Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, November 30, 2012

kesabaran perlu ada


lif kat rumah aku memang betul2 masalah....
naik menyampah lak aku tengok lif tu....
lif ada 2....
tiap2 bulan mesti salah satu lif akan rosak......
derrrrr duit maintenance mahal kot aku ase tiap2 bulan....
xkan xganti2 lif ag.....
nak tunggu lif jatuh baru terhegeh2 nak panggil bomba , bomba datang berlumba2...
aku ase management die ntah ape2.....
kalau time nak bayar bil pun masalah
kalau ko sorang duk tercongok depan tu pukul 8... pukul 8.30 lom tentu ko dapat bayar bil ag... gile punye lambat...kalau dah ramai baru terhegeh2 nak panggil.. lepas tu yang dtg kemudian dengan senang hati g bayar dulu....puiiiiiiiii

berbalik cerita pasal ni tadi....
semalam masa balik dah la ujan sikit punya lebat 
dah basah2 aku naik la lif ni....
masuk tekan number **
x nyala..orang len masuk tekan gak xnyala2... beria la budak depan aku tekan mcam nak rak...
lepas tu ade budak cina kat belakang cakap

"lif suda losak oooooo"
"dia berhenti satu tingkat, satu tingkat, satu tingkat"
"xperru tekan lagi"

T____T
okeh ....sabar


Thursday, November 29, 2012

Membeli sambil beramal


kita semua sudah sedia maklum keadaan saudara seagama kita yang berada di Gaza....
marilah sama-sama kita membantu meringankan beban mereka yang berada di sana...
Disini saya nak menghebahkan 
bos saya mewakili 3 badan NGO iaitu aman palestin, AQSA Syarif dan 1 lagi saya lupa 
ada buat jualan amal t-shirt Gaza....... 100% keuntungan akan disalurkan kepada saudara kita disana melalui badan NGO yang diwakili ni tadi...
contoh baju






berminat???? ni link facebook dia......pm ok....
tak nak beli t-shirt pun tak pe..anda boleh salurkan duit terus....
mohon sahabat-sahabat di blog supaya menghebahkan perkara ini...
sekian terima kasih :) 

pernah dengar kan ayat ni???cilok dari fb abang saya

yg simpan dalam poket tu belum tentu DUIT kita...
BOLEH jadi yg dalam poket tu polis punya....

BOLEH jadi pomen punya....

BOLEH jadi klinik punya....


YANG DI SEDEKAH ITULAH DUIT KITA PUNYA.......



Perkara Perlu DIELAKKAN untuk menjaga kesihatan tubuh


Melayu mudah lupa....
ungkapan tun M suatu ketika dahulu......
memang sesuai sangat la...
walaupun aku dah tau
tapi kadang2 buat ,sebab lupa....
so untuk refresh balik apa yang berkarat dalam kepala otak kita ni, 
aku nak share sesuatu yang korang mungkin dah tau tapi lupa... :)

Perkara yang perlu dielakkan untuk menjaga kesihatan tubuh badan.
1.Jangan mandi air suam selepas makan kenyang. 

2.Senaman sebelum makan.

3.Jangan senaman atau berjalan selepas makan tengahari

4.Jangan makan buah selepas makan.

5.Makan buah selepas makan akan mengambil masa 8 jam untuk menghadam makanan.

6.Makan buah sebelum makan (1/2 jam sebelum makan nasi)

7.Jangan tinggal makan malam walaupun sebiji kurma

8.Makan sedikit waktu malam (awet muda,sunnah nabi)

9.Selepas makan malam kena bergerak atau berjalan sekurang-kurangnya 100 langkah.

10.Jangan tidur selepas makan akan menyebabkan sembelit.

11.Meninggalkan makan malam akan mempercepatkan tua sebelum tua.

**kalau tak makan malam, enzim akan memproses lemak dalam perut dan lemak akan menjadi bertambah lemak atau kolestral bertambah..
Wallahua’lam………

Saturday, November 24, 2012

Senarai Penuh Pemenang Shout Award 012


ShoutAward204

Rockstar Award

1. Bunkface - Pemenang
2. Estranged
3. Faizal Tahir
4. Hujan
5. Love Me Butch
6. Monoloque

Popstar Award

1. Aizat Amdan
2. Datuk Siti nurhaliza
3. Hafiz
4. Jaclyn Victor
5. Najwa Mahiaddin
6. Yuna - Pemenang

Power Vocal Award

1. Azlan & The Typewriter
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Jaclyn Victor
5. Shila Amzah - Pemenang
6. Yuna

Flava Award

1. Altimet, Joe Flizzow & Sonaone
2. Black & Malique - Pemenang
3. Malique & Jamal Abdillah
4. Malique & Rabbani
5. Mizz Nina
6. Zizan & Kaka

Music Video Award

1. Mizz NIna - Pemenang
2. Najwa Mahiaddin
3. One Buck Short
4. Shila Amzah
5. The Azenders
6. Yuna

Break Out Award

1. Diandra Arjunaidi
2. Go Gerila!
3. Kyoto Protocol
4. Massacre Conspiracy - Pemenang
5. Najwa Mahiaddin
6. Oh! Chentaku

Best On-Screen Chemistry Award

1. Awie, Johan & Usop Wilcha (Hantu Kak Limah Balik Rumah)
2. Zizan Razak & Aaron Aziz (KL Gengster)
3. Remy Ishak & Tiz Zaqyah (Nur Kasih The Movie)
4. Aaron Aziz & Maya Karin (Ombak Rindu)
5. Josiah Hogan & Iedil Putra (Projek Pop)
6. Johan & Zizan Razak (Raja Lawak Musim 6) - Pemenang

Fresh TV Series Awards

1. Betul Ke Bohong?
2. Friday I'm In Love
3. Projek Pop
4. Tentang Dhia
5. Versus - Pemenang
6. Yuna - Bintang Di Langit

Breakthrough Local Feature Award

1. Bunohan
2. Hantu Kak Limah Balik Rumah
3. Hikayat Merong Mahawangsa
4. Nur Kasih The Movie
5. Ombak Rindu
6. Songlap - Pemenang

Favourite TV Program Award

1. Anugerah Juara Lagu Ke-26
2. Karoot Komedia X (RAYA)
3. Maharaja Lawa Mega (FINAL)
4. Showdown 2012 - Pemenang
5. Super Spontan
6. Versus - Konfrontasi Terakhir

Favourite TV Personality Award

1. Adibah Noor (Super Spontan)
2. Hafiz Hatim (Showdown 2012)
3. Henry Golding (Welcome To The Rail World)
4. Johan (Raja Lawak Musim 6)
5. Razif Hashim (Best In The World)
6. Zizan Razak (Raja Lawak Musim 6) - Pemenang

Coolest Radio Announcer Award

1. Faizal Ismail (Hot FM AM Krew)
2. Fara Fauzana (Hot FM AM Krew)
3. Hafiz Hatim (Fly FM - Pagi Rock Krew)
4. Hunny Madu (Fly FM - Malaysia's Hottest Music) - Pemenang
5. Nabil Ahmad (Ceria Pagi Di Suria)
6. Phat Fabes (Fly FM - The Phat Fabes & Ben Show)

Favourite Radio Show Award

1. 33RPM
2. Dansa ERA Bersama Nazpoleon, G dan DJ Fuzz
3. Fly FM - Stripped
4. Fly FM - Pagi Rock Krew
5. Fly FM - The Phat Fabes & Ben Show
6. TOP 5 - Panggilan Hangit - - Pemenang

Hot Chick Award

1. Nur Fazura
2. Lisa Surihani
3. Marion Rose Counter
4. Maya Karin
5. Nora Danish - Pemenang
6. Scha Al Yahya

Hot Guy Award

1. Aaron Aziz - Pemenang
2. Hans Isaac
3. Henry Golding
4. Remy Ishak
5. Shaheizy Sam
6. Zizan Razak

Wired Celebrity Award - (Selebriti aktif di Twitter)

1. AG COCO - @agcoco
2. ALTIMET - @altimet
3. CELEPETS - @DaphCLPT, @SazzyFalakCLPT, @YasminHaniCLPT, @AtiliaCLPT, @AishahJennifer, @dynasCLPT
4.FATIMAH ABU BAKAR - @fatibee
5. SOFIA JANE - @MemHanyut
6.YUNA - @yunamusic - - Pemenang

Shout! Aloud Award (Individu berbakat menerusi YouTube)

1. Faradyable
2. IniAnwarHadi
3. JinnyoyTV
4. Matluthfi90 - Pemenang
5. Popteevee
6. The WKND

Ultimate Shout! Award - KRU

sumber : murai.com



Friday, November 23, 2012

Nak Turunkan Berat Badan? Nak Tambah Berat??Nak kekal LAngsing?? ohhh baca ni


Macam yang aku dah 2, 3 kali bebel dalam blog ni, Herbalife adalah sistem pengurusan berat badan terbaik dunia... so kalau korang ase nak tambah berat badan boleh makan, nak maintain lagi la boleh, nak kuruskan badan pun boleh pakai.. benda yang sama tapi cara penggunaan yang berbeza. untuk korang yang masih blur tak tahu cara nak pakai macam mana meh baca ni

CARA PENGGUNAAN PRODUK HERBALIFE

A- NAK TURUNKAN BERAT BADAN

• Produk yang dicadangkan (Formula 1,Formula 3, Herbal Aloe & tea mix)
• Untuk mempercepatkan kesan sebanyak 40%, Advance Program or Ultimate Program dicadangkan.
• Gantikan Sarapan dan Makan Malam dengan HERBALIFE Shake(Tiga sudu Formula 1 + satu sudu Formula 3 bersama 400ml air kosong).Nutrisi dan kalori yang dibekalkan daripada shake ini adalah lebih daripada mencukupi bagi tubuh anda. Anda tidak merasa lapar. 
• Sarapan pagi—Shake Nutrisi + Herbal Aloe 1 tudung bersama 200ml air kosong
• Tengahari —makan biasa (kurangkan lemak)
• Makan malam—Shake Nutrisi
• Membancuh Tea Mix (1000ml air kosong+1 sudu kecil tea mix) Minum 2 kali sehari(2000ml)
• Tambahan lagi air kosong 2000ml sehari. Keseluruhannya sebanyak 4000ml(4 Liter) utk tempoh sehari. 



B- TAMBAH BERAT BADAN
• Produk Yang Dicadangkan (Formula 1, formula 3 & tea mix) 
• Advance Program & Ultimate Program dicadangkan
• 3 kali shake dan 3 kali makan biasa sehari 
• Sarapan pagi—Shake Nutrisi (300ml air kosong + 2 sudu besar formula 3 digoncangkan terlebih dahulu, tambahkan 2 sudu besar Formula 1 dan goncangkan sekali lagi).Boleh diambil sebelum/selepas sarapan. 
• Makan Tengahari seperti biasa 
Sebelum/Selepas makan tengahari Minum Shake Nutrisi dalam masa 30 minit 
• Makan malam seperti biasa 
Sebelum/selepas makan malam Minum Shake Nutrisi dalam masa 30 minit 
• Membancuh Tea Mix 
(1000ml air kosong+1 sudu kecil tea mix) Minum 1 kali sehari(1000ml) 
Tambahan air kosong sebanyak 2000-300 ml sehari (2-3 Liter) 
Keseluruhannya sebanyak 4000ml(4 Liter) utk tempoh sehari.



C- KEKAL LANGSING DAN CERGAS
Produk yang dicadangkan (Formula 1,Formula 3, Herbal Aloe & tea mix)
• Sarapan pagi—Shake Nutrisi + Herbal Aloe 1 tudung bersama 200ml air kosong
• Tengahari —makan biasa (kurangkan lemak)
• Makan malam—macam biasa
• Membancuh Tea Mix (1000ml air kosong+1 sudu kecil tea mix) Minum 2 kali sehari(2000ml)
• Tambahan lagi air kosong 2000ml sehari. Keseluruhannya sebanyak 4000ml(4 Liter) utk tempoh sehari. 


Couple Set - untuk korang yang sweet sangat tu


perasan tak couple suka pakai baju sama ??? kenape erk???? kaler dah la same, corak sama, bentuk pun sama... tapi biasanya couple2 yang baru nak up la suka pakai baju sama..yang dah lame tak nampak pulak... dah nyampah kot nak cari baju sama....hahhaha..untuk korang2 yang dah lame couple tu meh tengok couple set untuk korang... tapi tak mo pakai syeksi2 macam ni okeh..orang sekarang ni bijak mix n macth.. so pandai2 la k 


RM 55.00

WOMEN
TOP/DRESS
Material: COTTON

MEN

PANTS
Material: COTTON
CP1406 COUPLE SET
RM 55.00
WOMEN
Length: 76cm
Bust: 56-84cm
Size: Free
Material: COTTON

MEN
Pants Length: 56cm
Hip: 108cm
Thigh:62cm
Waist: 32-48cm
Size: Free
Material: COTTON



 
CP1409 COUPLE SET

RM 59.00
WOMEN
Length: 74cm
Bust: 98cm
Shoulder: 45cm
Size: Free
Material: COTTON

MEN
Length: 69cm
Chest: 104cm
Shoulder :42 cm
Sleeve: 22cm
Size: Free
Material: COTTON


CP1408 COUPLE SET

RM 55.00
WOMEN
Length: 76cm
Bust: 50-94cm
Size: Free
Material: COTTON

MEN
Length: 69cm
Chest: 100cm
Shoulder :45 cm
Sleeve: 20cm
Size: Free
Material: COTTON


Thursday, November 22, 2012

Boikot!!!!!!!


"asal ko makan McD????
ko tau tak Mcd ni bagi sumbangan pada israel untuk die beli segala senjata untuk bunuh budak2???
tau tak???
jangan jadi bod*h boleh tak, nak sokong benda yang nyata bagi sumbangan pada israel" kata si polan kepada kawannya sambil meneguk kopi di starbuck....

"kita dah tau sepatutnya boikot..." sambung si polan lagi sambil menyapu losyen johnson baby di tangannya

awkward tak kalau ada orang beria2 bokiot mcd 
tapi dalam masa yang sama dia pakai barang lain yang juga memberi sumbangan pada negara tersebut???
meh aku bagi senarai yang aku jumpa tadi.. produk2 yang memberi dana untuk hancurkan negara saudara kita


kalau ada mohon tambah... rasanya banyak ag produk...
sebab apa korang nampak mcd aje???
sebab dia slh satu funder terbesar
kalau slh info tolong betulkan aku....


Wednesday, November 21, 2012

Comel Tak Iols??????

STICKY POST
untuk post baru scroll bawah

Nak mintak kawan-kawan dekat sini tolong like kan gambar dak gemok2 ,baby sofea aleesya yang syomel -syomel2 ni
First sekali korang kena buat ialah
1) LIKE fan page WARUNG ANAK COMEL

2) cari album " CUTE BABY CONTEST" kat fan page WARUNG ANAK CONMEL
3) LIKE code no:- WAC-CO28

ataupun ni link pic baby sofea tu 

http://m.facebook.com/photo.php?fbid=400932166642308&id=389380634464128&set=a.400884156647109.89152.389380634464128&refid=13&ref=stream

Meh aku tepek sikit ag  gambar dak ni
haruslah amek kat FB mak die tanpe kebenaran




tiap kali tengok pic dak ni aku geram tol nak gigit2 pc...
pasal nampak macam gula-gula kapas kan???
bhahahahhaha
sekian 

TOLONG LIKE PIC K :)
Thanks Kengkawan
 

DG Prepaid Smart Plan™


skang ni tak kira apa status la dari pangkat dato' sampai ke
Kerani cikai-cikai macam aku ni, 
sampai la ke budak sekolah 
semua nak pakai henpon.....
henpon pulak tak nak yang cikai punye
mesti nak smartphones
Galaxy II, galaxy macam2 lagi la 
canggih manggih sekarang ni.....

tapi pakai telefon canggih2
tak guna segala function yang ada dalam henpon pun tak guna jugak kan???
alasan 
tak ada duit nak pakai Bil....
aku pakai topap aje.....
untuk call dan mesej aje....

kalau setakat nak pakai untuk mesej and call aje baik pakai handphone2 biasa aje....

tak apa.......
meh aku cerita pasal satu pelan untuk korang2 yang tak pakai bil ni...
korang tau DiGi kan????
meh aku cerita pasal 

DG Prepaid Smart Plan™

The smarter prepaid plan for smartphones
   
 
Get 4x more Internet, voice calls, SMS and MMS when you reload!
Starter PackRM25 / pack
Pre-loaded with:
300MB
30 mins
30 SMS
10 MMS
FREE unlimited access to Whatsapp Messenger 
Validity upon activation25 days 
4x more Internet, voice calls, SMS & MMS
Reload AmountReload ValueValidity
DataVoice
(All Networks)
SMS
(All Networks)
MMS
(Within Network)
RM10200MB20
mins
20
SMS
10
MMS
10
days
RM30600MB60
mins
60
SMS
30
MMS
30
days
RM501GB100
mins
100
SMS
50
MMS
50
days
RM1002GB200
mins
200
SMS
100
MMS
100
days
FREE unlimited access to Whatsapp Messenger
Notes:
  • All bundled voice minutes and SMS are valid for usage within all domestic networks only.
  • All bundled MMS are valid for usage within the DiGi network only.
  • Enjoy high-speed Internet connection via Malaysia's newest Turbo 3G™ network.
  • All bundled quota can be accumulated until you hit maximum capacity: 2GB (Internet), 300 mins (voice calls), 300 SMS and 200 MMS.
Charging Block
for Voice Calls
30 seconds
How does it work?
Now Available Online• Hassle-free and convenient
• RM5 (flat-rate) delivery fee nationwide
• Choose your preferred number

berkenan betul aku dengan ayat choose your preferred number tu...
ajak kawan2 pakai DiGi sekali
ajak bopren pakai DiGi Jugak 

*thanks  DiGi
*thanks Nuffnang
*choose DiGi
*choose Nuffnang 

Nak jimat duit pakai la DiGi, Nak buat duit jangan lupa klik nuffnang untuk maklumat lanjut

Friday, November 16, 2012

Pakai Felinna Inchloss tapi sikit pun tak kurang ukur lilit kite :(


ni komen yang aku dapat dari seseorang yang bernama unknown



Da guna hmpir sbtol.. Ermm. Stgah inci pun x kurang ukur lilit bhgian yg di sapu inchloss. :(

aku tak pasti kakak atau adik pemilik komen ini.....aku bahasa kan diri ni aku la ye... 

aku sendiri aku sendiri tak pasti kenapa unknown ni pakai tak kurang ukuran lilit kat pinggang die :(

rasa macam uishhhh...... 
yela selama ni semua yang beli tak pernah lagi yang tak berkesan....

untuk unknown ni aku rasa kemungkinan ukuran dia tak berkurang kerana cara pakai dia salah... atau pun pakai tidak mengikut peraturan 

cara pakai Felinna inchloss ni 

1. Picit secukupnya dan sapu pada bahagian yang memerlukan sambil buat urutan ringan *gerakan membulat* (pusingan arah ikut/lawan jam tak kisah) beberapa kali ataupun sampai meresap sepenuhnya ke dalam kulit. nak pakai jangan pakai sikit sangat sebab takut abes T__T ...secukupnya la kan.. Nak sapu pada keliling pinggang picit secoit aje.. seeloknya hanya guna 3 jari korang sahaja dah cukup untuk sapu sehingga meresap ke dalam kulit... sekali ngan tapak2 tangan korang guna untuk sapu , memang rugi la pasal losyen dah separuh ke tapak tangan ...

2. Sapu 2 kali sehari. Lepas mandi dan sebelum tidur. Nak sapu lebih pun takpe. sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

3. Jangan malas, ari ni pakai , esok lupe nak pakai, pagi pakai, malam dah tertido terlupe nak pakai....
jangan macam tu okeh.... 

SEBELUM SAPU SILA UKUR DULU. ESOK UKUR SEMULA.

kalau cik unknown memang pakai betul ikut cara die, aku pun tak tau nak komen ape lagi, sebab ni first time jumpe yang memang tak lost inci die...and nak tau jugak cik unknown beli pada siapa... tapi setahu aku belom ada kes felinna inchloss ada produk palsu ke ape... 
ace try bagi habes sebotol la...sebab cik unknown belum habis sebotol lagi kan... 
kalau ada ape2 cik unknown boleh tanya saya .. tak ada masalah :)

Wednesday, November 14, 2012

salam maal hijrah 1434



The Sad Moment


Jalan-jalan kat sogo.....
tengok baju
cantiknye baju....................Onion Icons
ambil baju terus g fitting roomOnion Icons
tutup pintu
ternampak price tagMSN Onion Emoticon
menangis dalam atiOnion Icons
keluar muke selambe
letak balik baju
pandang muke membe
"TAK CANTIK LAK BILE PAKAI"Onion Emoticon
sambil berlalu dengan hati yang pedih 

Rahsia Felinna Inchloss


Entry Melekat ....scroll down untuk entry baru


Assalamualaikum semua......
uols...uols..pernah dengar tak pasal Felinna Inchloss ni...
baru-baru ni losyen ni mendapat sambutan hangat dikalangan wanita-wanita dan gadis-gadis ayu macam kite2 ni....
betul2 berkesan ke losyen Felinna ni????
meh kite cerita sikit pasal apa Felinna Inchloss ni sangat2 mendapat sambutan

Lotion ni wangi dan xterlalu panas,dia dingin.Macam sesetengah losyen tutttttttt.. Jadi kalau korang-korang pakai time pergi kerja pun orang tak tengok korang 2 3 kali.

Felinna Inchloss diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.

dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, P.Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(Jadi jangan langkah ye kengkawan semua, simpan di tempat yang sepatutnya.)

yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna lagi cepatkan lagi proses pembakaran lemak.

menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.
boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut)


CARA GUNA:

-picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
-sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
-boleh digunakan oleh lelaki dan wanita 

Yang Penting !!!!!

Ada Halal Jakim 

dan berdaftar dgn KKM. 

Harga RM 75.00 Sahaja

Terpaksa Setuju!!!!



pernah tak korang hadapi situasi 
bila korang dengan para sahabat borak2
tapi korang tak faham pun ape yang membe tu tengah cakap
lebih 3 kali tanya apa???
apa???
apa??
dan apa??Onion Emoticon
last2 korang terpaksa setuju sambil angguk kepala dengan penuh yakin....
pffftttttt...... MSN Onion Icons

kadang2 membe cerita dengan penuh semangat sambil gelak terbahak2
aku yang tak faham jalan cerita ni terpaksa gelak jugak kadang2Onion Icons
sebab malas dah nak tanya cerita banyak kali..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...