Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, February 26, 2013

Nak tambah pendapatan???


korang suri rumah???
korang student????
suke online 24 jam???
berminat nak berniaga??
tapi tak ada modal??
email miszsheyla@yahoo.com
cume nak 3, 4 orang yang betul2 serius sahaja...
ingat... betul2 serius...
tak nak yang main2
setakat nak cuci2 mata... xmo okey

Colgate Optic White + Fazura = Ohsemmmm


dulu-dulu kalau datang team doktor gigi kat sekolah aku rasa aku paling seronok sekali...
sebab ape.... ponteng time!!!!
hihi time ni leh ngelat sikit 
ingat tak lagi dulu masa darjah satu kita duk beratur tepi longkang sambil berus gigi ramai2???
aku ingat lagi lepas gosok gigi, kumur-kumur mulut ..lepas tu tanya membe sebelah putih tak gigi aku???
putih tak????
bila membe kate tak tonyoh balik ubat gigi colgate berus balik...
kahkahkah inesennye aku time ni...comel kan time kecik2...

jenama colgate ni aku dah kenal dari zaman kecik2 dulu....
sampai sekarang ni masih kenal...
dari cuma kotak merah sampai dah bermacam-macam kaler dah colgate keluarkan...
Terbaru!!!!! colgate keluarkan produk baru iaitu Colgate Optic White!!!!! + duta dia fazura...memang ohsemmm la....


nak tau ape die Colgate Optic White ni?? Meh baca


                                           




* okeyh bagi korang yang takuuuut sangat nak g klinik gigi wat rawatan pemutihan yang rege beratus2 tu..better korang try Colgate Optic White ni....
tak payah gi klinik
tak payah keluar duit ratusan ringgit



aku rasa saudara- saudari cikebom cikebom yang penakut g klinik gigi..tapi hingin sangat gigi cantik, putih berseri-seri ni beli la comfirm beli Colgate Optic White ni......

**** plusssssss kalau korang pakai , baju merah, seluar merah, tudung merah, accessory merah, 
korang pergi watson, korang akan dapat rebat RM 2.00 untuk beli produk ni...
seyes wehhhhh!!!


Exclusive for Watsons customer
You can enjoy RM2 rebate
with any purchase of Colgate Optic White product

if you come in RED (shirt, pant, accessories, etc)
*Promotion is valid from 21 February – 10 March 2013*


* untuk lebih lanjut boleh klik Colgate Optic White
* mekasih Nuffnang untuk CPUV baru ni...
*mekasih nuffnang untuk duit yang baru di cash out
*nak buat duit lebih dengan blog?? Klik Nuffnang







Thursday, February 21, 2013

BREAKING NEWS : Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2013 (RM400) 1.4 Juta Penjawat + Elaun Perumahan Naik?


Kenaikan gaji kakitangan awam 2013 + elaun : Berdasarkan sumber dalaman yang kami baru terima sebentar tadi dari Putrajaya di mana bahang Pilihanraya Umum ke 13 di sana semakin terasa. Bilik-bilik gerakan yang bertempat di Jabatan Pendaftaran Negara contohnya dikatakan telah bersedia. Dalam pada masa yang sama….

Gaji Kakitangan Awam + Elaun Perumahan Naik?

Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak berbesar hati di mana akan bertindak meluluskan kenaikan gaji akkitangan awam 2013 sekitar RM400 dan elaun perumahan dinaikkan kepada (antara RM350-RM450). Dan dijangka kenaikan gaji kakitangan awam + elaun perumahan (ETP) akan diluluskan pada seawal hari Khamis ini atau selewat-lewatnya awal minggu hadapan.
P/S : Nantikan kemaksini berita seterusnya daripada Berita Semasa selepas ini….
PP/S : Dalam pada masa yang sama, (CUEPACS) dilihat akan terus menekan supaya kerajaan mengkaji semula faedah pinjaman perumahan kakitangan awam sebanyak 4 peratus dengan menurunkan ia kepada satu peratus.

betul ke ni???de sape2 tau?kecoh dah nengok lam fb

Friday, February 15, 2013

If my dad say so....................


kalau korang nak tau dulu masa aku kecik-kecik abah aku garang gile...
jangan kate kitorang, sepupu aku, kawan aku, budak-budak kampung aku semua agak takut ngan abah aku...
dan aku masa kecik-kecik suka ikut abah aku masuk kebun getah.. 
abah aku menoreh, aku masuk sungai cari siput...

satu hari aku ikut abah aku masuk kebun
sekali abah aku panggil aku, 

"shila!!!! amek baldi hijau kat pondok"

senang je kan arahan die???? aku pun berlari pergi pondok cari baldi hijau.......puas gak la aku cari dekat pondok dalam kebun aku, aku x jumpa baldi yang abah aku nak...
aku berlari balik dekat abah aku, gitau die yang aku tak jumpa baldi hijau....
abah aku suh cari..ade katanye..dekat pondok...
aku g cari lagi , tak jumpa...serius tak jumpa...lama gak aku duduk kat pondok.. takut nak bagitau abah aku yang aku tak jumpa baldi hijau tu...

last2 aku terpaksa pergi balik kat abah aku , cakap aku tak jumpa baldi hijau tu...
"ada kat pondok" bila suara abah aku dah tinggi sikit aku jadi seram sikit....
kali ketiga aku pegi pondok..kali ni cari betul2...
semua tempat aku geledah...x jumpa...serius aku tak jumpa baldi hijau...
yang ada baldi biru aje... aku cari lama jugak la.....
memang tak jumpa... aku pun dah fedap...aku ambil aje la baldi biru tu...
pergi dekat abah aku...

"aboh, baldi hijau tak jumpa, baldi biru adalah" 

"dah tu baldi tu la" balas abah aku

dalam ati aku 'abah cakap baldi ijau, ni biru '
T_____T
penat tau aku cari baldi ijau yang memang tak pernah wujud...
yang ada baldi biru
yela2...... ijau pun ijau la..... if my dad say so.....

Wednesday, February 13, 2013

seram dowh.....


Masa wedding aku hari tu,
tengah borak-borak sambil masukkan baulu dalam plastik sekali kak long aku bukak cerita pasal lang su ir...
ngeee nak taip dalam blog pun seram rasanye....
 
aku tak ingat bila kejadian die....
* versi cerita dari sepupu aku.. tertambah terkuranng dari cerita ni harap maaf la ye.....human error (kahkahkah)
 
katenyeeee satu malam tu tiba ada bunyi benda hinggap dekat atas zink diorang,
tau tak atap zink cane???? biasa kat rumah kat kampung2 pakai....
kalau duduk kampung tapi rumah banglo , jangan nak eksyen bagitau tak kenal atap zink...memang aku lempang aje jap ag...
so mula2 diorang buat tak tau aje , ingat burung ke ape...(ko tengok positif kan fikiran orang kampung)
pas tu die kasi bunyi...bunyi die tak sama macam ponti suhaimi baba tu...bunyi die lain...
tak reti lak aku nak imitate bunyi die macam mana dalam blog ni....
tapi bunyi die sangat jauh.....pas tu siap main cakar2 zink rumah bapak saudara aku lagi....
kemain seronok die....
bapak saudara aku ni duk ketuk dinding ke ketuk lantai aku dah tak ingat....
si lang su irrrr tu mungkin rasa tercabar die cakar lagi kuat kat atap zink...
bapak saudara aku ketuk kuat lagi, lagi kuat dia balas...
kira cam berbalas ketuk mengetuk la...bapak saudara aku ketuk kat dalam umah die ketuk + cakar atas atap
aku tak ingat kot bapak saudara aku bercakap ke apa time tu...
tapi lepas tu die bangun terus ke dapor amek garam...
baca sikit2 kat garam tu terus baling ke atas...
baling dari dalam rumah la....
lepas tu terus diam...tak ada bunyi apa-apa lagi.....
 
tapi keesokan harinye jirannye bercerita umah die kena cakar jugak.
 
* aku tak tau kesahihan cerita ni.. tapi dah dengar cerita kompem2 la timbul perasaan ngeri kan....dah la rumah dekat aje ngan rumah aku...ngeeeeeeee..... harap tak akan jumpe....
 

Kurus dengan Herbalife....

 
 
 
Dulu aku tak nak minum herbalife sebab rasa die tak sedap macam air coklat, rasa dia tak macam milo
tapi bila adik aku dah pakai dan berat badan die turun, aku jadi teruja gak la kan nak pakai...
benda sihat bukan semua sedap....
benda sedap dah sah2 tak sihat kan?????
ada sesetengah orang minum F1 shake dari herbalife ni kata sedap gile
tapi dekat tekak aku , so..so aje... adik aku kate kalau nak sedap campur soya ke, campur jus buah ke....
kahkahkah rajin sangat la ahkak die ni kan...
nak minum F1 pun suh laki aku goncang....
oleh sebab aku dah start minum herbalife ni, aku tulis semua benda yang aku makan...
walaupun setengah potong karipap
walau sebijik cekelat....
walaupun sedikit air sirap tak ada satu pun aku tinggal....
 
nanti aku share dengan korang berape berat yang aku dah kurangkan...
sebabnye aku belum timbang lagi...
timbang kat opis dah...
tapi aku rase better g timbang dengan adik aku la...
pasal sebelum consume herbalife aku guna timbang die...
nak tau result pun aku rasa better guna timbang die jugak...
nanti guna timbang lain dah lain macam lak result die kan
 
tapi aku ni kadang2 pelupa...
selalu terskip amek F1 shake tu....
kadang2 makan nasi malam...
tapi kalau aku nak makan berat aku akan amek F1 4 jam sebelum aku makan berat2...
 
selain aku minum shake f1 aku jugak amek tea mix ...
ni rupa tea mix tu.... gambar semua ihsan gugel...
 
yang ni serius aku suka...
pasal kalau minum tea mix ni
badan akan peluh2 sikit....
ok la kan bagi aku yang kurang bergerak , duduk dalam ekon , atas kerusi , selama 8 jam ni kan..
nanti aku bagitau korang ape yang aku makan, berapa berat aku turun...kehkehkeh...
ala-ala jurnal la... tapi kalau korang nak baca la..xnak baca pun tak apa...
sekadar rujukan aku dimasa akan datang aje....
 
ingat tau makan secara sihat...jangan tekankan diri sangat untuk kurus, nanti korang stress, yang penting sihat.... ye ke tidok!!!!!
 
 

Tuesday, February 5, 2013

Pelamin untuk bride to be



ni pelamin time wedding aku, walaupun kurang 20 % daripada apa yang aku mintak dari kakak tu, tapi aku agak puas hati la.... 
kerja kawen ni bukan senang...
salah buat orang mengata,
salah kira bajet merana
salah bajet, lepas kawen gigit kuku kaki...

kot la korang tengah pening nak cari pelamin macam mana kan...
kalau bajet banyak tak kisah la..
pelamin macam mana pun boleh buat...
boleh tempah...
tapi kalau bajet yang ciput2 cam aku, aku sangat suka ngan pelamin frame ni

sweet sanad-sanad kan??

so so la...


gile suka yang ni...
nak yang ni plisss..
jom sanding nak ES???
hari tu kite tak sanding kan???kihkihkih


juga cantik T___T

Monday, February 4, 2013

Gile tol Air Asia nih...!!!


Kan hari tu aku ade cakap nak tukar tarikh g KK..sebab tarikh tu ES x dapat cuti...
masa aku beli tiket, ES masih keje kat tempat lama, so tempat keje die approve aje cuti..
dapat keje baru dah x bagi cuti lak..... 

hari apa ntah aku pergi kaunter air asia dekat kl sentral tu...selasa minggu lepas kalau tak salah...
alang2 aku nak g amek tiket komuter 1 Malaysia, aku g terus kaunter air asia tu....
aku tanye kakak air asia duduk situ , die kate nak tukar tarikh kena penalti RM 100 sahaja....
 ok la seratus je  kan, dari rugi 300 + + ...

cik air asia: Ye cik boleh saya bantu
aku : saya nak tukar tarikh flight saya, dari tarikh sekian ke tarikh sekian...
CAA :sebentar ye cik saya tengok.....
CAA : Semua sekali total RM 964.00

aku terkedu kat situ...perghhhhhhhhhhhhh.... baik beli tiket baru aje ko tau....

Aku: bayar ape je????
CAA : Seratus penalti untuk seorang dan satu perjalanan..kalau pergi balik RM 200, untuk 2 orang RM 400.00 ....balance tu perbezaan harga tiket...
Aku : xpe la..saya beli tiket baru je la T___T ...

gilo!!!! tukar tarikh je pun dah 964... baik beli tiket baru kan...murah lagi aku tengok dari pinda tarikh aje...
puiiiiiii... makanya tiket aku tanpa ragu2 telah burn dengan kebijaksanaan air asia..tambang murah kononnya.. . jadi berbekalkan RM 964 yang telah aku jimatkan....aku pun terus ke midvalley....
kat midvalley aku ke dubu2...teringin nak makan japchea sebenarnya..tapi sebab aku sorang, dan tak reti guna chopstick maka aku order dol sol bibimbap aje..sebab leh makan pakai sudu....kalau ade geng ok la kan...ade orang tolong cover time pakai chopstick..xde la malu sensorang....




































kalau makan yang ni kena makan 2 orang...serius sebab nasi die banyak... x abes dowh... 

lepas makan dubu2 g beli tako lak...untuk minum petang
seyes..hanya takoyaki kat midvalley aje yg sedap....kat tempat lain rase tepung aje.....



















beli tako terserempak lak ngan dak neny, dak dayah dengan sorang lagi kawan die aku tak kenal...terus rasa jeles ngan dorang....cisss.. mentang2 office kat midvalley.....seronok giler turun bawah g shopping... T__T

Mee kari ...yummmehhhhh


dah berapa minggu dah asyik terlepas je makan mee kari kat cafe atas... 
ari tu dah tersalah beli...ingat mee kari rupenye mee bandung....
yarkkk....seyes tak boleh telan...
so minggu lepas, kebetulan ES teringin nak makan mee kari, 
aku dah cakap aku tak reti buat.....tapi boleh aje try2 kan...
pergi la ES ke kedai.... total untuk buat mee kari adalah RM 40.00 ...
perghhhhh gile ko.... untuk 2 orang je tu...dah taraf hotel 5 starsssss dah...
kahkahkah... sampai malam la mentedarah mee kari..hambek ko.....
ingat nak bagi k.long..tapi kang die gelak lak tengok mee kari aku...
tapi kire not bad jugak la untuk pestaim masak...rasa la mee kari nye tu......

nak resepi ke?? x yah la kot..aku pun men campak2..dah tak ingat sangat dah....kalau next time aku buat lagi , aku tulis la resepinye yeee......

sekian terima kasih

Friday, February 1, 2013

My peberet from 'Les Secret Parfum'


wilayah cuti hari ni......
pada yang bekerja di luar wilayah tu sila jeles sekarang...kahkahkah
cuti seronok gile ko tau...
tak payah berkejar2 nak bersiap
tak payah nak beratur beli tiket komuter...
tak payah turun tangga...
tak payah main rebut2 kerusi dalam komuter.....
tak payah nak cium-cium bau badan orang lain....x pakai perfume letewwwww
Sebut pasal perfume ada 2 jenis perfume yang aku suka...
sebut pasal perfume , aku dua jenis perfume 

...

































midnight fantasy dengan 212 sexy VIP....
yang 212 tu bau die agak keras sikit... tapi cam manis2 cam tu....
kalau nak tau bau die cam ne kena la g kaunter perfume kat sogo ke, kat midvalley ke, bau die cam tu la...
midnight fantasy ni yang britney spears punya kalau tak silap, 212 sexy vip ni dari carolina herrera ..... manyak mangii ooo.. yang penting boleh bawak solat....botol pun x besar gedabak..boleh simpan dalam beg .. :)

senarai perfume lain.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...