Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, July 30, 2015

Sophea dah boleh jalan yeayyyyyyyy...



yeayyyyyy...tepuk tangan
Malam semalam tgh gelak2 tiba-tiba Sophea bangun dan jalan 2 langkah 
lepas tu jatuh ,terus die gulingkan badan kat kaki aku...
amboii sangat ...
jangan ikut perangai pemalas mak kau ni...

dari umur 11 bulan lagi die dah boleh berdiri
berdiri sendiri tanpa pgang ape2
tpi xpernah lagi melangkah
tak tau la takut ke..berat bontot ke...
semalam baru berani melangkah...
walopun 2 tapak je

lepas ni ibu dah boleh beli kasut sukan..kite lari same2 ye anak....

qu puteh qu putehhhh


Tuesday, July 7, 2015

GA RAYA 2015 BLOG JAKET BIRU



GA ni telah di Invite oleh cik Adda
kalau tak aku pun xtau ade GA hadiah cenggini punye best..hihi

Hadiah die memang menarik betul..
kalau ada rezeki boleh bawak Phea jalan2..

* Hadiah Utama *

1 pemenang PENGINAPAN PERCUMA 1 MALAM DI BAYOU LAGOON RESORT MELAKA
( Tarikh penginapan pemenang sendiri tentukan dan hanya penginapan bilik sahaja ditaja )

Hadiah ke - 2

Duit Raya RM 50.00
( diberi secara topap handset atau bankin )

Hadiah ke - 3

Duit Raya RM 20.00
( diberi secara topap handset  atau bankin )

nak tag 

Cash Out Nuffnang - Tunggu duit raye ..ehhhh...


tak sempat nak cash out ujung bulan 6 hari tu
semalam baru teringat nak cash out kan duit...
makanya mentabahla tunggu cek lagi 2 bulan T__T
Alhamdulillah walau amaountnye xsebanyak korang
tapi aku rasa dah cukup banyak dah..hihi... sape nk bagi duit banyak mcm tu kat aku kn...
nuffnang aje la...

Blogger baru jangan lupe daftar dengan Nuffnang..


Monday, July 6, 2015

Baju raya ke baju kahwin??


2 minggu lepas cari baju raya
satu bangi jugak la aku jelajah
fesyen baju raya tahun ni memang xnak kalah
kemain bersequin bagai
manik2 ..sulam2
harga cecah 2 ke 3 ratus jugak
telan ailio

tapi die punye fesyen melampau2 dah gaye mcm nak g kawen je baju...
dari leher sampaii ke ibu jari kaki ko nak letak beads bagai kan...
baju kurung cikai pun cecah hampir 100
gile ape...
kalau ikut hati aku yang kedekut ni 
memang beraye pakai baju g keje aje la...
tapi sebab tahun lepas iols beraye pakai t-shirt + kain batik...
maka tahun ni kena jugak beli baju raye...
kenaaaaaaaa beli
tambah pulak ni first time nak beli baju raye untuk anak...maka kena la sedondon kan...
kihkihkih

jangan sesape tegur baju raye aku berlacey bagai tahun ni...
harap faham taun lepas aku xberaye....sebab masih dalam pantang...


Review Malacca straits Hotel


cerite dah lame uols...tapi baru nak up
kisahnye g Melaka kenduri officemate...
Alang-alang ke Melake baik kite stay sana jalan2 kan...

Destinasi pilihan hotel iols adalah Malacca Straits hotel
kenapa aku pilih hotel ni??

Tengah2 bandar
Paling murah
Boleh jalan kaki nak kemane2
hotel dia not bad

Sebelum aku kesana aku dah call booking siap2
sampai sane just bagitau nama aje..then bayar..dapat kunci masuk bilik
ni pandangan depan hotel tu ye


ni contoh bilik yang aku duduk tu...kat bawah tu ade lagi 2 extra bed
tapi tak de alas la ye...nak tido aku keluarkan tilam2 tu susun tepi katil, takut anak aku jatuh katil
anak aku kalau tido masyaAllah....tak tau ikut perangai sape...
  
sophea menjamu selera 

abes satu bilik die jelajah

jalan time..serius aku keluar ni xbawak kereta..jalan kaki je kauuuuuuu
xde la jauh sgt..





Harga satu bilik aku dah tak ingat sangat 
lebih kurang RM168 tak salah aku..
masa check in diorang akan mintak lebih dari harga bilik untuk deposit
nanti check out dorang akan pulangkan balik deposit tu..
ni aku bagitau siap2 ni..takut kang terkejut pulak diorang mintak duit lebih...
Iron aku xingat ade ke x..sebab aku xguna iron pun...
Free breakfast...nasi lemak die i tell you shadaaaaap sangat
makan dengan kangkung rebus...
maaf xde gambar..
untuk korang yang nak jalan2 ke Melaka
nak save bajet 
aku recommend la hotel ni.
nak book sila lihat bawah


Malacca Straits Hotel
Melaka, Malaysia

Contact Information

Malacca Straits Hotel
No. 37A Jalan Chan Koon Cheng,
Off Jalan Parameswara
75000 Melaka, Malaysia

Phone Number: +606 286 1888
Fax Number: +606 292 1199



GA Kawaidesu Concept Raya 2015 Bernilai RM395


http://www.kawaidesuconcept.com/2015/07/ga-kawaidesu-concept-raya-2015-bernilai.html

Hadiah tangkap leleh uolssss....

Syarat -Syarat 

  1. Merupakan Blogger di Malaysia
  2. Sila follow blog Kawaidesu Concept dan Blog Cik EN (kejujuran amat penting)
  3. Sila Like page Kawaidesu Concept dan Blog Cik EN (kejujuran amat penting)
  4. Follow Instagram Kawaidesu Concept
  5. Sila buat satu entry yang bertajuk "GA Kawaidesu Concept Raya 2015  Bernilai RM395"
  6. Letakkan Banner GA Kawaidesu Concept Raya 2015 dan linkkan ke entry ini
  7. Dan last letakkan link entry penyertaan di komen entry ini

Serbuk ikan bilis tahan lama untuk baby



Friday, July 3, 2015

Whatsapp Rapatkan dan Menjarakkan hubungan

Image result for whatsapp
Baru-baru ni terbaca status fb sepupu aku pasal whatsapp
apa yang aku bole cakap aku setuju 200% apa yang dia cakap
dengan whatsapp hubungan jauh dapat dirapatkan..
yela kalau tengok dalam hp pun macam2 group ada
group sekolah rendah,sekolah menengah la...zaman kolej..zaman uni
macam2...
itu yang baiknye
yang TAK ELOKNYA...
oleh kerana asyik leka melayan whatsapp 24 jam yang tak henti2 tu makanya hubungan dengan orang keliling terputus...
oleh itu
jangan la terlalu leka whatsapp sampai tak peduli hal keliling..

berbaloi ke macam tu????

Duit Raya RM50 Dari Cik EN



dah nak tutup weh...cepat2 join..moga ada rezeki aku...kihkihkih
sape nak bagi duit raye dah kat hakak-hakak cam kite kan.....
nak join klik BANNER ye

HADIAH

Hadiah Utama : Duit Raya rm50
10 Hadiah saguhati : Kad Raya 2015 Cik EN
yang lelain akan dimasukkan bloglist dan sesiapa yang bertuah akan cik en review dan diberi keutamaan pada blog yang follower bawah 1000.

SYARAT
  • Terbuka blogger di MALAYSIA 
  • Follow blog ini dan page cik en kat SINI
  • Buat Entry Bertajuk "Duit Raya RM50 Dari Cik EN" dan Copy Kad Raya Cik EN kat atas itu dan linkkan ke entry ini
  • Pastu pastekan link entry yang dah dibuat di komen entry ini.
  • Untuk peserta di syaratkan mempunyai akaun MAYBANK, CIMB atau AMBANK sahaja (untuk transfer duit raya.. yeppii)
  • Tarikh Tutup 3 Julai 2015 ( jam 12.00 tengah hari)
INFO TAMBAHAN
  • Duit Raya akan di beri selewat-lewatnya 9 Julai 2015
  • Kad Raya akan di pos selewat-lewatnya 9 Julai 2015 
  • Bloglist pula akan dibuat pada 9 Julai 2015 
  • Review pula akan dibuat juga pada entry bertarikh 9 Julai 2015
  • Kesemua (kecuali review) akan dibuat melalui random di random.org

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...