Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, January 29, 2013

Ada Baucar Buku 1 Malaysia??? Suka pergi popular??? good choice dude.......


kalau dah nama pemegang Baucer Buku 1 Malaysia dan tentu la student kan????
kalau dah kerja macam aku memang memandang sepi la.....
dulu-dulu masa aku masih jadi student, aku memang suka masuk kedai buku popular....
kenapa???
sebab senang aku cari buku....
kira macam susunan kat kedai tu teratur la...
nak cari novel kat belah sini, nak cari buku memasak kat belah sini,
nak cari buku-buku agama dah tau nak cari kat mana....
nak cari kamus pun tak susah....
sebab dia dah susun teratur division2 dia... division ko... ayat memang tak boleh bla..

sekarang ni sesiapa yang ada baucer buku 1 Malaysia ni korang memang untung, pasal apa , 
popular book store nak bagi baucer lagi....
khenn berganda2 baucer...siap ada hadiah bagai...
tapi mana ada nak bagi baucer saja-saja kan...
mesti la bagi pada pelanggan aje.....

AT

ni ayat yang aku copy paste sikit dari facebook popular ni

Berita hangat untuk pemegang Baucar Buku 1 Malaysia!
 Belanjakan sebanyak RM250 BB1M di mana-mana kedai buku POPULAR dan mendapat baucar bernilai RM50 + 1-tahun Kad POPULAR PERCUMA*






atau belanjakan sebanyak RM150 BB1M dan mendapat baucar bernilai RM10 + 1-tahun Kad POPULAR secara PERCUMA*


Anda juga berpeluang untuk memenangi Hadiah-Hadiah Bulanan serta Hadiah-Hadiah Utama berjumlah sebanyak RM 60,000 dengan BB1M anda! Klik pada http://bit.ly/BB1MContest untuk menyertai sekarang! 'Share'kan peraduan ini kepada rakan-rakan anda dan berpeluang untuk memenangi ekstra baucar hadiah POPULAR bernilai RM25!
                                    
ko tengok........ share peraduan pun boleh dapat baucer ... so ape lagi???? 25 ringgit bukan sikit... kalau nama pun student RM 5 pun besar nilai die ko tau...

pstttt* mudahnye buat duit guna nuffnang ni..... aku baru cashout duit nuffnang...hoooyeah.......thank you nuffnang

Tuesday, January 22, 2013

Secret parfum - Bau sama dengan perfume yang glemer tapi harga jauh lebih murah


kenapa korang nak bayar lebih untuk barang yang sama tetapi harga yang berlainan.???
memperkenalkan secret parfum yang diinspirasi kan dari  bau bauan perfume yang terkenal...


tak tahu bau die macam mana???
senang aje... korang g mana2 kaunter... mintak cium bau perfume yang korang berkenan... tapi mesti yang ada dalam senarai sahaja....
bau perfume yang dikeluarkan oleh 'les secret parfum ' adalah diinspirasikan daripada bauan perfume tersebut... bau die adalah sama ....
bau sama... tapi kalau korang beli dan korang rasa bau tu lain so korang boleh pulangkan balik perfume tu dan wang anda akan dikembalikan...siyesli....
tapi dengan syarat
*pemulangan mestilah dalam masa seminggu selepas pembelian dilakukan.
*kuantiti perfume tidak terjejas (bermaksud jangan sampai dah separuh baru korang cakap bau tak sama)

ini adalah SENARAI PERFUME YANG DI KELUARKAN OLEH 'Les Secret Parfum'.
Harga: 30ml =RM 55 10ml= RM35
JAMINAN WANG ANDA AKAN DI KEMBALIKAN JIKA TIDAK BERPUAS HATI DENGAN PRODUK YANG DIBELI (sila rujuk terms n conditions)
Hantar email kepada ( miszsheyla@yahoo.com)
NAMA/ NO HP/ NAMA PERFUME & CODE PERFUME /KUANTITI PRODUK
 

Beg Lelaki Ready Stock!!!!


Hallllllloooooooooooooooooooo ...........
so hari ni nak tunjuk kat korang2 beg untuk lelaki.....akak leh beli untuk adik, untuk asben...nak pakai sendiri pun boley.....
perasan tak kadang2 lelaki ni suka tumpang barang dalam beg korang...
perempuan memang suke bawak beg besar2.. tapi kadang2 barang kite sendiri pun dah tak cukup space kan.. nak tambah pulak dengan barang2 diorang....
so kalau lelaki jenis ni korang kenal, boleh la belikan beg untuk diorang...
kire hadiah la....
katenyeeeeeeee.....
lelaki ni kadang2 sama macam perempuan... banyak barang nak bawak... macam kalkulator, lampu picit etc...

Size: Length 43cm,Width 13cm, Height 29cm

Material: Canvas

PRICE - RM99

Size: Length 42cm,Width 15cm, Height 32 cm

Material: Oxford cloth+PU Skin

PRICE - RM99


Specifications:Large size: 28cm tall, 12cm thick and 38cm wide
(There may be a small amount of artificial measurement error) can fit A4 paper
Fabric: Canvas
Lining: thick cotton lining
Structure: cell phone pocket, purse, grocery bags
Uses: shoulder diagonal
Capacity: A4, umbrella, cosmetic bag, wallet
Weight: 0.7KG

PRICE - RM119

* malas sikit nak upload kat blog banyak2... nanti loading lembap gile...sian kat korang......aitceh....nak tengok lebih klik facebook  

Nak tukar tarikh n destinasi Air Asia...Mahal ke tak ea???


Aku beli tiket Flight ni before aku kawen lagi....
terbeli sebabbbbb..ada sebab tertentu..cuma aku dan dya aje yang tau..kahkahkah...
dya jangan kasi pecah lobang tau....
kebetulan pulak time tu air asia buat promo...
inform family aku ajak g langkawi sorang pun tak respon....kong ajo kan...
sembang lebat...
bile tanye semua nak g.... tapiii semua suh aku sponsor....
tak kuasa la ai kan nak sponsor semua...fulus tak berape nak ade...cukup2 untk hidup...
kahkahkah..walopon time aku kawen dorang banyak sponsor aku....
kena ucap mekasih dulu la kan??
terima kasih family...kak long, k.ngah, k.de, abang atan, k.shima... ziah....eh?? ziah ko ade sponsor pape ke untuk aku???aku ngah konfius neh.....
mekasih kerana sponsor 
sponsor bukan sikit2.....mau abes gak ratus2...
alhamdulillah...untung ada adik beradik ramai cam aku...huhu

aku beli tiket ke dari KL ke KK untuk aku ngan ES...
maka tarikhnya adalah bulan 2 ni...
nak dijadikan cerita sebelum kahwin 
ES aku dapat keje GOV....

Naik dari cuti kawen terus lapor diri tempat keje baru...
then boleh lak laki aku apply cuti office die tak luluskan...
dorang kate dah keje sebulan baru leh cuti sehari....KATENYEEEEEEE<---- aa="aa" ala2="ala2" baca="baca" font="font" gedik="gedik" sikit="sikit">
abes.... tak kan aku nak burn aje tiket tu....

ES aku kate burn aje la...
x dapat cuti nak wat guane....
amboihhh senang tol mulut die berkata2.....

so semalam aku decide nak tukar tarikh ke bulan seterusnya....
then ES aku kate , alang2 tukar tarikh baik tukar bulan 5...
pas tu alang2 tukar bulan 5 baik tukar g kuching...
balik kampung...
pasal mak ngan ayah pun balik kuching time tu....
hari gawai....
foooinnneeeeee T____T.....

cehhhh.... aku nak panjat kinabalu, tak dapat panjat pun xpe...tengok dari jauh...nak g makan rumpai laut...
nak g kundasang....nak g situ, nak g sane, nak pulau2......

"Tak payah....balik Kuching !!! g tengok orang sambut hari gawai "

"hari gawai buat ape je??"

"t abang bawak g tengok skolah, g tengok sungai, g tengok umah lama...g tengok kebun, g masuk utan"

T_____T agak2 berape ratus pulak aku kena tambah untuk tukar tarikh????? lepas tu boleh ke tukar destinasi kita???

huarghhhhhhh ... t balik keje nak g KL Sentral kejap..... harap tak banyak kena bayar....kalau mahal matik lah... xkan nak burn tiket ke KK... ke aku terpaksa g sorang2 ke KK...kahkahkahkah..sape nak temankan ai????


Orang Gile Seks!!! Penyangak!!penyamun!!! peragut!!!!! Flasher


Kisah ni dah lama dah jadi...Tapi baru hari ni berkesempatan untuk update....
aku rasa duduk kat mana-mana la , terutamanya perempuan ni at least kita kena sentiasa berjaga-jaga
hari tu kawan aku turun dari LRT dekat bandaraya tu ..
nak ke komuter tu korang tau tak tangga nak naik jejambat tu... 
ada satu tangga menghala ke belah2 maybank
tangga tu agak tersorok sikit...

berjalan la die ni terhegeh2 ...sambil dengar earphone....
sekali ade lelaki dekat situ...
lelaki melayu.....cakap something kat die
tetibe zaaapppppp.......
jantan tu angkat baju...
ambik ko tunjuk aurat die yang tutttt.....................
bodoh bangang punye jantan.....
kebetulan pagi tu orang tak berapa ramai

membe aku punye panik berlari terus nek jejambat tu...
nasib baik jantan tu tak kejar...
lelaki "flasher" itu 
memakai kemeja yang agak besar
dan die punye tutttttttttttt memang dah dikeluarkan siap2 dari seluar die... 
cuma tinggal nak angkat baju aje tunjuk kat orang...
so hati-hati la kepada pengguna LRT dan Komuter yang menggunakan jejantas bank negara itu....
terutama yang berjalan sendirian.

kisah kedua pulak
aku , dak dya , ngan dak ain balik kerja.....
aku rasa kalau korang kerja area2 jalan sultan salahuddin ni semua tau
jalan dekat area ofis aku adalah jalan yang paling tidak sibuk...
sebab tu , banyak movie lumba2, movie hantu, movie rempit banyak buat shooting dekat area opis ni...
nak-nak jalan ke komuter tu....

kebiasaan bagi aku ngan dak2 ni balik lambat kalau time report...
hari tu kitorang balik pukul 6.30 petang
kitorang berjalan keluar dari gate office aku dah perasan sorang pakcik india ni follow kitorang....
aku diamkan aje....
tapi oleh kerana kitorang jalan sangat slow dan pakcik tu pun sangat slow hati aku terdetik "asal lak pakcik ni"
tapi aku ignore kan aje...

yang biru muda bulat2 tu kitorang
yang biru bulat tu pakcik india tu
yang coklat kotak2 tu rel komuter
kaler ijau tengah2 jalan raye tu bukan lubang ke ape...situ ade lampu jalan dan tanah dan rumput dan batu sikit untuk perhiasan ....

kitorang dah jalan nak menuju ke A
tapi tiba2 aku terfikir...lepas kitorang belok nanti jalan tu memang kosong....
memang dah takde sape leh tolong kalau pape jadi kat kitorang...
so aku berhenti terus aku cakap dekat budak2 ni

" wei kejap si kitun suruh tunggu...die nak balik sekali" sambil pegang henpon konon2 tengah mesej

mujur budak2 ni tak bantah cakap aku...
so pakcik india tu macam tak keruan bila kitorang berhenti...
so die pun konon2 teruskan berjalan dan melintas kitorang terus Jalan ke B ...<--- font="font" pendek="pendek" terowong="terowong">
aku nak tunggu sampai die ilang tapi budak2 ni cakap jalan je la....
kitorang belum sempat nak melangkah 
pakcik india tu patah balik .. jalan slow2 pergi ke C... lepas tu mundar mandir kat situ...

aku dah nampak macam tu, eku memang dah bergerak dah....
die macam tunggu kitorang , pasal die mundar mandir kat situ....
agaknye sbab nampak kitorang tak bergerak pakcik tu melintas jalan nak ke A..kitorang ape lagi...
patah balik ke belakang.. terus lintas jalan ke belah bangunan tengah nak buat tu....
jantung aku tak payah nak cakap...macam tengah berlari pecut 1km... 
so bila die nampak kitorang macam dah perasan, die terus jalan balik menghala ke opis aku.. 
pakcik tu pakai cap. .so aku tak nampak muka dia...tapi dah agak tua,,
sebab tu masa die follow belakang aku tak rasa bahaya.. tapi bila die tunggu kitorang jalan tu yang aku rase takut gile...

since tu aku terus beli pepper spray, wisel , dengan alarm yang tadek bateri T__T


pepper spray tu hanya boleh melumpuh kan seseorang tu hanya untuk 1 jam sahaja... 
walaupun aku tak pasti berjaya atau tidak digunakan di masa kecemasan, 
sebab kalau ko panik , ko dah tak ingat ape2.. yang ko boleh fikir time panik adalah  lari aje...
tapi aku rase sekurang-kurangnya kite boleh lengahkan atau takut2kan penjenayah....
ni kira ikhtiar la...

korang2... tolong la beli set ni kalau yang masih tak ada tu... at least pepper spray ni....korang mesti ade untuk pertahanan korang.... 



Monday, January 21, 2013

Mahal tak F1 dan tea mix herbalife??nak kurus tapi tak boleh tahan lapar..nak nasi jugakda T__T


memang mahal...
kalau dah lebih dari RM 30 ringgit pada aku memang mahal
tapi bila sakit, bil spital lagi mahal kan????
nak kuruskan badan dengan company2 glemer2 tadek duit kan????
kecuali korang memang jaga pemakanan korang...
betul2 jaga pemakanan..bukan main2...

nak kurus tapi tak boleh kawal selera makan....
biasa kan dengar orang diet tak boleh makan nasi....???
dengan herbalife aku tak payah tahan lapar..aku makan aje ape yang aku nak makan...
tapi agak2 la... 
ko nak kurus , tapi makan benda berminyak, berlemak.. 
ko pergi la berhabis duit kat london weight pun belum tentu jalan beb kalau makan fast food hari2...kalau makan benda2 bergoreng hari2...
dah kurus tapi kolestrol dalam badan tinggi pun tak guna ye dak???
so agak2 la...kite bukan nak kurus saje...
mesti lah kurus dan sihat...
kalau kurus end up ke hospital jugak tak guna bro...

Untuk program turun berat badan... cara nya adalah seperti berikut:-
  • PAGI - Breakfast Aloe Drink (400ml), Teamix suam (400ml), Herbalife Shake (450ml)
  • 10 pagi - Snacking fruits ATAU boleh minum lagi shake.. no problem.. DAN minum air teamix 400ml
  • TENGAHARI - Lunch as usual.. Boleh makan nasi macam biasa.. cuma kurangkan sedikit kuantiti nasi dan lebihkan sayur-sayuran.. DAN minum air teamix 400ml
  • 3 petang - snacking fruits ATAU minum shake.. DAN minum air teamix 400ml
  • MALAM - Dinner Herbalife shake (450ml)
  • Sebelum tidur - Minum Herbalife NiteWorks (300ml) dan makan Herbalife Omega 3 (2 biji)

**** xde kan words yang menyatakan tak boleh makan nasi!!!! cuma kurangkan pengambilan

Kenapa Herbalife???
Sebab tujuan utama produk Herbalife: 
Mengurangkan pengambilan kalori melalui pengantian makanan, supaya kalori yang 
dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama 
membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan 
supaya tubuh berfungsi dengan baik.
Jika situasi ini berlaku setiap hari, tidak kira umur, jantina atau berat sekarang, anda akan
berjaya mengurangkan berat badan dengan efekfif dan selamat!

Jangan lupa
Anda perlulah minum air dengan mencukupi bagi memastikan proses penurunan berat badan anda berjalan dengan efektif 
Air adalah agen pengangkut dan pembersih. Jika air tidak cukup, kalori yang di bakar dan bahan toksin yang harus dikeluarkan dari tubuh tidak dapat di singkirkan 
Keperluan air untuk seseorang adalah berbeza-beza. Setiap 25 kg berat badan anda perlu minum 1 liter air. Jadi jika berat badan anda 75 kg, anda perlu minum 3 liter air. 
Walaubagaimanapun, anda disarankan minum lebih dari yang sepatutnya agar penurunan berat badan lebih cepat. Minum air sepanjang hari cara sedikit-sedikit. Cara ini lebih mudah dan efektif. 
Anda akan menerima cara minum air yang efektif dan cara pengurusan berat badan peribadi pengasas yang telah terbukti berkesan apabila anda memesan produk pelangsingan berat badan.

Okay... sekarang you buat jer rutin seharian, jadual pemakanan anda macam kat atas ni.. CUBA LAH SEBULAN JER BUAT MACAM NI... SECARA SERIUS...

Nak kurus dan sihat? 
Effort tu penting.....

Macam mana nak dapatkan dengan harga yang murah???
korang boleh jadi ahli dan dapatkan sehingga 50% diskaun barangan... selain korang dapat berat ideal korang ,korang boleh dapat duit  jugak kan???
kaching!!!!!! berapa harga diskaun dan selepas diskaun???? pm saya ...

FYI dengan Tea mix herbalife meningkatkan metabilisma dan membakar sebanyak 250kcal untuk setiap gelas 400ml yang di minum. Ini bersamaan dengan 15 minit berjoging. Apabila metabolisma meningkat, sistem kardiovaskular juga akan bekerja dengan lebih efektif. 

Dont worry .... untuk tujuan ini (nak kurus, nak tambah berat nak maintain berat), saya akan guide akan dari awal sampai akhir... :)

Nak tahu lebih lanjut?
ASK ME HOW ^_^

Your personal wellness coach,
Ct aziah 

Thursday, January 17, 2013

Anda Perempuan??? Tolong jangan pakai Lipgloss....


Nak cerita sikit la kan...
cerita pasal aku la.. bukan pasal orang lain...mak jemahhhhhh sangat2 kalau asyik cakap pasal orang lain....kheennn.. tak sesuai......
aku pagi-pagi nak pergi ke komuter tu Encik Suami yang hantar.......
ES aku anta, dah tentu2 la naik motor die......
Dalam 8-10 minit macam tu dah sampai.. bergantung kepada keadaan jalan...
pagi-pagi lagi aku dah siap-siap...
pakai makeup base
pakai foundation
bla..bla..bla...
bla..bla..blaaaa<--- 0.001="0.001" banyak="banyak" beza....="beza...." cume="cume" die="die" font="font" hasil="hasil" kemain="kemain" pakai="pakai" walaupun="walaupun">
diakhiri dengan lipgloss....untuk efek lebih seksi....


syekssiii kan....

so dengan penuh tawaduk aku nek motor....
aku memang penakut nek moto...
jangan kate motor la..kalau naik basikal pun aku tak berapa berani....
kalau aku nek motor , aku duduk kat belakang, tapi aku rasa kedudukan kepala aku lagi kedepan pada kepala orang yang bawak motor...
kahkahkah..bukan apa...
senang aku nak peratikan kereta kot2 yang bawak motor tak nampak...

eh...aku bukan nak cerita pasal tu sebenarnya ....
nak cakap sal lipgloss kan????
sambung balik cerita tadi....

ko kan dah naik motor kan, automatik la bumbung tak ada, dinding tak ada, 
so dengan kelajuan 80 km sejam , kadang 60 km/j 
aku boleh mengumpul macam2 binatang + serangga+ habuk2 di bibir..penuh melekat dekat bibir..binatang yang kecik2 terbang2 tu.... kesian die..bangun pagi2 dah mati melekat kat bibir aku T__T
serius... bukan main2...

kalo ko naik motor, tak payah la nak pakai lipgloss...penyudahnya banyak mangsa mati di bibir anda....sampai2 ke destinasi bibir ko penuh ngan serangga + habuk.... nak syekkksiii sangat kan......
sekian....

psttt ** gambar adalah diambil dari google...bukanlah bibir aku.... 


Wednesday, January 16, 2013

Listen! listen! listen!! listen !! listen!! <--- Alaaaa Sharifah Zohra Jabeen


Sejak kahwin aku dah pindah...
duduk dengan my hubby
dulu g kerja naik LRT 8 minit dah sampai bandaraya...
skang kena naik komuter 
40 minit pun belum tentu sampai lagi BNM  T___T
sekaligus buat aku sakit ati bila terbaca moto ktm dekat monitor dalam komuter tu
"KTM on time always"

walaupun dah tukar train yang baru, tapi tetap tak pernah tepati masa, kadang2 train awal dari jadual kena tinggal, kadang2 train  lambat dari jadual , aku maki dalam ati..yela takkan nak maki orang yang bawak train.. bukan salah dorang gak kan...aku tak tahu pe masalah train ni dari dulu sampai sekarang.....
tapi satu je la yang best sejak train baru ni ade... dah tak payah rebut2 macam dulu...
pas tu ade kadang2 ada polis bantuan kat dalam komuter
yang kerjanya menghalau jejant2 yang buta huruf duduk dalam coach wanita.......

oleh kerana terlalu lama dalam komuter, setiap perbualan orang, aku dengar dari awal cerita sampai abes....
yang tak boleh blah... aku hampir mencelah perbualan orang tanpa aku sedar..kira aktif gak la minda bawah sedar aku ni...kahkahkah....malu beb ,....
kisah ni terjadi minggu lepas kot.. ada 2 orang kakak ni naik komuter dari midvalley...
melalui perbualan tu aku dah tau kakak tu kerja mana, rumah dia kat mana, anak berape orang dan husband die tak dapat ambik die so die kena naik teksi T___T
lepas tu kakak A ni bercerita pasal rumah, rumah murah la ....Kakak B ni tanya la area mana...lalu si Kakak A ni cakap la ...

Kakak A: Alaaaa..dekat seksyen 3 tu...
Kakak B : Iye tau sk 3 tapi kat mana??
Kakak A : Alaaaa.. belakang petronas, dekat dengan perabot,.

pong pang pong pang kakak A menerangkan tempat tu...aku pun mengerah otak aku untuk ingat kat celah mana kakak A ni cakap rumah murah ni......

Kakak A: Alaaaaa...dekat nasi arab tu....

automatik mulut aku cakap "oooooooooooooooooo......"
terus aku tersedar, nasib baik aku tak sambung ... "ooooo yang dekat seksyen 5 tu ke???? dekat ngan ktm kan???"
aku tak sure ade orang perasan atau tak cubaan aku menyampuk tanpa sedar tu, tapi yang aku pasti kakak A dan Kakak B tak perasan ...
kahkahkahkahkah
terus aku amek henpon pura2 type msg..
type 
padam
type msg 
padam
type msg
padam msg
type lagi 
padam  T___T
pura-pura biz

kepada pengguna ktm tolong jangan borak beria2.. nanti tak pasal2 aku terjoin sama dalam perbualan korang..... mulut aku diam , telinga aku dengar, otak aku proses maklumat.....lama kelamaan mulut aku terjoin sama..T___T 



Tuesday, January 15, 2013

Pengambilan Herbalife ketika Hamil???


Ada orang tanya
Eh herbalife untuk kurus kan???
aku pregnant la, mana boleh makan herbalife.....
makan herbalife ni macam ubat kurus yang lain ke????

A big NO...No...NO!!!!!!!!...
Herbalife bukan ubat ok...bukan ubat...tanamkan dAlam sanubari anda okeh, sematkan dihati...herbalife bukan ubat...ianya bukan ubat..tak faham lagi?? BUKAN ubat...

yeeee kakak2 , abang2, makcik2, pakcik2....dengan herbalife, kita boleh naik kan berat badan, turunkan berat badan, dan kekal kan berat badan. ini semua boleh kita buat dengan cara pemakanan yang berbeza. .
ada sorang kakak ni email tanya, dia amek herbalife, tapi skang dah pregnant.. so bila die boleh sambung makan balik?????

Akaaakkkkkk......... sape kate tak boleh consume herbalife sewaktu pregnant???kepada preggy mommy meh ahkak nak cerita sikit okey....kenapa boleh consume sewaktu pregnant??? sebab herbalife bukanlah sejenis ubat.. tapi merupakan pemakanan nutrisi... yang mengandungi khasiat yang amat diperlukan oleh badan kita, yang diperlukan oleh ibu dan jugak untuk baby dalam perut saudari2 sekalian.. see....berbeza kan dengan produk lain , yang langsung tidak digalakkan untuk ambil semasa mengandung... 

macam yang kakak-kakak dan saudari-saudari tau, keperluan nutrisi dan zat-zat yang mencukupi adalah amat-amat-amat <---3 amat="amat" bayi....="bayi...." bermaksud="bermaksud" dalam="dalam" dan="dan" kali="kali" main2="main2" organ="organ" otak="otak" pembentukan="pembentukan" penting="penting" sangat="sangat" serius..bukan="serius..bukan">

Oleh kerana saya belum pernah mengandung, belum pernah berpantang etc, meh saya kongsikan cerita tentang pengguna herbalife ni ketika pregnant dan berpantang

*****************************************************************************************************
Mengandung dan Berpantang dengan Herbalife

Bismillah.

Sebenarnya aku nak menjawab pertanyaan seorang sahabat;

Would you mind sharing with me how did u took herbalife after bersalin? dlm pantang trus ambik? or cemane? :)- MIa Amira

Actually, she's not the only one yang tanya aku soalan ni. Dan kerana letih menjawab pertanyaan seorang demi seorang, so here am I broadcasting about Bagaimana aku berpantang dengan Herbalife?

How did I take Herbalife during confinement? Dalam pantang terus ambik ke?

Sila lihat gambar dibawah.

Gambar ni diambil selepas 10 minit aku tiba di bilik peribadi aku selepas bersalin.


Mengandung dengan Herbalife

Ketika mengandung memang aku rasa paksa rela je minum shake sebab tekak tak lalu tapikalau aku tak minum shake aku akan sangat: LETIH, SAKIT2, Tak boleh buat apa2.Alhamdulillah walaupun paksa2 minum shake ketika pregnant, aku berjaya minum 1-4 shake sehari. Dan sepanjang pregnant tulah aku multitasking belajar+Herbalife bagai nak rak. Aku bersyukur sangat sebab Herbalife provide a good nutrient yang boleh membuatkan aku tetap merasa sihat walaupun 3rd trimester pregnant. Macam budak buas jalan ke Bangkok, pergi ke shake party sana sini, ulang alik KL-Kuantan. Sampai member pesan, janganla pergi dah HOM ke STS tu nanti kang terbersalin kan susah. Hikhik.



Waktu pregnant aku dah lupa bagaimana rasanya makan dengan sedap sampai kenyang, sebab semua benda pun tak sedap. Aku dah lupa bagaimana rasanya menelan Shake Herbalife sambil rasa, "Oh my sedapnye!" sebab aku paksa rela je minum. Aku dah lupa bagaimana menelan Omega3 Herbalife tanpa merasa bau fish oil tu hanyir nak mampus, tapi aku telan juga everyday sebab omega3 is good for baby's brain development. Bau Multivitamin pun meloyakan aku sepanjang 9 bulan mengandung. The only thing yang aku SANGAT SUKA ketika mengandung adalah Tea Herbalife!!

Tea Herbalife? Banyak aku minum sehari. Walaupun diorang kata Herbalife Tea is not suggested for pregnant women (??)...aku tak tahu dari mana diorang dapat facts tu sebab aku sendiri belajar di kelas "Nutrition in Life Cycle", makanan yang merbahaya untuk ibu mengandung adalah: Illicit drugs, alcohol, and etc. Dalam lecture notes aku, dan juga dalam buku Krauss mengatakan moderate intake of Caffein have NO clear evidence that it would bring harm to a pregnant mother. (of course aku ingat benda ni sebab benda ni keluar kat soalan essei exam aku) Itu dah caffein yang Coffee tu, kalau Tea Herbalife tu banyak mana la sangat caffein nye??

Ada seorang Herbalife distributor yang concern datang kat aku dan berkata,
"Awak pregnant, tak boleh minum Tea Herbalife."
Aku kata, "It's okay, many of us do and our baby is okay."
Katanya lagi, "No you, can't. It's not good for pregnant women."
Jawab ku supaya menitik noktahkan perbualan, "I'm studying Degree in Dietetics, and my husband is in Degree in Pharmacy, trust me, it's okay." -Sambil tersenyum.

Bukannya nak abuse title aku tu, tapi itu jela cara untuk membuatkan die tak stop aku.

Why Herbalife Tea? Pregnant Mom dahla cepat letih. Kalau orang biasa pun minum tea untuk energize, apetah lagi pregnant mom kan? Sumpah best tea tu kalau minum terus energetic! But remember, 'moderate intake'. Moderate tu maksudnye, takdela sampai tea kau minum tu bancuh hitam kan. Honestly, consumption tea aku tak kurang pun daripada consumption daily life aku sebelum pregnant.

Ape lagi product aku guna? NW Formula. Oh my, this is my most favorite product!! Sedapnye, macam nak minum berkali-kali sehari. Namun begitu, sebab time tu NW tak masuk ke Malaysia lagi, kami kena beli dari Singapore, maka aku pun jimat2 la guna NW tu. Sekarang ni bolehla lahap. Sedap luuu...

Aloe jangan lupa, bagus untuk buang air besar. :D

Basically aku consume ALL products.



Ramai yang bila bertanya tentang Herbalife untuk pregnant moms, mereka bertanya seolah2 Herbalife ni ada limitation kalau pregnant. Contoh soalan,

"Time pregnant ambil product ape je?"
"Time pregnant ambik shake je ke?"
"Berapa kali boleh minum shake time pregnant?"

Aku harap semua pembaca faham concept Herbalife adalah NUTRITION. Bukan ubat. Bukan supplement. Herbalife is food.

Bile kite pregnant, pengambilan makanan kite meningkat, bukan berkurang. Bile kite pregnant, by right, pengambilan SHAKE Herbalife juga sepatutnya meningkat, bukan berkurang!

Cuma kalau tak lalu tu, ambil jela minimum sekali sehari kan. Kalau lalu, belasah kaw kaw je shake tu.

Aku ni dahla pemarah kan. Okeyla kalau orang tanya aku cemana guna Herbalife time pregnant tu aku tak marah. Tapi rasa meletup-letup bila ada yang tanya, "Berapa scoop Herbalife Mel ambik time pregnant?". Nangis owhhh... T__T Tapi aku tak marah orang tula. Simpan dalam hati je. Bukan salah die, aku ni yang pemarah. Tahan sabar tu makan hati sendiri jela. Sebab jawapannya,

Pengambilan Herbalife products ketika mengandung SAMA SAHAJA dengan pengambilan Herbalife products untuk orang biasa.

Rules Herbalife products sama sahaja iaitu: The more you use the product, the better!!

So, to all coaches out there, there is no limitations in Herbalife products during pregnancy. Please bear in mind. Kalau coach tak confident, customer apetah lagi kan?

So kalau customer kata, "Eh I pregnant/plan nak pregnant, cemana nak ambik Herbalife shake ni??" Jawapan kite adalah, "Sama je mcm biasa. Lagi banyak minum lagi bagus."-sambil senyum2. Okey? Done with the first part.

Oh cuma kan, please remind your customers, kalau pregnant/planning untuk pregnant, please la jangan cut off calorie intake. Maksudnye, jangan kawal makan, jangan tahan lapar, jangan diet! Makan jela 3x sehari, minum je shake bebanyak. Don't worry about the gain weight program sebab kan nak pregnant, mestila kena gain weight. Lagipun Herbalife moms ni bila dah minum banyak shake, kalau gain weight pun senang je nak lose. Oh best kan? Good news la untuk mommies semua.



Berpantang dengan Herbalife

Gambar ni lagi...

And again, gambar ni diambil 10 minit selepas aku tiba di bilik ward aku. Dalam pukul 10pm. Aku lahirkan Asiyah jam 7.30pm. Tibanya di bilik, permintaan pertamaku pada Abang, "Abang, nak shake...chocolate+strawberry."

Eh bukan orang dalam pantang tak boleh minum air banyak ke? Eh bukan orang dalam pantang tak boleh minum air sejuk ke?

Okey aku faham ape yang bermain di minda korang kan. Especially kalau you all ni dah pernah bersalin. Aku ni kalau korang nak panggil ortodox pun silakanla. Sebab aku mengikut pantang larang yang aku rasa perlu aku ikut. Aku berpantang secara betul, aku tak keluar rumah until 44 days. Okey tipu. 35hari aku ke Orchestra Ahmad, 40 hari aku ke STS Bangi. 50 hari ke Gold Coast. 60 hari ke Umrah. Bhahah. Alhamdulillah. Tq Allah for the strength and health.

Sharing detail sikitla ye jadual makanan harian aku sehari selepas bersalin dan sepanjangpantangFULL BREASTFEED, BUKAN untuk menurunkan berat badan;

8am- Shake (F1+F3)
10am- Milo Panas + Roti
12pm- Nasi
2pm- Milo Panas + Roti
4pm- Shake (F1+F3)
6pm- Milo Panas + Roti
8pm- Nasi
10pm- Shake (F1+F3)
3am- Milo Panas + Roti
*3L-6L plain water sehari. Suam.

Banyaknye Milo Panas? Wahaha. Aku taktahula Herbalife moms yang lain pantang macam mana. Sepanjang pantang tu memang aku lapar je memanjang. So kalau korang perasan aku kena ada meal every 2 hours. Semua aku belasah. Tapi tepat 40 hari dalam pantang, aku serta merta tak lalu langsung tengok Milo dan roti. Mungkin sebab badan dah sihat. Jadi 40 hari dalam pantang aku dah boleh makan seperti orang lain juga.

Aloe aku minum selang2 antara 2 jam tu. Introduction of Tea Herbalife after 30days kot dalam pantang? Aku tak ingat. Sebab sebelum tu aku hanya teringin air kosong je. Pastu pelan2 aku add in Tea bila aku mula teringin. Omega3, NW, Multivitamin, semua aku consume seperti biasa.

Sebab Shake, NW, dan Aloe tak boleh bancuh panas, Abang buatkan suhu bilik je. Shake suhu bilik, NW suhu bilik, Aloe suhu bilik. Sedap je aku rasa. Memang aku sendiri tak lalu tengok sejuk2 ni. Geli2 urat aku rasa.

Again,

There is no rules in the consumption of Herbalife in pregnancy and in confinement. Kalau ikut rules aku: ikut anak tekak je asalkan AT LEAST ONCE A DAY.

Aku tahu ramai distributors di luar sana nak tanya soalan2 detail macam2 lagi but please people, don't be complicated. If you ask me, "Berapa shake sy kne ambik sehari"-ikut suka."product ape yang saya kena consume"-ikut suka yang penting F1 Shake WAJIB. Dan ini dan itu. Just remember the concept,

The more you use the product, the better.



Concept ini applied untuk manusia biasa, lose weight, gain weight, jerawat, resdung, diabetes, heart disease, hypertension, gout, energy, pregnant, lactating, confinement, dan SEMUANYA. Of course there are limitations of Formula3 untuk sesetengah penyakit, but I'm not going to discuss it here. Please ask your coach for more detail explanations about F3 okey?

Hope adela yang dapat benefit. Good luck semua! Sekian.

Again.... for more info do not hesitate to email or pm ok :) klik gambar herbalife sebelah kanan anda :)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...