Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, November 21, 2013

untitled


tak tahu nak letak tajuk ape....
semalam aku lepak rumah k.long aku
nak dijadikan cerita
anak buah aku yang umur setahun lebih tu memang lasak
memang azab kalau jaga sorang2

semalam ntah bila dia memanjat meja makan rumah kak long aku tau2 dah terjun ke bawah
landing kaki dulu...sambil mencangkung die menangis
sakit agaknya
bapaknye pun datang urut2 kaki anak buah aku sambil membebel..
"tinggi meja tu tau tak...."
jangan lompat2 lagi dari meja tu
meja lagi satu tu tak pe...rendah sikit (meja kopi)

dengan air mata yang masih lagi bersisa 
anak buah aku terus berjalan ke meja kopi
panjat dan lompat...lepas tu gelak2
kitorang terperanjat
aku dah tergelak2
boleh pulak die ambil nasihat bapak die tu
lepas dapat "nasihat " dari ayah die
anak buah aku dah tak panjat meja makan
skang feberet die meja kopi
T____T 


Monday, November 18, 2013

23 budak hilang di Villa Nabila


hari ni kecoh kat fb, twitter,forum2 dan sebagainya tentang villa nabila ni...
aku mula2 gagah jugak godek2 nak tau cerita sebenar
lama-lama seram pulak bila baca terus tutup forum
dengarnya budak2 ni masuk sebab nak cari membe...ntah iye ntah tak , tak dapat nak dipastikan....
ade ke orang jb yang boleh sahkan 

Thursday, November 14, 2013

MUSIM KAHWIN - KAHWIN DATANG LAGI

Standard rakyat Malaysia la kan , cuti sekolah aje kahwin, kahwin aje cuti sekolah
Nak pulak bulan 12 ni, musim hujan pulak kan... rawwwrrrrrr
Dah terbau-bau nasi minyak ni...
Jemputan dah ada la dua, tiga, jemputan yang dah comfirm, kad je yang belum sampai....
Kalau ada rezeki , ada la muka aku jadi penyeri kat majlis korang
Baju pengantin flowy manje-manje aje, kau tengok aku datang nanti pakai kain flowy aku.... terbang semua Rumput kering atas jalan...hahahha
Tapi kalau dah tak dapat nak datang nak buat macam mana kan,
Lepas kahwin ni aku cuma sempat pergi 2 atau 3 majlis kahwin kawan aku
yang lain semua tak dapat datang T__ T tapi ketahui lah bahawasanya doa aku tetap bersama korang....

Last kenduri kahwin aku pergi kenduri dak eny

hye eny....sia-sia aku pakai kain flowy hari tu tau bergambar nampak kepala je..

tengok gambar ni teringat pulak, 
memang semua jenis event aku pakai baju ni...
kenduri kahwin, 
kenduri doa selamat, 
kenduri tunang, 
time raye pun baju ni.... T____T *nanges*
Kahwin  sepupu, baju yang sama


time raya....

korang tak payah nak sengih sangat yeeee....lempang kang
dah ini aje baju yang paling glamour aku rasa.... T_____T

timbul kesedaran untuk beli baju baru..........
takkan asyik nak pakai baju sama aje kan….

aku dah usha 2 3 helai baju...tapi tak tahu mana nak pilih..semua shantek shantekkkkkk shantekkkkkkkkkkkkk

*kalau aku kaya aku borong semua, bil-bil jiran tetangga aku belanja selamba*lagu awie rafael


antara baju-baju yang TER bekenan

cun tak???? harga pun affordable
RM 190.00 
dari rizalman kauuuuuuu

yang ni gilaaaaaaa punya cantik
tapi tengok harga terus telan air liur....
RM 480.00
tapi cantiknye kat bahu tu....
nangessss


kurung pesak tahrina
simple but nice
RM 85.00



maimunah kurung pahang 
RM 500.00
aku minat gila-gila dengan baju 
tapi mahal sangat, tapi minat
macam cantik je, macam comel je, macam nak aje
maimunah ooo  maimunah T__T * nanges lagi tunggu diskaun 70% 


Hatta Lady Brocade Paisley
RM 177
cantikkkkkkkkkkkk
dah terbayang-bayang dalam kepala, nanti bila orang tegur 
'cantik baju beli kat mana?'

"alaaaaa....biasa-biasa je, hatta dolmat je" sambil libas shawl


nur qamarina peplum
rm 135.00
pun cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
murah pulak tu

cantik kan korang semua...
pendapat aku baju under RM 150.00 dah kire murah gile la tu...
ingat lagi aku beli baju raya dekat Jalan Tar RM170.00
menangis aku tengok manik-manik and labuci dia jahit
siap ada akak office tanya , jahit sendiri ke manik ni...
boleh bayangkan macam mana kerja tangan diorang???
nampak tak betapa sakit hatinye aku??

baju-baju ni semua aku tengok dalam Zalora
Zalora Malaysia la, jangan pulak korang tengok website Zalora Negara lain pulak ..
menangis kau tengok baju cantik-cantik
dulu aku takut sikit nak membeli online ni
tapi baru-baru ni akak office aku borong t-shirt untuk husband dia dari Zalora
kejap aje dah sampai
aku rasa ambil masa sehari dua je tak salah
siap dapat kupon tengok wayang lagi bersama kupon-kupon lain
so aku yakin sikitlah nak membeli, walaupun banyak dengar komen yang negative, tapi  pada aku , kita kena tengok sendiri baru tau kan, nak percaya bulat2 pun payah jugak. Yela mungkin nasib korang tak baik, mungkin ada beberapa masalah barang lambat sampai.
Okey la abaikan hal tersebut.

korang rasa yang mana satu yang cantik???
yang harga RM200 ke bawah je la ye...
yang lain Kak Ton tak mampu T__T

ehh...korang pun nak cari baju nak pergi kenduri????? hahaha meh le kita shopping ...pada yang tak tahu ni  dibawah ni link Zalora..


jumpa lagi nanti.....







Wednesday, November 13, 2013

Cerita itu..........


 Lunch tadi turun cafe kejap...
macam biasa la...cafe office aku ni lambat turun sikit aje silakan makan nasi dengan kuah
tadi aku turun lauk dah tak banyak pilihan
aku pusing 2 3 kali sebab aku tak tau nak pilih ayam ke ikan

Last-last aku ambil lauk ikan+ ayam
hahaha puas hati
tak payah memilih sangat la

time nak bayar budak cashier tu senyum-senyum
terus aku sound 

LU APEHAL??????DAH LA CHARGE MAHAL

budak tu sengih2 lagi...

berani betul die....
tengok la esok2 aku sound betul2
tadi aku sound dalam hati aku je...

Macam Best je.....macam free aje


baru2 ni dapat komen dari pengkomen bernamakan anonymous 
tapi komen nye bukan la komen pasal entry blog ni
komennye untuk promote barang...

jangan salah faham..ni bukan post marah2 ok...tapi post nak tolong2...
 kalau betul awak nak promote/jual  barang saya boleh tolong
awak emailkan produk2 awak n detailnye...
nanti kite publish entry
free je bukan berbayar

bila buat entry ada kemungkinan orang akan baca
kalau komen tu belum tentu ada yang baca
huhuhu... kalau akak /adik/abang/makcik/pakcik nak jual2 barang kite boleh promote kan
tapi entry  untuk barang tu anda kenalah type sendiri
kemudian emailkan pada saya miszsheyla@yahoo.com
nanti kite publishkan entry :)



Tuesday, November 12, 2013

Boring dah tengok blog ni bersawang


lately ni aku tak ada idea nak mengolah ayat untuk upkan entry
idea dah ade, tapi nak buat ayat tu payah betul
dulu-dulu boleh la main type sesuka hati 
sekarang dah tak boleh
silap type menyesal seumur hidup...hewhewhew
oleh kerana aku tak ada idea up entry 
makanya hobi terbaru aku adalah blogwalking + stalker + + +
antara blog yang aku suka baca 

http://www.miasuraya.com/

Stripped ...but not entirely ;)

bukan blog lucah ok...
aku suka baca tentang adik die asna
kadang2 gelak aku sorang-sorang baca pasal asna ni


niezzareenamemory02

blog akak ni aku suke usha anak die Qausar
homey okeh

http://jalanjalan-makanmakan.blogspot.com/

blog ni aku suke tengok makanan..
xde gambor xdapat copy...pasal die warning aku kate banyak cantek muke kao...
memang cantik pown*sambil libas tudung bawal*

The Kasihs

blog ni aku tak tahu kenapa, aku suke sangat stalk gambar2 diorang anak beranak
apakah???????????
nak2 si amani...
kalo depan aku memang tampo2 pipi gebu die tu
gerammmmmm.....

KomenSen
blog ni mula2 aku baca, memang tak boleh berhenti gelak....
blog pakcik2 tapi aku tetap suke penulisan die...gituuu

banyak lagi aku suke bw, nanti sambung balik

blog fatin liyana, cik epal,  hanis zalikha, zack zuhairi pun iols minat jugak....tapi payah nau berupdate...kadang2 3 bulan sekali baru aku bukak blog diorang ni...kahkahkah

ok tu saje setakat ni




Friday, November 1, 2013

Hidup tanpa internet, smartphone,


pernah tak korang terfikir nak kembali balik ke zaman kecik2
tak de internet
xde henpon mahal2 yang boleh donlod game
tak de wechat
tak de wassap

aku rasa macam nak kembali ke zaman tak ade pape dulu
yang mana pemilik nokia 3310 kembang2 idung sangkut hp kat leher

tapi aku tetap nak tulis blog
sebab dapat duit dari nuffnang
ingat nak cash out tapi earning masih berjalan

haish...pelik lak bila ada perasaan macam ni


nak beli vitamin c dan sabun mz????
wassap 0168965045

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...