...

Wednesday, December 16, 2015

Tukar susu!!! susu ducth baby Choc ke Dugro 3 fruit & veggie


lepas wean off aku belikan Sophea susu dutch baby coklat ..
mula-mula minum ok...tapi lately ni asyik sembelit je...
mungkin faktor yang buat dia sembelit ialah coklat kot..
 tapi dia suka sangat minum susu tu..habis sebotol...
air masak pulak kurang nak minum....
so akak yang jaga Sophea suggest suruh beli dugro pek kuning


gambar google ye...
setakat ni dah seminggu minum susu ni...
Alhamdulillah..dah tak sembelit 
colour poo poo die pun mcm ok...
ok la tu kot..
Harga mahal sikit dari Dutch baby...tapi ok la..
mungkin sbb rasa die lain klau aku buat 190ml tu payah la nak habis..mesti tgal sikit2 dlm botol...
nasib la awak dah boleh mkn macam2..susu tu just topap2 je



anak uols pulak minum susu ape???ade tak yang masalah sembelit macam Sophea???

JAMU KENCUR TRADISI BIDAN ISTANA MURAH!!!!!!


helloooo kesayangannnnn.....
gitewwww kalau nak berniaga kesayangan terus...cuba time update entry biase2 tak ade aku bagi mukadimah panjang-panjang...

ok berbalik pada cerita jamu kencur bidan istana ni...aku pasti ramai yang dah tau since produk ni dah lama popular dalam fb...hari ni kita nak bagitau la..kalau korang-korang nak beli nak cuba jamu kencur ni boleh la beli dengan aku...aku dah start jual jamu ni.. 
untuk pembaca blog ni aku bagi harga kasih sayang tak berbelah bagi la untuk korang...

HARGA PASARAN SEKOTAK
RM 80 SM /90 SS

HARGA KASIH SAYANG TAK BERBELAH BAGI
RM 70 SM/80 SS

BERMINAT UNTUK MENCUBA PRODUK INI???
UNTUK ORDER 

SMS.WHATSAPP/TELEGRAM
016-8965045

POSTAGE SETIAP HARI
KECUALI ADE HAL2 YG TIDAK DAPAT DIELAKKAN

JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN JIKA PARCEL TAK DAPAT DALAM TEMPOH 7 HARI BEKERJA 
** ini apply untuk barang yang memang xsampai2 ye...tapi kalau korang sendiri yang tak ambik parcel /salah bagi alamat xde la ye....

TRUSTED SELLER!!!!




Jamu kencur ialah Jamu yang bakal menyerikan rumahtangga anda. Ia mampu membantu merawat diri wanita dari akar hingga ke umbi.

Jamu kencur ini berkhasiat meningkatkan ghairah dan daya tarik tubuh. Produk jamu ini diperbuat bagi wanita yang ingin tampil lebih percaya diri. Selain itu Jamu Kencur juga boleh di minum oleh wanita yang baru melahirkan bayi. Jamu ini membantu melancarkan sisa sisa darah nifas dan membuat tubuh sang ibu menjadi lebih segar dan sihat.

Sesuai untuk wanita yang mengalami masalah :

- Peranakan jatuh/tombong

- Haid tidak teratur

- Keputihan

- Perut buncit selepas bersalin

- Badan & alat sulit berbau busuk

- Aset atas dan bawah mulai kurang pejal

- Aset utama mula mengembang & longgar

- Wajah pucat


FUNGSI/KELEBIHAN/MANFAAT/KEBAIKAN JAMU KENCUR

> Mengetatkan kembali otot2 rahim yang longgar.

> Mencantikkan kulit.

> Mengecutkan peranakan wanita

> Kitaran haid teratur, mengecutkan cyst.

> Menyuburkan rahim.

> Memberikan tenaga

> Menguatkan sistem peranakan.

> Menganjalkan payudara dan punggung yang jatuh.

> Mengempiskan perut, sekaligus menurunkan berat badan.

: CARA PENGGUNAAN JAMU KENCUR ::

* 1 sachet setiap pagi sebelum makan/diwaktu perut kosong

* Koyak dan minum tanpa perlu bancuh.

* Digalakkan minum air masak secukupnya

* Simpan di tempat yang sejuk. boleh di letakkan dalam peti ais lebih sedap.

:: SOALAN LAZIM/ FAQ ( JAMU KENCUR ) ::

Q: Boleh ambik bersama supplement lain x?

A: Boleh.. jarakkan selama 4 jam.


Q: Jika diri ada darah tinggi..tak ada kesan ke?

A: Boleh tiada masalah..insyaAllah dapat merawat penyakit itu

Q:1 kotak berapa isinye ye?

A: 10 sachet X 20 ml.

Q: Ibu menyusu boleh minum tak?

A: Boleh..

Q: Ibu mengandung boleh amalkan?

A: Tidak boleh

:: 100% ORGANIC ( JAMU KENCUR ) ::







:: TESTIMONI PELANGGAN ::










Monday, December 14, 2015

Alhamdulillah melepasi trimester yang pertama


first time nak cerita dalam blog ni...
hihihihi...dulu time kakaknye tiap minggu update
time adiknye xupdate apa-apa...
bukan bias bukan tak excited... cuma kemalasan tu lebih sikit kali ni
Alhamdulillah Allah bagi peluang kali kedua merasai pengalaman yang berharga ni

masa mula-mula tau rasa macam tak percaya..
betul ke ni??? boleh ke aku ni?? sophea kecik lagi ni
tapi dalam masa yang sama excited..
baru je aku suruh Encik Suami belikan box untuk simpan baju2 baby yang sophea dah xmuat pakai 
nampak gayanye tak perlu la simpan dah...

Untuk adiknye tak perlu beli banyak2 dah baju ke ape sebab baju sophea masih elok..
ada yang tak sempat pakai ..
ada yang cume sempat pakai 2 3 kali je..

kalau yang keluar lelaki pun pakai baju lubang2 kaler pink ape salahnye kan... kahkahkah...jambu gitu
cuma kena beli napkin baru dan lain2 keperluan aje

pregnancy kali ni seawal 4 minggu aku dah pening2 lalat
dan badan rasa penat sangat2
yela aku masih bf Sophea
sekarang dah slow2 try wean off, pasal aku pernah 2 3 kali rasa nak pitam...
doktor cakap sebab aku supply utk 3 orang..yang dalam perut lagi...utk sophea lagi..untuk badan sendiri lagi...
lepas tu kurang tido..kurang makan...(sebab loya)

aku sebenarnye tak bagitau sape2 pun pasal aku pregnant ...cuma 2 3 orang yang tau...
family pun xtau...biar suprise..huhuhu balik2 kampung bawak perut gitewww...
tapi family MIL dah tau...laki aku anak bapak ...semua benda nak cerite kat bapak die...
FIL pulak ape2 mesti cerite dengan MIL
minggu lepas aku balik kampung aku...
since perut aku dah boyot sikit , so aku harap mak aku terkejut lepas tu boleh la aku cakap supriseeeee
tapi nan hadoooooooo...
puas tunggu soalan dari mak...xde tanya pun...

( adik aku cerita )
Adik aku ngan mak aku g hospital Lipis (kakak aku warded sbb kena operate kat kaki)
dalam kereta mak aku tanye adik aku..

mak : shila tu mengandung ke??? perut kedepan semacam je..jln pun lain..  
adik aku : kahkahakah (gelak xingat dunia)  tak la mak, perut die memang buncit macam tu lepas bersalin. kahkahkah sambung gelak mcm orang gile 

(situasi ni berlaku sebab adik aku pun tak tau aku pregnant)

balik dari hospital terus cerite kat aku sambil gelak2..
bila aku cakap betul la aku pregnant, sumpah potong kuku die tak percaya..mati2 dia cakap perut aku memang buncit 
sampai aku terpaksa kemukakan bukti (buku pink ) la...

dah tengok buku baru nak percaye...
haihhhhh payoh beteeeee.....
tampo baru tau...

ps** semalam baru first time rasa baby gerak dalam perut....ohhh nikmatnyeeeeee ...... 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...