Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, March 27, 2013

Geram betul dengan budak sorang ni


memang kita semua dah sedia maklum 
budak2 kecik kalau baru dapat kaki memang berdesup perginye...
tapi anak buah aku yang sorang ni, serius memang kena tengok 24 jam aku rasa...
pasal gerakan die lagi pantas dari kite ni...
kalau dah boleh main bola tu aku ase lagi terer dari khairul fahmi cik mat...
perghhhh memang sakit hati la... aku duk letak depan tv, masuk dapor jap minum air.. keluar balik tengok die dah terjerit-jerit memanjat tingkap...
padahal dapu ngan tv ade la sekangkang kera....

muka dia yang hensem tu ada lesung pipit jadian sekarang sebab dia makan cangkuk besi...
kak long aku kate dah macam ikan kena pancing dah time tu... ntah macam mana dia boleh cabut benda alah tu....
paling anti dengan abang die... 
kalau dengan abang sulung dengan kedua ok...tapi ngan abang yang ketiga
perghhhh anti betul....
tapi kalau tidow....
shomelllllllllllllllllllllllllllllllllll

nampak inesen kalau tido...tapi kalau bangun... ha siap la kena berperang ngan dak kecik ni

kain ijau bucuk die yang tak pernah tinggal..
kalau nak tidow mesti dia hulur tangan kat kite pas tu sebut
''cukkk...cukkk.cukkkk"

suka meniarap sebelum tido lena.. tapi ingat ye kawan2, tidur meniarap adalah sangat tidak elok untuk jantung tak salah aku
  
anti dengan abang, tapi tido , suka tido dekat abang

port tido mesti sebelah abang

kain ijau adalah bucuk dia.. kalau alihkan kain tu mesti mengamuk....
juga kalau basuh kain tu kompem dia tak nak dah sampai bau lama lekat balik kat kain tu...

tapi jangan risau, kalau die tido macam ni kitorang sentiasa pastikan ada ruang untuk dia bernafas, dan kalau die dah lena baru kitorang alihkan kain tu...
kalau tak mengamuk je keje...

Adakah aku sorang je rasa Jihan lagi better pada Neelofa dalam MeleTOP


First aku tengok meletop kat astro
aku rasa sangat jengkel dengan neelofa
neelofa cam mengada-ngada...
ntah la..kenapa aku rasa menyampah dengan die..
terus laki aku kate..eh gediknye pompuan ni..alih tv lain..terus aku alihkan
tapi ade suatu hari tu aku tengok Jihan lak jadi Pengacara...
aku stay dari awal sampai abes siaran MeleTOP ko tau...lepas tu tukar dengan Neelofa balik...
urghhh terus tak minat....
adakah aku sorang je rasa macam ni???
ke korang pun sama.????
tengok Nona ok je ...
tapi tengok meletop 
puiiiihhh..serius aku rase macam gedik n mengada sangat ....
maybe die nak buat ceria2 kot.. tapi pada aku fake n tak jadi....

ohhh plish...aku sangat nyampah tengok meletop kalau ada nelofa ni
tapi seyes aku suka kalau si jihan yang jadi pengacara meletop
kadang2 tengok parodi aje...pas tu alih siaran lain pasal nyampah tengok nelopa mengedik...


Polis asyik makan rasuah makan gaji buta???


aku cukup tak berapa gemar sangat dengan polis ni...
sebabnya dari kecik aku selalu dengar..
polis kuat makan rasuah
tahan orang mintak duit
tahan orang mintak duit...
sampaikan membe aku nak jadi polis , mak ayah die tak kasi
pasal polis suka makan rasuah
baik jadi askar...

dulu tahap kepercayaan dengan polis sangat2 rendah...
tapi mesti takut kalau polis buat roadblock...
bila dah besar sikit..
pandangan aku tu berubah sikit...
bukan semua polis macam tu...
cuma sesetengah orang yang tak amanah aje yang merosakkan nama polis lain...
puih la golongan tersebut.....
jadi aku rasa stament polis asyik makan rasuah dan makan gaji buta ni tak betul...


tapi sekarang aku rasa PDRM harus lah dipuji
sebab keberanian diorang...
meh aku share sikit artikel yang aku jumpa pasal polis ni...



BENTONG – Walaupun cedera parah di leher akibat ditikam menggunakan pisau rambo semasa menangkap penjenayah dikehendaki, Rabidin Satir, 42, pada 14 November tahun lalu, namun Konstabel Mohd Suhaimi Md Razali, 26, tetap bersemangat meneruskan tugasnya sebagai anggota polis.

Mohd Suhaimi berkata, kejadian itu menyebabkan dia terpaksa bercuti sakit hampir dua bulan dan masuk bertugas semula awal Februari lalu.

Namun katanya, kini dia tidak lagi menjalankan kerja berat atas sebab kesihatan dan ditugaskan menjalankan kerja dalaman sahaja.

“Saya tidak boleh selincah dahulu akibat kecederaan di bahagian leher. Sekurang-kurangnya dua minggu sekali, saya pergi ke Hospital Bentong untuk menjalani rawatan fisioterapi, selain terpaksa makan ubat penahan sakit jika sakit pada waktu malam,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Sambutan Hari Peringatan Polis Ke-206 di Ibu Pejabat Polis Daerah Bentong, dekat sini.

Pada majlis itu, Mohd Suhaimi turut menerima sijil penghargaan atas kejayaannya menangkap penjenayah terbabit.

Menurutnya, walaupun berdepan kesakitan, namun dia tidak patah semangat dan bertekad untuk bekerja dengan lebih baik.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata, semangat yang ada pada Mohd Suhaimi perlu dicontohi anggota dan pegawai polis lain.

Katanya, Mohd Suhaimi bertarung nyawa demi memastikan penjenayah itu ditangkap tanpa menghiraukan keselamatan diri sendiri.

*****************************************************************************


Putrajaya: “Lalat, semut penuh menghurung tangan saya yang hampir putus ditetak, tetapi saya katakan pada diri akan terus bertahan,” kata Inspektor Mohamad Hasnal Jamil, anggota polis yang cedera parah dalam serangan hendap pengganas Sulu di Kampung Sri Jaya, Simunul, Semporna, Sabah, 2 Mac lalu.

Hasnal, 31, berkata, sepanjang 21 jam berlindung di sebuah rumah papan, anggotanya menyuap air hujan bagi menghilangkan dahaga kerana tangannya tidak boleh bergerak akibat ditetak pengganas.

“Darah di muka dan tangan kanan hampir kering, manakala seluar serta baju mengeras akibat terlalu banyak darah mengalir. Bila cuba berdiri mahu pitam jadi terpaksa hanya berbaring. 

“Anggota yang terselamat berada di sisi saya, mereka tunggu dan bertahan kerana tidak tergamak meninggalkan saya dan jenazah rakan yang terbunuh,” katanya ketika ditemui selepas pada majlis penyerahan sumbangan Tabung Perwira Lahad Datu kepada balu dan waris anggota keselamatan yang terkorban dan tercedera di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), di sini, semalam.


** maaf kalau cerita basi..baru berkesempatan nak post entry ni...

Microsoft Excell la sangat


Hari semalam aku ada pegi kursus, anjuran tmpat aku keje ni.. Microsoft excell punya kursus,
diulangi MOCROSOFT EXCELL .. sangat tak fun bunyi dia, Onion Head Emoticons 15
masuk bilik IT aku terus cari port paling cun supaya senang nak wat benda lain..bukak pc terus bukak gugel..skodeng blog orang....
yaaaa..saya adalah pengskodeng terhebat......
orang dari microsoft tu datang perkenalkan diri bla..bla..blaaa... dan start kursus....
excel ok..serius macam budak sekolah aku ase..rasa macam nak angkat tangan lepas tu cakap
"eskusme sir, may i go to toilet ..i want to throw small water" gile basic tau die ajar...

lagi satu maybe sebab biasanya aku join kursus aku tak pernah duduk 24 hour dalam kelas...kalau boring keluar jap...cari tukang masak, tengok menu, cari manager, kacau receiptionist...dulu tokey kursus boleh la wat macam tu, skang attend kursus mati kutu tol aku ase...

TAPI !!!!! i tell you 1/2 jam pertama kursus baru aku sedar betapa fun nya excell ni...
diulangi excell adalah sangat fun kalau korang tau kegunaan semua benda alah dalam tu....
encik microsoft sendiri bagitau kebanyakkan pengguna excell hanya menggunakan 15%-20 % sahaja tool2 dan segala benda alah dalam excell...manakala selebihnya kita tak pernah usik sebab tak tahu kegunaan....

bila belajar benda baru rasa seronok...
teringat pulak kat ofis lama
bertungkus lumus la kitorang key in report dalam excell.. Onion Head Emoticons 40compile segala....renyah betul kerja..kadang bila huruf besar semua nak tukar huruf kecik terpaksa delete n type balik..sedangkan dalam tu semua dah ade...
padahal tak payah susah2kan diri wat dengan formula yang kena copy satu2...padahal oleh set kat satu tempat aje formula tu... ishhh...ishhh...ishhh....

hye!!! ape khabar orang di office lama..Onion Head Emoticons 16
skang mesti korang tengah buat report kan?????
korang panggil la orang microsof ni wat kursus untuk korang...kalau die boleh tengok report kite n wat penambah baikkan pun lagi bagus aku rasa.... tak de lah korang susah payah lagi, kalau seseorang tu asyik padam formula report...kihkihkih
korang pun boleh cantikkan lagi report korang macam yang puan "L" nak sangat tu....cawangan nak tengok report die sendiri pun senang.. 

Tapi apekan daya, kursus sangat singkat...aku pun tak berapa nak ingat sangat dah ape aku belajar semalam...
boleh tak agaknye kalau aku nak masuk aje kursus siri 2....
sebab  dapat makan free ......hewhewhewOnion Head Emoticons 35
tapi sedeyyyyyyy dah tak boley tapau makanan T__TOnion Head Emoticons 15

Tuesday, March 26, 2013

Tema = tiba-tiba jadi Non Glitterati Member T__T


semalam kan tetibe aje aku bukak akaun nuffnang aku

lepas tu tiba-tiba aku perasan status aku dah bertukar jadi Non -Glitterati
tiba-tiba aku rasa pelik
lepas tu tiba-tiba aku freak out
lepas tu tiba-tiba terfikir
kalau tiba-tiba jadi Non -Glitterati maknanya iklan di blog akan tiba2 berkurang
bila iklan tiba-tiba berkurang susah la nak dapat CPUV kan???
bila tak dapat CPUV maknanya xde fulus...
tiba-tiba aku terus anta tiket kat nuffnang
jenuh aku mengarang madah-madah berhelah suruh dia kembalikan status aku...
berdebar2 tunggu jawapan diorang
baru tadi aku bukak nuffnang, status aku dah tukar balik ke Glitterati...
fuhhhh.. nasib baik la....
lau tak kite dah majok da tau $__$
tiba-tiba tengok jam
eh...tiba-tiba dah pukul 5 lebih
tiba2 kemas barang
nk tutup pc x boleh..sebab aku ngah mengarang lagi....
kahkahkah......
dah la adios...
majulah glitterati untuk CPUV

*psst - tema ini hari ialah tiba-tiba

Saturday, March 23, 2013

Hati-hati dengan fake friends



aku dak dya, dak ain dah pernah jumpa fake friend ni....
yang jenis kat atas ni
kat depan kemain baik,
pemurah
rajin
menghormati
tapi rupa-rupanya penuh dengan kepura-puraan
kat belakang kitorang macam2 dia buat
tapi sadisnya orang lebih suka percaya pade dia


eh sebenarnya aku cuma nak post gambar atas tu je..terlebih2 lak menulis...
tiap kali teringat hati aku mesti membara balik...
tak pe2..
sabo

Friday, March 22, 2013

KRYOLAN TV PAINT STICK


kryolan tv paint stick ni aku kenal sejak aku study lagi
pasal kakak aku ni make up artis
makeup artis tu korang jangan salah faham pulak
bukan tukang makeup artis tu, walopon ade jugak 2 3 orang artis die pernah make up kan...die makeup pengantin, orang g dinner, ade function ke ape
so aku suka tengok kalau orang make up pakai tv paint stick ni..sebab lama-lama make up akan blend dengan kulit..
lama-lama akan nampak efek glowing gitu....
so masa aku start kerja tanpa pengetahuan kakak aku ni, aku telah ambil 2 stick foundation ni...
sebab banyak sangat dalam bekas die tu, kompem die tak kan perasan punya kalau ilang kan...yang aku amek tu memang dah tinggal sikit ok..aku tak amek yang baru punya..
dan aku tak risau naik jerawat sebab campur2 dengan kulit orang lain sebab biasanya kakak aku pakai span dan potong kryolan ni sikit2. so memang xde istilah campur2..
so start dari hari tu la aku pakai Tv Paint Stick ni, keluar rumah, g kerja, semua aku pakai
kakak aku kate kalau pakai hari2 tak sesuai, 
tapi memang aku tak pedulikan...sebab pade aku die takut make up die abes ....
nak nampak efek flawless ok..harus la tutup segala cela...
serius kalau korang pakai 
segala parut semua ilang, walaupun dengan pemakaian yang nipis...
dan bila dah lama atas kulit kita, colour die blend terus...so nampak natural la...

even sampai sekarang aku masih lagi pakai Kryolan TV Paint Stick ni
masa aku kawen pun pakai Kryolan TV Paint Stick ni...
ni pic kawen aku.....
sumpah aku tak edit, cuma crop sikit, n rotate





Kryolan Tv Paint Stick - (25ml)
3W – CERAH (KULIT CINA) – LISA SURIHANI
4W – NATURAL (PINKISH) – AYU RAUDAH
5W – SEDERHANA – AMY MASTURA
NB – KUNING LANGSAT – ROZITA CHE WAN
FS38 – NATURAL (YELLOWISH) – FASHA SANDA
FS36 – SEDERHANA – ZIANA ZAIN
FS45- SEDERHANA YELLOWISH
N4- PINKISH NATURAL
IVORY / CHINESE / 10W / 092 / 508 / NG1 / NG2 >> untuk andaman pengantin (mix)
 — 

TV PAINT STICK adalah foundation yang sesuai untuk semua kulit. memberikan effect gebu dan licin pada kulit. merupakan foundation yang paling “femes” dalam produk Kryolan dikalangan MAKEUP ARTIST dan MAK ANDAM. TV PAINT STICK boleh didapati dalam beberapa tone warna spt carta yang disediakan dibawah.Sesuai untuk semua jenis kulit.
CARA PEMAKAIAN:
- Perlu menggunakan PINK SPAN (RM 20) untuk mendapatkan effect yang rata dan gebu.
- pink span perlu dilembabkan dan ratakan tv paint stick pada wajah anda sehingga betul2 rata.


- SPAN yang sangat penting dalam pemakaian tv paint stick. Tanpa pemakaian span ini, sapuan adalah kurang menarik. Dengan penggunaan span ini, hasil lebih rata, gebu dan menghasilkan effect yang sangat flawless pada muka sekaligus menyebabkan foundation anda lebih tahan lama pada wajah. Dapatkannya bersama TV PAINT STICK anda.

berminat ???
KLIK FACEBOOK SINI

Im just on my energy saving mood

lately ni aku malas betul...
nak g kerja malas
duduk rumah malas..
kuar g jalan2  malas
tengok tv malas
tengok orang malas
nak g turun bawah main ngan dak anip malas...
semua malas.....
sampai aku nak berfikir pun malas..
nak menaip pun malas..ase nak type n3 guna jari kaki je ase.....
tapi orang kate tak baik cakap malas... kita kena cakap

40 Comment belum publish derrrrr.....


pagi-pagi bukak blog 
tengok ada 40 lebih komen yang perlu aku publishkan...
terus terfeeling gleme.....Onion Head Emoticons 29
OMG...ape patut aku buat??? patutke aku print screen sebagai bukti
dan framekan untuk dijadikan kenangan????Onion Head Emoticons 34
kahkahkah....
terus senyum sambil klik komen...
yela nak kena baca n balas satu-satu kan.....
sekali bukak....Onion Head Emoticons 11
komen mengarut-ngarut dari anon.....
erghhhhhhhh
untuk entry ketiadaan bekalan air die comment nice entry..blaaablaabla...
bukan 1 aje ok... semua komen dari anon...
cissss layu harapan aku..
senyuman dibibir terus pudarOnion Head Emoticons 2
sambil tahan perasaan aku tekan delete....
cehhhhhhhhhhhhhhhhh

'' Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots"

setelah lama tak join pape segmen 
sebab karenah birokasi 
sebab kena follow blog, facebook, twitter n instagram segala sponsor yang ada
maka hari ni aku join satu segmen yang simple
tak payah pening kepala
nak join??
klik banner kat bawah ni

Thursday, March 21, 2013

Yang Sebenarnya dragon ball ada 7 bijik kesemuanya


ingat tak cerita dragon ball masa kecik2 dulu???aku terjumpa gambar ni kat gugel tadi...
tetibe terfikir...
haah la..
contoh terdekat abang aku ngan laki aku...
memang dulu kini dan selamanya cerita dragon ball ni...
dulu mase kecik2 aku layan la..
xboleh tinggal...
skang die ulang lagi, aku memang dah tak follow...
tapi abang aku kalau korang tengok kat umah
sekali cd ade, x cukup cd komik pun die beli
dragon ball, naruto, 
ape lagi ntah jenis kartun die ade..
pffttt APTB


Wednesday, March 20, 2013

Minggu Terakhir di office lama Bersama Hadiah


aku ni jenis bila dapat hadiah aku akan bukak kat rumah, sambil menunjuk kat laki aku...
lihatlah dunia...cenggitu perangai nye.....so minggu terakhir, masa buat jamuan, aku dapat hadiah, hasil dari kutipan sepantas kilat dari kawan-kawan office...



ni plak dari norsh.....
nampak tak nama ape yang die tulis pada kad tu???
kahkahkah...
mentang2 kulit ai flawless macam ji hyo
kahkahkahkah...sila jangan muntoh....



norsh....suprise sangat ngan hadiah ko...
tanjat boboy bila bukak..hanya mampu gelak sekuat ati...
mujur ang tak letak 2 pcs 
T__T


mekasih kengkawan untuk hadiah ni...
T__T
3 tahun lebih kat office lama , 
macam2 dah kita lalui...
sob...sob..sob....
sedih...
oh...
nanti hapdate time kite makan2 sedap tu...
bila la boleh pegi situ lagi...
tomyam die perghhhhhhhhhhh
meleleh la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...