Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, January 22, 2015

5 Urutan perut untuk baby


ni untuk rujukan aku ...masa mula2 dulu aku tak reti urutan macam mane yang nak kena buat...
walaupun dah ade gambar ni still aku tak reti..tapi aku cuba jugak la buat bagi baby selesa... 



selesa kan ....sengih je bangun tido..

Wednesday, January 21, 2015

Tali pusat telur

umur aku 20 + + baru la aku tau telur tu ade tali pusat T_T
sejak2 berjinak tengok orang buat kek...
pada korang yang tak tahu..jangan risau..masih belum terlambat untuk tahu


Tuesday, January 20, 2015

Review makan di Choleq jalan Reko Maggie kari + Nasi kak wok


Encik suami ajak g makan megi ketam
sedap kata kawannye...
so kami bertiga mencari la kedainye
nama kedai pun tak tau...Encik suami kate nama kedai tu start dengan huruf C
puas aku mencari ternampak la signboard Choleq

masuk2 order megi ketam 2
nak order choleq awal lagi
so makan megi ketam aje la
megi ketam die sedap wehhhh
memang sedap
tapi ketam die tak fresh langsung T__T
makan terpaksa bergilir-gilir sebab budak kecik ni dah tak boleh duduk diam
semua benda dia nak pegang.. tangan ketul2 geram aku nak gigit...ketap gigi je tiap kali pegang tangan die

tadaaaaaa... ni la megi ketamnye
rasa dah terbaikkkkkk tapi ketam tak fresh pulekkkkkkkk
ni first time aku makan megi ketam
sebab tu aku ckp terbaik..hihi

harga aku tak tau berape...tapi Encik suami cakap mahal...

Semalam singgah lagi sini sebab nak try nasi kak wok pulak...
sebab hari tu tengok ramai makan nasi kak wok ni..
nasi kak wok ni memang best...murah pun murah...
tetap tak dapat makan choleq sebab choleq boleh order start pukul 5

gambar gugel..semalam x snap gambo pun

pendapat aku tentang kedai ni...makanan die boleh tahan...nak2 nasi kak wok die tu kan....sedap wokkk...megi ketam pulak, mohon owner gunakan ketam yang fresh lagi sedap...bersesuaian la dengan harga yang agak mahal tu kan

pada korang2 yang nak datang makan sini boleh ke alamat bawah ni hah

 CholeQ
No 1-G (Jalan Reko Sentral 1),
43000 Kajang, Selangor

perangai baru


sekarang anak solehah aku dah masuk 6 bulan...
dah makin banyak akal...
kalau berdukung tak boleh duduk diam...
asyik buat aksi akrobatik die...kuak lentang kuak dada
kalau letakkan kat bawah....ko kena main2 dengan die
kalau duk lalu lalang tak memandang muka die memang kena jerit aje la...
tak boleh orang hilang dari pandangan die
nanti die jerit
pantang nampak apa2 mesti die capai
paling suka duduk berbaring dalam longgokan baju die yang aku dah lipat
tempat tu macam heaven pada die T_T
mak dah la malas nak lipat baju nakkkk...
paling penting suka selfie 



knotted headband peberet mak...
sebab kalau tak pakai apa2 atas kepala
jadi cenggini


ehhhhh baby boy ke girl ni T_T


Menang dan bagi pada orang lain...heeeee boleh ke gitu


cerita tahun lepas ni.... kite ada join satu contest anjuran cik mah..Alhamdulillah menang la plak


ni la tasbihnya...
hadiahnya dah lama jugak sampai...
banyak pulak tu cik mah bagi..
Alhamdulillah cantik sangat tasbih tu..
buatannye pun kemas
dah banyak sangat pun tak tahu nak buat apa...
dah bagi adik beradik pun banyak lagi...

balance tasbih yang ada kita buat freegift untuk customer yang beli vitamin c
kot2 la customer terbekenan nak order tasbih tu..hihi
lagipun dalam tasbih tu memang ada num phone cik mah so senang la kan
sebab memang kebanyakan customer yang beli vitamin c adalah customer yang nak kawen...
boleh ea cik mah kita bagi kat customer kita
bukan tak hargai pemberian cik mah tu tau... 
ni kira salah satu cara promote untuk cik mah jugak la 

gambar dari slh sorang customer yang dah dapat parcel die baru-baru ni...pun suka sangat dapat freegift...
thankyou cik mah....

kot korang pun berkenan nak order tasbih
boleh ke blog cik mah

untuk birthday boleh, untuk cukur jambul pun boleh bagi..untuk aqiqah pun boleh jugak order tasbih ni



Friday, January 16, 2015

Festival Lampu Putrajaya


ni cerita zaman purba dah...
baru nak cerita..
malam tu aku ngan Encik Suami menggigihkan diri pergi festival lampu
ok gak la ....
aku tak boleh nak jln beria sangat sebab phea tido
anak solehah aku ni, time jalan mesti nak tido...
kat umah bersengkang mata tak nak tido T__T








seronok la g sini...apaknye yang lebih seronok...beli belon bagai untuk anak die T__T

Thursday, January 15, 2015

Pasca banjir

Banjir kampung aku tak la seteruk di Kelantan..tapi kesan die tetap dirasai

ni rumah wan a.k.a nenek aku...tapi dia dah tak duduk rumah ni dah... rumah ni disewakan... 

 





pinggan mangkuk mana yang ada mak aku ngan adik beradik aku yang lain dah cuci..baju -baju mana yang ok lagi pun mak aku buang segala lumpur n cuci...
tilam rosak...
pintu rumah aku semua dah tak boleh nak tutup...maybe sebab terendam dalam air..so pintu kayu jadi kembang ...
bayangkan la semua pintu tak boleh tutup...nak tido pun takut2...takut orang masuk rumah...

ohhhh album ku T__T album kenangan zaman sekolah..tinggal kenangan jela...bukti dah tak ade

Wednesday, January 7, 2015

Klinik As-salam dah ada blog

bagi korang yang selalu ada benda nak cari n tanya boleh la ke blog Klinik As-salam 
kat sini boleh cari info pasal kesihatan
nak tanya soalan pun insyaallah akan dijawab
lambat dengan cepat je
klau nk cepat blh g klinik terus 
segala entry akan dimasukkan secara berperingkat....
boleh follow sekali ye....
klik dekat sidebar
tenkiu semua

boleh klik gambar untuk link terus ke blog klinik ye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...