Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, September 26, 2014

ehhhh....kenapa ni?????? graviti mama...


Abaikan tajuk tu..tiba2 teringat iklan wardina

eeeee bahagian mane ntah otak aku ni tak berapa berfungsi aku pun tak tahu la.... pagi tadi bangun tido capai berus gigi.. ambik pencuci muka safi aku picit letak kat berus gigi lepas tu aku berus gigi aku..rasa payau baru perasan bukan ubat gigi yang aku picit tadi...pencuci muka rupanya... ohhhh how come... aku bukan mamai sangat pun tadi...... lepas tu nak buat air milo... jerang air (old skol sangat ayat jerang ) sambil tunggu air masak..ambik mug letak milo 2 3 sudu..buh susu f&n .. tiba2 sophea merengek terus g sinki aku pasang paip tadah mug... ehhhhh kejadahan apa yang berlaku sebentar tadi... kena banyak main sodoku ni..... 




Tuesday, September 16, 2014

Friday, September 12, 2014

baby 2 bulan memang suka main air liur ekkk???


Sophea ada perangai baru...suka main air liur time tido..umur baru 2 bulan..risau gak aku..tapi bile google normal rupanya..time tidur dan masa bangun tido...aduiiii berbuih-buih mulut tu.. dah macam belon dah..memang kena lap selalu..kalau tak kering la jawabnye..kadang-kadang tergelak sorang aku tengok..
Hye..name kite sophea..kite suka main air liur..

Kite terbangun Dan mengeliat..kemudian nangis sikit2 sebab IBU kacau kite..IBU lap2 mulut kite

Lepas tu ibu pujuk2 kite.. Buai2 kite sikit..kite pun tertidur semula Dan kite terus sambung hobi kita iaitu main air liur . alaaaaa...Kali ni bubble kecik2 jes kuar...

orang kata kalau anak start main air liur rambut maknye gugur..rambut aku ni memang dari dulu pun asyik gugur..lagi satu baby main air liur sebab maknye xdapat makan masa mengidam... ntah..aku tak de rasa mengidam.. teringin nak makan tu ada...kalau dapat gile happy..xdapat makan pun xkisah sangat..

Baby 2 bulan demam selepas suntikan imunisasi


Rabu Baru ni bawak sophea g klinik. .checkup n cucuk 2 bulan...semalam badan die panas..cek suhu 37.5 ...panik gak la..nak msg k.long mintak tolong kesian lak die penat keje. Whatapps adik aku mintak tolong Tanya doc nak buat mcm mane... Sambil2 tu wassap budak2 office sekali... Dah tanye lega sikit..normal rupanya klau demam lepas cucuk.. Semalam google2 gak blog mommy nak tengok kot Ade petua... Byk rupenye...ni salah satu...
Semua pun aku x buat lepas die kena cucuk...cuma aku mandikan die je la.

Aku tak ingat blog mane ni sebab byk Sgt bw semalam..tapi rasa mcm bublynotes...mohon share ye...
Hari ni suhu badan sophea dah OK sikit ..Alhamdulillah...

Wednesday, September 10, 2014

Sophea 2 bulan


hari ni genap 2 bulan Sophea.. tadi g klinik untuk cucuk
berat dah bertambah ... dah 5.7kg.. patut lah tangan ibu cepat lenguh klau pegang awak..hihi..

Alhamdulillah kena cucuk sophea x nanges pun.. harap lepas kena cucuk xdemam..sebab ramai yang ckp budak2 lepas kena cucuk mesti demam...ade apa2 petua ke taknak bagi dorang demam?

Friday, September 5, 2014

hye tawan tawan...


lama betul aku tak update blog..sejak2 tukar status jadi mak orang ni kurang sikit bermedia sosial.. bukak blog kdg2.. tapi nak reply komen kawan2 tu xdpt..tapi ketahuilah..setiap komen..pendapat kawan2 sangat aku hargai..skang ni nak buat apa-apa pun kena dahulukan anak dulu..owhhh kalau la aku tau macam ni pengorbanan seorang ibu xde lah mulut aku asyik dok menjawab je cakap mak aku mase aku kecik2 dulu.. 

pjg pulak pendahuluan karangan aku.. sebijik macam mase sekolah..kalau buat karangan pendahuluan tu dah amek space sehelai kertas kajang... isi penting secoit je..
tu pasal la bm x dpt A+ kannnn

sbenarnye update nk tunjuk muke anak..hihi
perkenalkan puteri sulung aku
cengcenggggggggggggggg....(efek bunyi bukan nama anak aku cengceng tu)


fresh from oven....mekasih nurse tolong mandikan titew...
hye auntie2.. name titew sophea..

kite lahir 10 julai ari tu lagi..seminggu awal dari tarikh due..
masa lahir tu kite kecik je... tapi skang kite dah besar sikit..berat kite dah 5.5 kiloooo
kite skang dah tak suke baring..boring la...kite nak mak kite pegang kite.. stress tau asyik baring je... .sekian sari berita penting

cabaran 30 hari -hari ke 5 - 3 perkara yang ingin dikatakan kpd ex


3 perkara yang ingin dikatakan kepada bekas kekasih

sebenarnye bila dah jadi bekas je rasa dah x guna nak cakap pape lagi pun..bekas ni ade zaman study dulu la...skang dah beranak pinak macam tak relevan lagi je topik ni..tp xpe demi untuk menyahut cabaran,kite kembali ke zaman agogo dulu...kalau baru2 jadi bekas mungkin aku akan kata

jantan takguna
puihhh 
dasar buaye

skang ni aku boleh kata
semoga berjaya dunia dan akhirat
hidup dirahmati Allah
semoga diberi kesihatan yang baik

poyo ke? yeee aku sendiri pun rasa poyo...hihi


 

Thursday, September 4, 2014

cabaran 30 hari- hari ke 4 buku kegemaran anda


Assalamualaikum.... hari ni baru terkial -kial nak join cabaran 30 hari..hari keempat cerita pasal buku kegemaran kan?.. aku ni bukan la rajin bebeno nak baca buku..zaman novel pun dah berlalu...tapi aku paling suka baca komik.. komik feberet aku bersama di ros biru..beli di 7e.. harga x ingt..tapi biase komik rege RM7.90 

buku ni pasal sorang budak perempuan nk sekolah sgt kat bndar..lepas tu alih2 jadi pembantu asrama dan kn duduk kat ostel lelaki..best gak cerite die..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...