Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, October 31, 2013

MILKY G TEH SUSU MIRIFICA - BUST UP BREAST FORMULA



MILKY G TEH SUSU MIRIFICA merupakan produk terbaru dan paling kesan di pasaran minuman yang membantu membesarkan payudara wanita dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan.
Ekstrak betik hijau dan Pueraria Mirifica thai untuk pemulihan tisu payudara dan meningkatkan rembesan estrogen ke tahap yang lebih tinggi bagi merangsang pengumpulan lemak untuk payudara yang lebih besar dan penuh. 
 

Sarang burung dan Marine Collagen untuk pembaharuan ligamen penggantung payudara, meningkatkan keanjalan gentian ligamen, mengukuhkan struktur payudara dan sistem sokongan untuk hasil yang lebih tegang dan gebu! Tiada lagi kesan lantunan semula! Ia juga berfungsi dengan menghalang melanin dan mengekalkan kulit yang cerah.


5 MANFAAT HEBAT MILKY G TEH SUSU MIRIFICA 
1. Hasil yang memuaskan & tiada lantunan semula.
2. Tiada kesan sampingan.
3. Semudah menikmati secawan teh.
4. Memperbaiki kesihatan umum melalui pengambilan sarang burung. 
5. Hasil yang Cepat & Effektif 

1 CAWAN = Kaedah Urut - 500 kali.
1 CAWAN = Tempoh Penggunaan Coli Pembesaran Payudara - 6 Bulan.
1 CAWAN = Pati Minyak Pembesaran Payudara – 200 kali urut.
1 CAWAN = Penggunaan Pad Pembesaran Payudara – 6 Bulan.
1 CAWAN = Sup Cina Pembesaran Payudara - 20 hari.




4 Manfaat Kecantikan Milky G 

1. Pembesaran Payudara
Amat sesuai untuk mereka yang kurang dikurniai secara semula jadi dan para ibu yang ingin membetulkan defisit dalam isipadu dan saiz payudara selepas melahirkan anak – Nikmati setiap cawan dalam hidup anda hari ini!

2. Mencantikkan Payudara
Menambahbaik bentuk payudara anda secara semula jadi dan mengembalikan warna dan kecantikannya pada waktu muda.
Memerangi bentuk pertumbuhan tidak sekata, payudara lendut, payudara kendur dan areola yang gelap untuk meningkatkan keyakinan anda!

3. Kulit Berseri
Direka untuk memulihara sistem endokrin wanita bagi memperbaiki kulit kering dan kurang bermaya.
Kini, semua wanita boleh menikmati wajah berseri untuk jangka yang lebih panjang!

4. Penjagaan Dalaman
Formula Milky G dibentuk secara teliti untuk menyokong sistem endokrin wanita atas matlamat membantu keseimbangan hormon, di samping membesarkan payudara anda, membetulkan kitar haid yang tidak teratur, dan melindungi kesihatan faraj anda.
Setiap gadis akan memperolehi kesihatan dalaman dan luaran yang optimum!

5 Ramuan Utama yang membuat perbezaan!

Sarang Burung
Sarang Burung yang terkenal kerana kaya dengan jumlah kolagen telah membantu mencantikkan wanita yang tidak terkira di asia. Percayailah ia untuk memperbaiki wajah anda, mengembalikan keanjalan kulit dan mengurangkan selulit (kulit jeruk). Gabungan sempurna bagi mereka yang mementingkan kedua-dua keindahan dan kesihatan.

Betik Hijau
Buah tropika yang sangat baik untuk menggalakkan pertumbuhan sel payudara dan pembesarannya. Turut merupakan pembersih kolon yang penting, penyahtoksik, dan pengelupas untuk mendapatkan kulit berkilat serta memikat.

Pueraria Thailand
Mungkin bukan herba yang menarik, tetapi potensinya sebagai pencantik payudara sesungguhnya menakjubkan! Pueraria Thai menegangkan tisu payudara yang sedia ada untuk menghasilkan payudara yang lebih kental - pastinya pilihan yang menarik.

Lycopene Tomato
Berkesan untuk mengekalkan keadaan kulit yang lebih muda dengan menggalakkan kitaran sel yang sihat dan kadar penuaan yang lebih perlahan.

Kolagen
Tahukah anda kolagen dan air membentuk struktur mengejutkan yang juga dipanggil sebagai Rantaian Air Kolagen? Penemuan ini telah terbukti secara saintifik untuk meningkatkan tugas dan penghasilan molekul, tisu dan sel-sel di seluruh tubuh badan manusia. Jelas diketahui kini, kolagen berfungsi seiring dengan air dalam mengekalkan hidrasi kulit sepanjang hari, untuk kulit yang licin dan berseri



6 jam: Meningkatkan peredaran darah - Perjalanan berbalik ke arah pertumbuhan dan akil baligh
Nikmatilah secawan teh susu harum di mana setiap hirup memberikan rasa terjaga yang berpanjangan. Kembalikan puncak akil baligh, rasakan kepanasan di sekitar buah dada dan puting yang menonjol. Nikmati pengalaman ini untuk jangkamasa 8 jam yang seterusnya!

10-14 hari: Pembaharuan Sistem Endokrin - Peningkatan pertumbuhan payudara - Sediakan set coli baru.
Masalah dengan sistem endokrin reda secara beransur-ansur, keadaan kulit diperbaiki, ukurlilit dada bertambah. Payudara anda kini rimas dan memerlukan coli yang baru! Dedahkan susuk badan yang unggul dengan pakaian ketat; suami anda pasti akan jatuh cinta!

20 hari: Tegang & Berisi, walaupun tanpa coli!
Tiada lagi payudara yang kering dan kendur! Ia kini tegang dengan keanjalan, memberikan keyakinan yang melimpah walaupun tanpa coli! Minum dengan mudah dan rangsang penambahan 1-2 saiz cawan ke arah ukuran badan yang sempurna!

60 hari: Belahan dada terbentuk, anda yang penuh dengan keyakinan terlahir!
Payudara yang menawan dan sempurna terbentuk; bersimetri, tegang dan besar, dengan belahan yang begitu dalam dan menarik. Tawanlah dia dengan baju potongan ‘low cut’ untuk mendedahkan aset yang indah ini, pastinya dia akan mahukan yang lebih!

Jangka panjang: Payudara Licin & Cerah - Berseri & Sihat - Kecantikan Wanita Sebenar
Sarang Burung & Teh Susu Betik membantu anda dalam segala aspek; dalam mempertahankan sistem endokrin, mengekalkan keadaan kulit yang baik dan kesejahteraan umum, dan yang paling penting, memastikan payudara yang cantik, licin dan lembut, memberikan warna puting coklat yang segar dan areola berwarna terang, mengembalikan anda ke remaja awal serta meningkatkan kecantikan dan sifat kewanitaan anda.

Teh Susu Pembesaran Payudara VS Kaedah Pembesaran Payudara Tradisional
Begitu banyak kaedah pembesaran payudara di pasaran kini, apakah penyelesaian yang terbaik untuk saya?

Pengambilan Ubat Secara Oral atau Suntikan
Memakan masa, tidak menjamin hasil yang berkekalan, mengakibatkan payudara lendut dan lentur apabila pengambilan ubat dihentikan, mendorong penyakit payudara apabilan diambil untuk jangkamasa panjang.

Krim Pembesar Payudara
Mengakibatkan alergi, mengandungi plumbum, mempengaruhi aras libido, menjadikan areola dan kulit berdekatan menjadi gelap dalam jangkamasa panjang. Teknik pembesaran yang tidak praktikal.

Pati Minyak dan Kaedah Urut
Jangkawaktu dan teknik urut yang tepat menjadi persoalan. Apakah arah urutan yang patut diikuti? Berapa lamakah harus saya kekal dalam posisi ini? Adakah saya benar-benar melakukannya dengan cara yang betul? Secara jelasnya, lambat untuk memperolehi hasil yang diingini.

Milky G - Teh Susu Mirifica Sarang Burung & Betik Hijau untuk Pembesaran Payudara
Hasil yang cepat, tiada lantunan semula , semula jadi dan tiada kesan sampingan. Hanya satu bungkus setiap hari, nikmatinya seperti teh yang lain. Bukan sahaja memanfaatkan pembesaran payudara, ia juga memperbaiki sistem endokrin wanita dan memberi manfaat kesihatan yang berpanjangan.

Kategori yang Sesuai
Penciptaan Menyeluruh, Hasil Melimpah! / Satu Penciptaan Menyeluruh dengan Hasil yang Melimpah

Peralihan Akil Baligh Tidak Sempurna
Perkembangan payudara adalah tanda luaran akil baligh yang pertama untuk gadis dalam persediaan ke era dewasa. Jumlah estrogen yang lebih tinggi dirembes semasa akil baligh merangsang pertumbuhan payudara. Malangnya penghasilan estrogen berkurangan dengan masa dan mempengaruhi kesihatan payudara serta pertumbuhan keseluruhan yang tidak lengkap. Faktor-faktor ini sering menghalang perempuan daripada bertumbuh dengan sepenuhnya, menyebabkan payudara kecil, rata dan kering tanpa keanjalan - Gadis dalam kategori ini memerlukan satu lagi peluang akil baligh untuk memperoleh pertumbuhan payudara matang.

Gangguan Endokrin
Tanda-tanda leukorrhea atau kitaran haid tidak teratur menunjukkan gangguan hormon yang memerlukan suatu mesej tubuh yang baru.

Ukurlilit Dada Tidak Menawan
Kedua-dua jenis wanita bersaiz gemuk atau kurus yang bergelut dengan ukurlilit dada yang kecil – Perubahan baru ini amat diperlukan untuk mendapatkan postur yang sempurna.

Ibu Menyusu
Kebanyakan ibu selepas bersalin mengalami pengurangan pesat pada saiz payudara mereka.
Tiada perubahan yang lebih besar di kawasan lain berbanding payudara selepas kehamilan - Pembesaran dan pengekalan saiz payudara menjadi penting.

Bentuk Payudara Tidak Menarik
Penggunaan coli yang salah untuk jangka masa panjang menyebabkan payudara hilang kekenyalan, pertumbuhan tidak sekata, dan masalah bentuk payudara tidak menarik akibat tarikan graviti – Buka tirai baru dan tanam tekad untuk satu set payudara yang menawan!

Kemajuan Produk yang Mengagumkan
Sarang Burung & Teh Susu Betik, Kemajuan Untuk Kecantikan Buah Dada!

Kemajuan 1#: Kembali ke pangkal akar masalah pertumbuhan payudara kecil, penyelesaian dan penambahbaikan tanpa kelewatan atau keraguan!
Milky G - Teh Susu Mirifica Sarang Burung & Betik Hijau mengandungi betik hijau dan pueraria thai yang mengawal atur fungsi ovari di samping merangsang perembesan hormon estrogen supaya sel payudara mendapat nutrien yang mencukupi pada kadar yang cepat untuk pertumbuhan tisu dan pembesaran payudara yang menyeluruh.

Kemajuan 2#: Kulit Baru Berseri – Penjelmaan Payudara yang Menawan!
Sarang burung kaya dengan kolagen semula jadi untuk mengembalikan keadaan kulit awet muda. 98% pelanggan wanita berkongsi pengalaman tentang keadaan kulit dengan cela yang kurang, lebih cerah, anggun dan lembut.

Kemajuan 3#: 100% Semula jadi, Selamat Dimakan untuk Jangkamasa Panjang, dan Tiada Lantunan Semula!
Milky G - Teh Susu Mirifica Sarang Burung & Betik Hijau diperbuat daripada 100% ramuan semula jadi. Kualiti produk ini telah diuji dan sesuai dimakan untuk jangkamasa panjang. Tiada kesan lantunan semula walaupun pengambilan produk terhenti.
Teh Susu Pembesaran Payudara Mencapai 98% Kadar Kejayaan, Kadar Pelanggan Pulangan Sehingga 96%.
Data Statistik dari Jawatankuasa Vessly Perfect Korea & Agensi Payudara Lain yang Terkenal dan Diiktiraf.

98% Kadar Kejayaan Teh Susu Pembesaran Payudara
Saiz Payudara: 82% pelanggan mengalami pertambahan 1-3 saiz cawan coli.
Pembentukan Payudara: 98% pelanggan mempunyai payudara yang lebih kukuh dan penuh.
Bentuk Payudara: Serupa dengan implan, lembut, gebu dan bulat.
Keanjalan Payudara: Tidak lagi kendur dan lendut. Lebih tegang dan menonjol.
Keadaan Kulit: Kulit di sekitar payudara lebih lembut dan berseri dengan areola yang lebih berwarna cerah.
Harga 
RM 240 /pc
Termasuk kos penghantaran

nak order dgn ???

sms / whatsupp 016-8965045



Tak Tahu nak letak tajuk ape....PROMOSI la kot...

STICKY POST!!!!!
sebenarnya aku tak boleh nak fikir tajuk untuk entry ni
Alhamdulillah sejak jual Vitamin c ni, macam2 jenis produk pulak korang tanya...
Alhamdulillah jugak ada regular customer...walaupun sorang dua je tapi tetap syukur...
ade la rezeki sikit2 untuk aku....
so dengan itu aku try la nak jual beberapa produk yang memang hot la...
untuk permulaan aku jual ni aku bagi harga promosi la...
Aura White GlutaCollagen 900000mg

Termasuk :

- SHAKER
- 3D DIAMOND SHEET MASK

Free Gift :

- PERCUMA SHEISEDO MASK
- PERCUMA 10 BIJI VITAMIN RAMBUT
- PERCUMA COLLAGEN CRYSTAL BIONIC EYE MASK
Harga Jual : RM150(sm) / RM160(ss)
Harga Promosi : RM 140.00


AURA SLIM SHAKE

HARGA JUALAN


1 BOTOL RM160 (S/M)
1 BOTOL RM170(S/S)

PROMOSI 1 BOTOL RM 150

PERCUMA SHAKER
PERCUMA SHEISEDO MASK
PERCUMA 10 BIJI VITAMIN RAMBUT
PERCUMA COLLAGEN CRYSTAL BIONIC EYE MASK
PERCUMA OBUSE TINT
PERCUMA SABUN SUSU BERAS
PERCUMA POS LAJU 



AURASLIM Icycool Shaping Gel
1 BOTOL RM75 (S/M)
1 BOTOL RM85 (S/S)
PROMOSI RM 70.00
PERCUMA POS LAJU




AURAWHITE CHOCOLATE INDULGENCE
CERAH CANTIK & GEBU DALAM 7 HARI!!

Aura White Choc

1 BOTOL RM150 (S/M)
1 BOTOL RM160 (S/S)

PROMOSI 1 BOTOL RM 140
PERCUMA AURASHINE
PERCUMA SHAKER
PERCUMA POS LAJU





IBeauty Crystal Stem Cell Collagen
IBeauty Crystal Stem Cell Collagen
HARGA JUALAN
1 KOTAK RM149 (S/M)
1 KOTAK RM159 (S/M)
PERCUMA POS LAJU





GAMBAR PROMOSI K-Colly Sweet17 (1.5M MG + 12x Stem Cell)The Korea
K-Colly Sweet17 (1.5M MG + 12x Stem Cell)The Korean Secret Whitening Skin
HARGA JUALAN
1 BOTOL RM169 (S/M)
1 BOTOL RM179 (S/S)
PERCUMA POS LAJU



LadySecretz Bust Up!

LADYSECRETZ BUST UP !
HARJA JUALAN
1 KOTAK RM180 (S/M)
1 KOTAK RM190 (S/S)
PERCUMA SHAKER
PERCUMA PAPER BAG (LIMITED)
PERCUMA POS LAJU



MAIXARA C-SENTIAL
MAIXARA C-SENTIAL
HARGA JUALAN
1 KOTAK RM99 (S/M)
1 KOTAK RM105(S/S
)
PROMOSI 1 KOTAK RM 89.00 
PERCUMA POS LAJU



MILKY G TEH SUSU MIRIFICA
HARGA JUALAN

1 KOTAK RM240
PROMOSI 
1 KOTAK RM 200
PERCUMA POS LAJU SELURUH MALAYSIA




RADIGLOW
HARGA JUALAN
1 KOTAK RM180 (S/M)
1 KOTAK RM190 (S/S)
PERCUMA POS LAJU




Simply Skin's
SIMPLY SKIN’S
HARGA JUALAN
1 SET RM150 (S/M)
1 SET RM160 (S/S)
PERCUMA POS LAJU




Wednesday, October 30, 2013

HANTU MAKAN DAN ......


Aku tak tahu kenapa lately ni
aku cepat rasa lapar
lapar sangat2 ok..bukan lapar biasa2..

nak kate aku control makan pun tak jugak
sebelum pergi kerja minum milo + biskut
sampai office tunggu dak rehan sampai pergi cafe
beli nasi goreng atau mee goreng
beli kuih utk makan pukul 10
lepas breakfast, minum milo sambil makan biskut

tenghari
nasi putih penuh
sayur penuh
ikan or ayam

petang 
makan biskut

balik keje singgah beli goreng pisang /karipap
sampai umah masak

malam 
makan nasi

sambil tengok tv kunyah pape yang ade
yang ni kadang2

pukul 11 malam
kalau aku x makan mase tengok tv tu time2 ni aku dah lapar balik
time ni aku akan start buat milo cecah biskut hupseng

perggghhh terbaik ko rase die..
meltup2 dalam mulut

berat pun aku ase dah bertambah
macam mana ni????
kalau control makan lagi teruk
malam2 lagi dasyat aku makan...
apekah yang sedang berlaku




Tuesday, October 29, 2013

Radiglow Pilihan selebriti untuk kulit yang lebih cantik


rahsia artis-artis malaysia kekal cantik berseri sepanjang masa

" kesan luar jangka dengan RADIGLOW"
1) kulit lembut n lembab bagai berlosyen
2) kulit cerah sekata
3) jerawat kering dalam 2minggu
4) parut2 di muka dan badan pun boleh pudar

Antara Kelebihan Produk Radiglow :
 Lulus GMP Lulus KKM Lulus U.S. FDA (Foods & Drugs Association) Sesuai untuk bayi dan juga kanak-kanak Sesuai untuk ibu hamil dan juga menyusu bayi. Mudah kunyah dan SEDAP dengan perisa anggur. Anda tidak perlu membeli losyen atau pelembap tambahan.



Kenapa anda mesti pilih RADIGLOW sebagai supplement tambahan anda??

● Jawapannya kerana RADIGLOW merupakan Produk Pertama yang lengkap mengandungi semua keperluan tubuh badan anda untuk kesihatan dan juga kecantikan. 1001 khasiat dan kebaikan hanya dalam 1 produk.

● Kandungan RADIGLOW terdiri daripada RAMUAN PREMIUM yang terpilih dari sumber-sumber berikut seperti ASTAXANTHIN L-Glutathione, Hydrolyzed Fish Collagen, Vitamin C dan juga Blackcurrant Extract.

● Didatangi dalam bentuk bungkusan kotak yang Eksklusif mengandungi 2 botol RADIGLOW yang mudah untuk ditempatkan di rumah dan juga di bawa kemana sahaja seperti di dalam handbag bagi kaum wanita 

● Cara penggunaan yang sangat mudah. Berbentuk Tablet yang boleh dikunyah atau terus ditelan dengan rasa enak Blackcurrant/ Beri. Hanya perlukan 2 tablet Radiglow setiap pagi dan anda akan tampil sihat dan menawan dari hari ke hari.


 Radiglow mampu memberikan tenaga sepanjang hari selain membaiki struktur kulit supaya kelihatan lebih bermaya, cerah dan gebu. Dan yg penting ianya sangat mudah dan ringkas. 


* makanan tambahan untuk kulit kelihatan muda, sihat dan lebih cerah.
* membantu mencantik, menghalus dan menganjalkan kulit.
* merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat, jeragat dan lain-lain.
* juga terbaik untuk penglihatan, kuku, rambut, gigi.
* antioksidan semulajadi. 500kali lebih kuat berbanding vitamin E.
* menghindar dan mencegah dari penyakit kronik seperti kanser, alzheimer, parkinson, diabetic, sakit jantung dan lain-lain.
* sesuai untuk wanita mengandung dan masih menyusukan bayi.


ARTIS PUN LAYAN RADIGLOW KO...












Testimoni Pengguna Radiglow





HARGA JUALAN 

1 KOTAK RM180 (S/M)

1 KOTAK RM190 (S/S)

PERCUMA POS LAJU



WHATSAPP NAK HARGA MURAH2 KITE WASSAP2 OK

0168965045





Segmen: Pencarian Boglist Bulan November



dah lama tak join mana-mana segmen atau giveaway
dulu kemain aktif lagi
macam2 hadiah dapat
duit pun pernah
skang dah slow sikit nak join2 ni
faktor utama
sebab kena follow semua fb/twitter/blog/insta sponsor
kalau 5 orang ok lagi
kalau dah berbelas yang sponsor
mau jahanam bb nak loading 1 1 blog
yang ni simple2 camni ok la kan...
nak join klik aje banner kat atas tu

Monday, October 28, 2013

Mamak Story

Cerita lama, zaman bujang lagi...
Aku jarang makan dekat mamak
ntah kenapa...tak kena ngan selera aku
biarpun orang kate paling syok lepak mamak
tapi aku paling tak boleh blaaa, nak makan ke minum ke ape dekat situ
kalau g  pun sebab nak makan roti canai
tapi kuah die seyes aku tak suke
aku lebih prefer roti canai brader dekat umah aku ni
perghhh dap ehhhhhhh kalau makan panas2

suatu hari tu pas follow kakak aku g basuh kereta, 
kitorang terus lepak mamak
nak makan ikan bakar sedap katenye
brader melayu jual..bukak gerai depan kedai mamak..
aku tengok mamak tu tampal kertas dekat situ 
wifi free

bagusnye mamak2 kat Malaysia ni
camni la nak tarik pelanggan
nak2 student
wifi free memang layan kan
minum segelas teh duduk 4 jam layan wifi

kakak aku pun tanya mamak tu
password ape
dengan selamba mamak tu cakap pelan2
lepas tu buat isyarat diam2
aku tanya kakak aku
pe password die
kakak aku tunjuk restoren sebelah punya signboard 
mamamia tak salah aku nama kedai die
dekat area sungai chua
kakak aku kate
"ko type sebijik2 nama restoran sebelah mamak ni"

cehhhh...rupenye wifi restoran sebelah yang mamak ni pakai...

Saturday, October 26, 2013

Breast Firming Soap USA




- Menegangkan payudara yang kendur atau jatuh
- Memejalkan struktur otot payudara yang longgar
- Membesarkan payudara yang kecil dan bermasalah (membantu tumbesaran)
- Mencantikkan struktur payudara secara semulajadi, selamat dan berkesan.

Cara guna :-

- Buat buih dari sabun dan sapu pada bahagian payudara.
- Biarkan meresap 2-5 minit selepas mengurut beberapa saat di sekitarnya.
- Bilas seperti biasa.

Keistimewaan :-

Sabun ini bertindak sebagai agen pembentukan semula payudara dengan mengembalikan kepada bentuk asal seperti menegangkan dan membesarkan termasuklah mencantikkan struktur payudara. Ia juga boleh dijadikan agen pemecah lemak yang tidak diperlukan atau berlebihan yang boleh menyebabkan payudara melondeh atau jatuh.

Berasaskan herba yang bersih dan selamat tanpa kesan sampingan.
Mampu mencegah kanser.
Memadatkan dan membentuk payudara.
Mencantikkan kulit payudara agar lebih halus dan cerah.

Kandungan:

- Caffeine Tea Salicylate Panthenol
- Pegaga
- Glycerin
- Minyak Lanolin

Sabun: 4.5cm x 4cm. Tebal = 2cm

RM 5.00 exclude postage

Friday, October 25, 2013

Bila ada jangan menyombong................ T__T


Awal bulan 10 hari tu Encik Suami g kursus seminggu di besut.
makanya terpaksa aku merempat kat rumah adik aku
rumah ehsan dari doktor dia...

duduk rumah orang bujang memang x masak la kan
heaven aku ari2 makan kedai

suatu hari tu aku makan dekat koh samui  dekat seksyen 7 
tengah2 order tu, ada sorang budak lelaki mintak derma
aku memang tak percaya langsung kalau budak2 mintak derma ni
ntah ye ntah tak...
sindiket ke ape mana kita tahu kan..
kalau bagi pun bukan budak tu yang makan...
time budak tu datang aku pandang muke dia, aku terus geleng dan pandang menu kat tangan aku...
budak tu pun pergi kat meja lain....

tetibe aku teringat 
aku tak ingat kat mana aku dengar or baca
setiap sen yang kita keluarkan dari poket kite untuk disedekah kan ada ganjaran dia
kalau orang yang mintak sedekah tu menipu, itu urusan dia dengan Allah...

Ya Allah kenapa la aku layan budak tu tadi macam tu
menyombong btol aku dengan budak tu 
aku sekadar geleng-geleng kepala terus tengok menu, langsung tak pandang muka budak tu 
langsung tak fikir
kalau pun budak tu dari sindiket tapi budak tu masih ade perasaan...

Selalu bising2 duit tak cukup nak beli itu ini, tapi bila budak datang mintak derma seringgit pun aku tak hulur T__T

menyesal bila ingat balik





Thursday, October 24, 2013

Halia disangka kunyit


cerita dah basi dan berkulat-kulat...
tapi still la aku nak story dalam blog jugak
since encik suami suka beli daging 
aku pun teringin la nak makan gulai lemak daging 
hari-hari makan sup aku pun boring jugak kan
perut pun makin buncit sebab hari-hari makan sup
petang balik kerja terus g pasar dekat putrajaya ni

tengah cari-cari barang
aku tanya la encik suami
"kunyit ade lagi tak kat rumah kita???"

dengan penuh confodent laki aku jawab "ade la...kan abg baru beli...banyak pulak tu..."

begitu jawapan dia...maka aku redhoo...letak balik kunyit...
sampai rumah
aku keluar kn daging, 
aku cari kunyit tak jumpa...
aku tanya encik suami , rupanya halia tu dia ingat kunyit..
haihhhhh

terpaksa la aku redhooo masak gulai lemak daging guna kunyit serbuk

this is kunyit
this is halia



psss** laki aku bukan x knl kunyit tau..cuma dia ingatkn yang dia beli hari tu kunyit...kena terangkan siap2..kang korang tu salah faham...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...