Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, September 17, 2015

Pergi Alamanda nak borong Pampers, Pampers Habis...

baru-baru ni kan kecoh kat fb pasal pampers murah dekat Aeon Big Alamanda
weekend aku ngan Encik Suami pun pergi la nk grab pampers..
walaupun murah tu setakat RM5 tapi sangat2 la bermakna ko tau nilai tu
kalau beli 3 dah berape jimatnye tu
tapiii nan hado
tinggal size xxl aje
n ramai sangat menunggu dekat tempat pampers tu..
katenye kalau staff die bawak turun je pampers tu xsempat susun orang dah memborong...
emmm xpe la tak ade rezeki kami kan...
keluar aeon Big beli auntie anne choc stick

tengah makan aku suh buat gwiyomi 

Kekdahnye..habis satu muka+ kepale + baju
xpe la nakkkk...xde pampers perut kenyang
tak gituuu???

Tuesday, September 15, 2015

Bodek atuk


Cerite lepas raya hari tu..tapi baru nak story
time ni breakfast dekat KLIA2 sebab nak hantar atuk balik Brunei

bodek atuk


anak aku kalau atuk dia balik memang bermewah...
apa saje dia capai memang kompem atuk dia beli..
teknikalnye cucu FIL aku ni dah ade 3 orang
tapi sebab Encik Suami aku ni anak kesayangan Abaknye maka Cucu yang ni jadi cucu kesayangan la... bukan la bermakna dia tak pedulikan cucu dia yang lain...
cuma tak rapat sebab abang ipar aku memang dari kecik tak duduk dengan FIL aku ni...Mak sedare nye yang ambik buat anak angkat...

anak aku memang pandai bodek ok...ngan FIL ke dengan bapak aku ke memang win la kalau bab membodek...
tapi kalau dengan MIL or mak aku kurang nak la...berdukung tak nak...orang tu nak pegang pun ditepisnye tangan ... sampai sekarang aku tak faham



Monday, September 14, 2015

Pengasuh


Main dekat rumah pengasuh time weekend T__T


Dulu aku mcm payah sikit nak tolerate dengan BS First aku ni..sebab fussy sangat..tapi satu je sebab aku bertahan..sebab dia memang sayang budak..
Kalau tinggal anak dengan dia memang hati ko tak kan risau la
yela...skang kan banyak kes BS dera budak...
tapi dengan kakak ni aku percaya...

Cukup umur anak aku  8 bulan BSFirst tak dapat nak jaga anak aku dah..sebab dia sakit
kena operate..time tu hati aku dah risau..kena cari tempat baru lagi..belum tau orang yang jaga macam mana...

tapi walaupun dia dah tak jage anak aku tapi kadang2 petang aku balik keje mesti anak die datang pinjam anak aku kejap.. time tu ada la waktu aku bersilat kejap dalam dapur...
kalau xambik petang weekend dia datang ambik...dari pukul 8 sampai tengahari baru pulangkan anak aku...kesian mak ko kesepian Sophea..
Anak aku suka la...ramai melayan dia kat sane...

baru2 ni akak tu dah operate...dia kate nak jaga semula anak aku...wohoooooooo kecik tapak tangan padang bola tu aku tadahkan... 

Tuesday, September 8, 2015

DKSH Hiruscar


ok ..aku sangat pantang kalau jumpe produk yang ada ayat scar, pimple bagai..
bukak nuffnang hari ni CPUV tengah menari2 dalam blog...
nampak pulak scar2 memang aku cari la info die



yang bestnye dia bukan untuk parut jerawat je tau...
parut kesan bedah pun boleh....
untuk info lebih lanjut boleh klik http://www.dksh.com.my/

untuk blogger yang berminat nak jana pendapatan boleh klik Nuffnang


Monday, September 7, 2015

Nak Kurus!!!!

Aku sebenarnye semangat nak join kevin zahari punye JK1M tu
tapi masa aku daftar tu dah full ...
so aku cakap dengan Encik Suami nak join zumba
Encik Suami ckp tak payah ngade2 la...
nak kurus g jogging
nanti tiap2 minggu dia bawak...katenyeeee
Memang dia bawak..walaupun ada skip2 
tapi at least keluar jugak la peluh aku ni...
biasanya hari sabtu ke taman botani Putrajaya
Hari Ahad ke Taman Tasik Cempaka Bangi
ni kat taman botani
die suruh aku naik bukit keluarkan peluh..die dengan Phea tunggu bawah...die dengan Phea sayang lemak
gagah la aku sorang-sorang naik bukit..
kat sini ramai orang.. time aku naik ni ade 2 3 pasang pengantin tengah photoshoot...
lawa baq ang kawasan sini

mampu jogging pakai jeans..??
seluar track aku ntah kemane hilang
9 bulan pregnant lepas bersalin terus xjumpe seluar

anak solehah aku ni kat rumah gagah die memanjat , merangkak ala komando
tak nak tidur-tidur
kalau keluar rumah automatik mate pejam...

ponek walaupun cuma jalan2 je
Tahun ni aku daftar awal2 lagi dengan kevin zahri
tapi bile pengambilan tu dibuka, aku rasa macam tak perlu pulak nak g..
yela....ramai lagi yang betul2 perlukan guide dari die kan...
kalau aku g aku akan join team Gillian Benjamin..
gile suke tengok perut flat die....
tapiiii tu la..kang aku join aku tutup peluang orang lain pulak..
sebab aku cuma nak kurangkan 5 kilo dari berat badan aku je..
ade ke korang2 yang join JK1M ni???

Blogspot tukar dari .com ke .my eh???


serius aku kelambatan sikit pasal ni
pagi ni aku nak bw kat blog kawan2 tiba2 asyik la kena block
tak faham aku....
ingatkan line tingtong
sekali tengok kebanyakkan blogspot xboleh bukak...
rupanya semua dah bertukar dari .com ke .my
hailaaaaa...maknenye kena bw kat rumah la jawabnye...



Thursday, September 3, 2015

saya bizi


Baling belakang
gambar dah lama
nampak dalam phone tadi...
kelakor pulak tengok..bersungguh2 die tekan keypad


Wednesday, September 2, 2015

Review Bangi Boat Noodle


Hari selasa baru ni kebetulan nak beli barang anak aku, Encik suami ajak singgah Bangi Boat Noodle
dek kerana keterujaan beliau tengok sahabat beliau makan dekat sini.
aku pun on aje..sebab tak pernah try lagi makan kat sini
rasa macam baru2 jugak bukak
so kite pun ok la...
sebab tak pernah makan kat sini so cashier tu suruh cuba untuk newbie punya
8 bowl Free 1 bowl
so kite pun ok...
kite try semua jenis...
untuk Sophea aku order nugget...
 
pada aku sup die macam sejenis aje..yang beza cuma mee...
ke aku yang salah rasa?? IDK la jugak kan..
rasa die not bad la... boleh makan
tapi pada tekak aku better aku g makan nasi wong solo..puas hati dengan harga yang macam tu
serius sbb aku rasa sup die sama...
aku ingat bowl yg lain style masak berlainan...
mujur cashier recommend utk newbie punye..huhu

total damage

kalau korang berminat nak makan sini..boleh kealamat bawah ni

Bangi Boat Noodle
No7&9 Bangi sentral
Jln Medan Pusat Bandar 8
43650 Bnadar baru bangi

xnak makan boat noodle pun xpe
boleh order flaming burger...
hari tu tak try..rasa rugi pulak ..sebab alang2 dah kesitu kan....
untuk bangi Boat Noodle aku bagi 2/5 la..ni ikut tekak aku la ok...
selera masing2.. sebab aku tengok meja lain menggunung mangkuk2...






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...