Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, August 30, 2013

Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy

sticky post
Assalamualaikum dan salam sejahtera mak jemah sekalian..
rasanya belum terlambat untuk aku/saya/akak mengucapkan Selamat Hari Raya ,Maaf Zahir dan Batin
dikesempatan ini saya ingin memohon maaf seandainya selama berblogging ni ,ade termarah , terkutuk termengata sapa2 yang berkenaan...
Nak cerita pasal vitamin c ni pulak....
aku rasa ramai yang dah tau pasal vitamin c 1000mg Pahang Pharmacy ni kan????
testimoni pun dah berlambak2 kan?????
sekarang ni nak buat promosi pengenalan la..sebab aku baru jual kan...
harga lebih murahhhhhhhhhhhhhhh
special punye





Murah kan ??? Kalau murah apa lagi jom beli...pada yang mana tak tahu lagi apa fungsi Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy ni mailah saya cerita sikit briefly pasal vitamin ni. 


vitamin c pahang pharmacy buatan malaysia dengan kilang yang mendapat status Good Manufacturing Procedure (GMP) dan disahkan HALAL.


FUNGSI / KELEBIHAN:
>> Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh
>> Megecilkan pori2 kulit
>> Menaikkan seri muka
>> Memberikan warna kulit yg sekata & cerah
>> melembabkan kulit secara menyeluruh satu badan
>> Memulihkan rekahan pada tumit kaki & siku
>> Merawat jerawat di wajah & badan
>> Mengurangkan jeragat pada muka
>> Melindungi daripada pembekuan darah & lebam.
>> Mengurangkan parut jerawat & kesan luka
>> Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu
>> Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selesema
>> Membantu mengurangkan tahap kolesterol & tekanan darah tinggi
>> Mengurangkan gejala-gejala lain alergi
>> Meningkatkan penglihatan
>> Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih
>> Membantu sistem peghadaman
>> Amat sesuai untuk Orang yg mempunyai masalah resdung.
>> Boleh menambahkan susu badan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.


Fungsi lain Vitamin C Pahang Pharmacy 1000mg:
✔ Mempertingkatkan sistem pertahanan badan.
✔ Memguatkan dinding salur darah.
✔ Menolong pembentukan tisu gentian.
✔ Membantu pembentukan kartilej, tulang dan gigi yang sihat.
✔ Mengurangkan kedut pada kulit
✔ Membaiki parut pada kulit.
✔ mencegah penurunan payudara dan buttock
✔ menjadikan kulit lebih cerah
✔ menghilangkan jerawat dan pigmentasi.
✔ menjaga kesihatan otot dan mencantikkan/menghaluskan kulit.
✔ membantu penghasilan collagen
✔ melambatkan proses penuaan dan menghaluskan pori-pori pada kulit.

Testimoni




Diluluskan oleh kkm


VITAMIN C 1000MG
keluaran Pahang Pharma,no kkm MAL06051404X.

Vitamin C kami 100% asid ascorbic 1000mg,tnpa perisa atau pewarna tmbahan dan tidak melekit,.. - Most Powerful Vitamin C.. 1000mg..

Tiada unsur keraguan dari segi halal (100% asid ascorbic) dan selamat dimakan (ada no kkm).bersifat larut air..terlebih dos pn xde mslh sbb akan keluar melalui urin dan peluh.
macam mana nak dapatkan Vitamin c 1000mg ni????

Pesanan Penaja...Minum air yang banyak sekurang-kurangnya untuk setiap 25kg berat badan korang 1 liter air..maknanya kalau berat anda 50kg = 2 Liter air...

whatsapps : 016 - 8965045 

Wednesday, August 28, 2013

KURUNG LACE ALA SCHA AL-YAHYA ...NEW STOCK!!!


Sebelum raya hari tu Baju Kurung ala Scha Al-Yahya ni memang macam goreng pisang panas la....
bertubi2 orang tanya
stok laju berjalan macam air terjun
dah abes stok pun ada customer masih tanya2 lagi...
Hari ni aku nak mewar-warkan bahawasanya stok kurung lace baru sampai
harga pun lebih MURAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!
untuk permulaan aku upload sikit dulu
nanti ada masa aku upload lagi..
tapi kalau korang tak sabar boleh ke Page Miszsheyla's Closet terus
aku dah upload sane....
klik aje gambar facebook kat belah kanan blog aku ni..
hehehe trimas semua... :) 








LENGTH: 77CM
BUST: 96CM
SHOULDER: 38CM
SLEEVE: 57CM
SIZE: FREE SIZE, FITS UP TO M
MATERIAL: COTTON + LYCRA + NET
RM 26.00





Thursday, August 15, 2013

Serum Vitamin C dan E


ORIGINAL PRODUCT FROM INDONESIA

Kakak n Adik-adik ku adalah pengguna produk A-dha ni..
kakak aku ambil dari kawan dia dari indonesia
original dari sane ye...
bukan ambil dari pengedar dalam Malaysia ni
hari ni aku nak kenalkan dengan Vitamin c Serum ni



1) SERUM VITAMIN C DAN E
     *Kegunaan Bagi Kulit :
Menyamarkan kedutan di muka
Menghalang pembentukan garis-garis halus diwajah
Mencegah penuaan diri
Menegangkan kulit muka
Menghaluskan kulit muka
Mencerahkan kulit muka
Mencegah dari terkena sinar UV matahari pada kulit. 
Note: Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan kulit wajah lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenar. 

     *Cara2 Pemakaian
   Sebelum menggunakan SERUM, sebaiknya wajah terlebih dahulu dibersihkan dengan toner atau pembersih lain seperti sabun pembersih dll. Hal ini supaya proses penyerapan (absorbsi ) serum lebih efektif dan cepat. Selanjutnya titiskan cairan serum 3-4 titis ke jari telunjuk ataupun tapak tangan dan usap keseluruh atau sebahagian permukaan kulit wajah hingga  leher secara merata. Terutama pada bahagian yang biasa terlihat garis-garis penuaan, seperti sekitar mata ( crow's feet), hujung mata, serta dahi.
Bila dirasakan kurang, ulangi sekali lagi.

*Waktu pemakaian serum
sebaiknya pada waktu pagi,siang dan malam.
Untuk mendapatkan hasil yang efektif dan efisien, pola pemakaian serum sebaiknya dilakukan secara teratur.

*Pemakaian Dengan kosmetik Lain
Pemakaian Serum boleh dipakai dengan jenis kosmetik lain seperti foundation atau krim perawatan lain asalkan serum terlebih dahulu dipakai. Biarkan beberapa minit(anggaran dalam lebih kurang 5 minit) agar serum  lebih efektif lalu gunakan kosmetik lain tersebut.

*Hasilnya :
Dengan pola pemakaian yang teratur, hasil efektif akan terlihat sekitar 8 – 12 minggu.

*Kesan Sampingan : Tiada

Berminat???
Whatsapp/wechat - 016-8965045

Meteor Shower


beberapa hari yang lepas kan duk heboh2 kat berita cakap ada meteor shower
ohmaiiiiiii hingin sangat aku nak tengok
siap cakap pada encik suami
jom pegi balai cerap...

nan hado la laki aku tu nak keluar..
dulu2 time deting kemain ag 
pantang aku ajak, 
kelautan api pun sanggup...
dah kawen keluar la air mata darah sekalipun
kalau benda tak penting sangat idok la aku dapat keluar mnghirup udara kota...

malam tu jeling2 jugak tepi tingkap, kot2 la nasib aku bertuah dapat tengok kan..
aku nak tengok bukan sebab nak buat wish ye....
tengok kebesaran Allah
tengok fenomena alam
ape salahnye kan...
hati ni meronta2 pulak nak tengok
aku terus ke tingkap selak langsir aje
sekali bunyi anjing menangis
terus tutup langsir
tutup tv
masuk bilik tidur...
kuang ajo punye anjing
lemah lutut aku dengar...

korang pernah dengar tak anjing menangis??
sayuuuuu...kalo tak pernah dengar kompem korang ingat ponti
mcam bunyi pompuan nangis....
serammmm ooooo
x jadi tengok meteor shower...

Monday, August 12, 2013

VITAMIN C 1000MG



1 BIJI = 1000MG = 14 BIJI OREN
 
100 BIJI = RM 55 INCLUDE POSTAGE (SM)
-HARAP MAKLUM-

Ascorbic acid adalah satu-satunya unsur dari Vitamin C yang dapat diserap oleh molekul-molekul kulit hanya dalam beberapa minit saja. Zat tersebut dapat meneutralkan radikal bebas, menghapuskan toksin serta mencerah dan mencantikkan kulit dengan mengurangi tanda penuaan awal seperti kedutan halus, kering, kusam dan pigmentasi.

Pengambilan berterusan menjadikan kulit akan terasa lebih lembut dan lembap semulajadi (pastikan juga anda minum air mineral/bersih yang banyak sekurang2 nya 3 liter sehari bagi memastikan serapan vit-C yang menyeluruh) selain tampak cerah berseri dan tona sekata. Ia juga menjadikan badan lebih sihat dan bersih.

Vitamin C juga adalah vitamin yang utama dan sangat diperlukan dalam membaik pulih sel2, pembinaan tulang, sendi, rawan dan organ dalaman lain selain mempercepatkan penyembuhan luka. Ia juga akan memaksimakan penyerapan supplement2 lain yang diambil untuk kesihatan dalaman dan kulit seperti L-glutathione dan kolagen.


- Sesuai untuk wanita dan lelaki, berusia 12 tahun ke atas
- Sesuai untuk ibu mengandung
- Sesuai untuk ibu yang menyusukan bayi (air susu akan banyak)
- Sesuai diambil ketika haid bagi mengurangi senggugut
- Memudarkan parut2 dimuka dan badan.
- Merawat jerawat di wajah dan badan
- Menguatkan gusi dan gigi
- Mengurangi tanda2 awal demam/selesema
- Sangat bagus untuk mengurangi nikotin bagi perokok

♥ Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk. Sebab tu PEROKOK TEGAR sangat digalakkan ambil Vitamin C!

♥ Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.


* Vitamin C ini 100% asid ascorbic 1000mg, tanpa perisa atau pewarna tambahan dan tidak melekit.
* Keluaran Pahang Pharma, no KKM MAL06051404X, HALAL dan selamat dimakan.
* Bersifat larut air, jika terlebih dos pun tidak akan membawa masalah/kesan sampingan lain kerana ia akan keluar melalui urin (kencing) dan peluh.
* Sila jangan kunyah kerana ia tiada perisa tambahan :))

ORDER 
WHATSAPP : 0168965045

Monday, August 5, 2013

Colour Crush - update


CLAP!!!CLAP!!CLAP!!!!! 
SYUHADA SALLEH MENJADI YG TERPANTAS
TAHNIAH!!!!

Setelah beria aku suruh korang teka colour kegemaran aku, 
now aku nak announce
daripada 2 3 pengkomen tu satu pun x kena jawapan dia
so memang xde pemenang la....
kehkehkeh
tapi aku dah reserve adiah..
kepada pengkomen2 sekalian
silalah pm kat facebook page aku...
nama
alamat 
num telefon
untuk tujuan penghantaran Hadiah
yang paling laju pm adalah pemenang
sekian
Syuhada Salleh said...
nak join..jap nak pikir jawapan dulu..hehe..

boleh teka bape kali ye?

jawapan : purple
Mirah Halim said...
nk cuba teka .,
warna turqoise
Miow_k@yahoo.com
SyieraDahhari said...
assalamualaikum, syiera nak teka, em biru .
#tuan tanah kedaung tak nak kasi klu lagi ke. hehe

ieraassyiera@gmail.com
ArifahLee's said...
Warna turqoise.

Email : arifahlee@gmail.com
Wani J said...
Hai :)
Nak try jawab boleh? :D
Turqoise. w4nis3j@gmail.com
shidasyakirin said...
oren

shidasyakirin@yahoo.com
Hadiahnye 

owh..lupe lak nak bagitahu lately ni aku sangat suka dengan lime green
owhhhh gile weh

lebih kurang la warnanye...




Aisyah ditemui selamat di Pulau Pinang


eh baru je aku post pasal ni tadi rupanya Aisyah ni dah ditemui...
Alhamdulillah..syukur Ya Allah...

Gambar penemuan Aisyah Wan Exzan yang tersebar luas di media sosial.
Gambar penemuan Aisyah Wan Exzan yang tersebar luas di media sosial.
SUBANG JAYA – Adik Aisyah Wan Exzan, 3 tahun yang dilaporkan hilang dan diculik seorang lelaki sejak Selasa lalu sudah ditemui orang ramai dalam keadaan selamat.
Anak kepada seorang guru, Arbaiyah Md Zin itu kemudian diserahkan kepada pihak polis di Balai Polis Sungai Bakap, Pulau Pinang.
Kanak-kanak berkenaan juga dilapor sudah diserahkan kepada ibunya kira-kira 11.30 pagi tadi.
Gambar penemuan Aisyah kini tersebar luas menerusi laman sosial seperti Facebook, Twitter dan Instagram.
Sehingga kini masih belum ada butiran lanjut mahupun penjelasan pihak polis berhubung penemuan kanak-kanak itu.

Kanak-kanak hilang #FINDAISYAH


copy bulat2 petak2  dari blog bro ben

Mula-mula aku dapat gambar ni , aku cam .. hurm.. betul ke ni ? Aku google dan cari jawapannya ..
Ok , mmg ada .. aku upload ke FB . Hurmm .. Ada kawan komen kata yang amik budak tu , bapak dia sendiri ! Lor  … Baru plan nak update di blog .. 
Tapi pada masa sama ada kata tak ! Pulak.. aku jadi keliru gitu.. Eceh .. Confuse la bak kata orang kampung .. Jadi , aku cari la jawapannya .. Dan ..
Ok .. mmg betullahh .. Tapi camana leh dapat details lelaki yang culik tu ? Siap no ic dan alamat bagai ?
Melalui komen yang aku baca di page page atau fb mana tah , lelaki WANTED tu adalah penjenayah yang dikehendaki .. Diorang kata laa ..aku tak tau la betul ke tak .. Alamat rumah tu pulak , alamat rumah orang lain .. Haa.. Tah laaa.. Kalau salah , tolong betulkan yer ..
Harapnya pihak berwajib dapat bagi kenyataan dalam masa terdekat sebelum macam macam khabar angin tersebar .. Semoga adik Aisyah segera ditemui ..

Mencari Itik Panggang :(


2 3 hari ni encik suami tetibe teringin sangat makan itik panggang
pernah makan dekat abdullah chan ari tu..
so petang jumaat , balik kerja terus kitorang gerak ke abdullah chan
tapi hampa, bulan puasa tak de itik...
pergi ke restoran china muslim yang sebaris dengan restoran abdullah chan tu jugak
hampa....jawapan yang sama
balik rumah 
menghadap jem
nak g bazar jem
nak balik umah jem....

Hari sabtu petang encik suami keluar nak tengok dekat restoran haji sharin low tak silap aku
dekat area restoran perantau...
alaaa jalan menghala ke putrajaya tu....
tapi tutup
aku tak pasti tutup atau dia tak tau kat mana restoran tu..

esoknye tanya membe2 semua suggest g haji sharin low tu...
aku brieft encik suami betul...
then petangnye die g cari..

balik rumah dia bawak balik ikan stim nyonya
dengan udang gedabang masak ape ntah...

xde itik...
kesian encik suami
xdapat makan itik panggang
memang chinese restoran xbuat itik panggang bulan2 puasa...

haish..tunggu lepas raye la jawabnye...
dak yana suh aku g Shah Alam....
halaaaaaaaa...jauh nau
jalan ke shah alam pun aku tak tau..
kang dua2 nangis dalam kete
menghadap jem kat shah alam tu...

ohsemmmmmmmmm

Menghina ke macam ni???memang rasa terhina kalau korang tak buat kot...


ada yang kata perempuan cina ni menghina islam... Aku rasa yang rasa terhina adalah orang yang tak pakai tudung... aku tak friend dgn budak ni...ada jugak yang kata budak ni lantang sangat bercakap pasal islam..yeke???share sikit kalo korang tau




dia orang cina, bukan islam.. tapi dia nak dan suka pakai tudung sebab kawan-kawan dia di sekolah ramai org melayu dan pakai tudung.. 

admin tersentap dengan komen amoi ni "Ni cuma try ok. Nak tunjuk kat perempuan islam luar sana tu. Betapa indahnya bila pakai tudung "

- " Simple tu lah remaja islam skg tak boleh nak ikut. Hahahaha"

Subahanallah, semoga dia di berikan hidayah oleh Allah untuk terima islam sepenuhnya. sama-sama kita doakan..

* copy dari facebook

Saturday, August 3, 2013

Giveaway!!!!! Yayyyyy!!!!! (Drop your comment)


STICKY NOTE!!!!!!

dah lama tak buat giveaway kan????
alhamdulillah sejak cuba-cuba jual2 online ni agak masyuk jugak la...
dari cuma aku sorang je yang like page tu , aku paksa adik beradik aku like, jadi la puluh2 like...
lepas tu sampai jadi ratus2 dan terus bertambah dan terus bertambah
walaupun tak cecah ribu2 pendapatan aku, tapi alhamdulillah rezeki tu tetap ada...
cukup la buat beli satay, makan steamboat kan....
aku pun dah lama tak buat giveaway sebenarnya....
dan kalau buat aku betul2 xde masa nak cek entry korang satu2...
dulu aku buat give away pun ada yang x claim hadiah...
so yang ni aku nak buat simple2 aje la....
cukup la korang kena komen aje ye tak????

Sebelum tu tunjuk hadiah dulu





LT2162 PEPLUM TOP WHITE

korang cuma kena jawab soalan aje ok....
pemenang boleh pilih mana-mana yang dia suka...1 sahaja...bukan dapat rembat semua
Penganjur berhak menukar hadiah jika hadiah yang dipilih peserta Out Of Stock
tapiiiiii kalau korang tak berkenan dengan hadiah diatas boleh pilih hadiah lain kat page ni...
tapiiiiiiii ikut persetujuan pihak penganjur...
kalau penganjur tak setuju(sebab harga mahal sangat sampai cecah ratus2) maka penganjur akan bagi hadiah macam di atas ni ok....

Tambahan Hadiah
Topup RM 5 X 2 orang <--yang jawab hampir2

Untuk Refferal tertinggi 
ada hadiah misteri...
tapi aku belum fikir lagi...
untuk referral ni, sukahati la korang nak buat entry ke , ape ke...yang penting refferral tertinggi...dapat hadiah misteri...begitu temanya... 

syarat2nya
tak ada syarat2 pun.
like page <---sukahati korang la
follow blog<---- sukahati korang 
sebab aku xkan cek, betul ke budak ni like page aku...


Tarikh tutup
Bila yang aku rasa sesuai...


soalan
apekah warna kegemaran terbaru tuan tanah kedaung...???
lately ni aku gile betul dengan warna ni... 

komen di entry ini beserta email korang..
pemenang akan di war2kan di page Miszsheyla closet dan di blog.

komen semua akan dipublish nanti ok :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...