Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, September 30, 2013

Inner magic - Tak Melekap di Dahi.. muka bulat pun sesuai sangat pakai ...katenyeeeee

STICKY POST
Masa ngah ready nak ambil exam W27 hari tu
dak syu ngan dak ain tegur muka aku bulat bila aku pakai shawl
kebetulan pulak time tu aku pakai shawl ngan inner 10hengget beli kat pasar malam...
boleh diorang tegur muka aku bulat gile 
terus xde mood nak ambek exam
kalau aku xlulus memang salah dorang berdua
mental breakdown ko tau...

lepas tu diorang promote suh beli inner magic
elok katenye
diorang pun dah beli
inner magic ni bila pakai memang xmelekat kat dahi
muncung ngam2 aje
tak sakit telinga sebab tak mencengkam
aku fikir2 bagus jugak kalo try
tapi alang2 try pe kate aku borong terus..
boleh jual kat blog gitu...
first batch aku ambil
tak sempat nk haplod abes dijual oleh akak aku....
aku pun xsempat rembat satu
si ziah aje sempat rembat colour hitam
ni dah baru order tu pun dah ada yang cop colour siap2...
so balance yang ada aku publish kan la di sini ye...
aku banyak ambil colour hitam n kelabu, sebab ramai beno yang request nk colour tu...

layan dulu gambo ye..
macam gini la ghopenye...








harga RM 10.00 postage RM 6.00

pape pm kat facebook atau wassap 016-8965045
thanks darls

Musim Durian dah abes T__T


Umah wan aku kat kampung memang keliling rumah tanam pokok durian
dulu kecik2 selalu berlumba dengan kakak aku, siapa kutip buah durian paling banyak dia la juara
pagi2 lagi, bangun tidur, dengar je bunyi gedebuk 
memang gosok2 mata, terus berlari cari durian..

sweetnye zaman itu..
skang ni dah jarang balik kampung wan..
bila balik time durian gugur memang macam orang gile masing2
skang dah tak pandai kopek buah durian
boleh gitu????
padahal dulu mase kecik2 selambe aku parangkan durian tu
xpayah tunggu wan or kakak aku bukakkan

rindunye zaman kecik2

ni anak buah aku...
dia tak boleh makan durian sangat
tapi hantu durian
pantang nampak...
kalau cium je bau durian kompem ayat die
"ehhh..hari ni tirah tak makan durian lagi kan????" 
tirah makan 1 boleh???1 je....

kesian pulak aku ngan budak sorang ni...

* durian terlampau banyak, sampai wan aku bagi dekat jiran2..

Thursday, September 26, 2013

Harga Barang di Nilai 3 bukan semurah yang korang sangka


aku rasa dah jadi trend bakal pengantin...
nak kawen aje g Nilai
sebab dari mulut2 orang katenye murah gile kat situ...

dulu masa aku kawen pun sama
g nilai nak usha barang...
tapi ape yang boleh aku simpulkn
beli barang kat kl lagi murah la..
kat nilai tu best cuma banyak pilihan
kalau nak bandingkn rege ..
baik aku beli kat kl aje...


Dapat call dari AIA - Private Number


bulan8 lepas aku dapat call dari dari private number. 
yang nak dijadikan cerita , aku terlebih layan pasal aku dengar Air Asia ni Air Asia tu, customer bla, bla bla...
so aku ingat dari Air Asia... so first sekali dia mintak alamat dan number ic untuk pengesahan...
aku pun ntah kenapa sengal pulak pergi bagi time tu sebab ingat tol dari Air Asia...rupanya insuran AIA
lepas tu dia cerita pung pang pung pang pasal insurans, aku dengar aje..
aku memang dah lama bercadang nak amek insurans , dah 4 tahun aku disscuss ngan kawan2 nak amek insurans..tapi ntah kenapa kitorang cuma semangat time berbincang aje..
bayangkan budak AIA ni bercerita punya laju mcm meter teksi 
amboih pandai orang training ko dik non..
 last2 aku emm kan aje tanda faham...
yang aku faham, sebagai customer Air Asia AIA akan bagi sebulan insuran free.. so kalau apa2 jadi kat aku time tu kiranya dah di cover la...
aku cakap ok...
lepas tu dia terangkan polisi tu polisi ni , kalau aku ade sakit ke ape bla...bla..bla... suami belum tentu sanggup jaga aku , bla..blabla....
lepas tu die tanya soalan2 yang mana aku dah tak ingat sangat

tibe2 dia kata dia dah buat pendaftaran untuk aku..
watdehek.....
dia claim soalan tu tanda dah buat pendaftaran..
eh jadah apa pendaftaran macam ni...
aku cakap kat dia aku tak nak daftar apa-apa...
aku kena bincang dengan suami dulu..
lepas tu dia ulang balik ayat sama
kalau ade penyakit puan yakin ke suami puan jage puan ???
aku terus rasa macam menyampah ,bila paksaan sebegitu dilakukan
lepas tu aku cakap aku ade kerja
call aku semula sebab aku perlukan masa untuk berfikir dan  sebelum aku setuju ambil apa-apa insurans

aku pun terus google...
owh ramai rupanya yang dah kena...
even diorang tak setuju dan masih terpinga-pinga tapi AIA dah potong duit dari kad kredit  siap2 
sedangkan mereka belum terima apa-apa polisi dari insuran tersebut..
aku dah mula cuak..
lepas tu baca-baca lagi..
fuhhh nasib baik aku tak bagi lagi 4 digit terakhir kad bank aku
hari isnin cik AIA call aku lagi dan msih menggunakan private number...
aku jawab dan aku cakap elok2 yang aku tak nak amek apa-apa insurans
Cik AIA masih insist nak suruh aku amek...
aku still degil cakap tak nak amek apa-apa insurans yang menambahkan komitment bulanan aku..
then dia kata ok dan tak paksa2 aku lagi...
tapi baca blog orang yang terkena ni, sampai diorang dah deduct dari akaun...
tiap2 bulan pulak tu, sedangkan polisi insuran tak sampai kat diorang
diorang pun tak sign pape lagi...
serammmm...
kita duit dah la tak ada..
tiba2 kena potong oleh insurans yang kita tak tahu apa-apa langsung..
aku rasa better AIA ni lepas call jumpa pulak orang yang dia call tu senang..
explain face to face lagi senang..
setakat ni duit aku masih belum dipotong..
maybe orang yang call aku tu faham dan tak buat dajal dengan aku..
tapi kalau lepas2 ni dia potong duit aku 
siap la....
tapi selagi kita tak bagi num kad kredit or debit kad kita aku rasa tiada pemotongan dilakukan kot,,,
kot la....



Wednesday, September 25, 2013

Tahniah Sepupu


2 minggu lepas
kenduri sepupu di gombak..
ni first time g kenduri di gombak...
akak n abang sepupu aku kawen dulu2 tak pergi pun
xde rezeki kitorang nak pergi

semoga berpanjangan la hendak nya
dikurniakan anak yang ramai lagi comel..
murah rezeki...
amin

wifenye orang sarawak...
suka la laki aku ade geng nak cakap bahasa sana...


till then

Semangat Balik update entry - Terima Kasih Nuffnang


Lately ni aku malas betul update blog...
kadang2 tak ada cerita best pun nak diupdate kan
kadang2 dah type rasa macam sengal pulak entry ni..terus save dalam draft..
tadi bakal eo merayu2 suh aku update blog sebab xboleh tidur malam katenye 
terpaksa la aku gagahkan diri bukak blog...
bukak nuffnang
sekali 

okeh semangat balik...
nanti iols keluarkan smua entry dalam draft
publish hari ni ok...
semangat
semangat 
seeemangatttttt
okeh dah rehat..
 makan dulu semangat leta k tepi dulu

Monday, September 23, 2013

Lama tak bersiaran


lame tak menjengah blog....
bukan bz, bukan xde masa
tapi semangat dah kurang...
cerita yang ade pun dah basi ...
peram lama sangat
dah tak hot nak story2.....
pemalas tahap gaban ko...

bukak akaun nuffnang pagi tadi tengok duit
waaaaa.....
terus semangat balik
tapi xde story...
arghhhhh terus jadi malas balik...
T__T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...