Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, July 27, 2012

Jumaat Hari lastik cicak sedunia




Korang pernah tak wat keje melastik cicak di hari jumaat??????
ke korang tak pernah tengok cicak????
ke korang geli tengok cicak???
derrrr..... geli ke ngan cicak?? 
aku tak kot..tapi kalau die melompat kat aku tu mang aku geli gak la....

dulu-dulu abang aku atau adik aku selalu watkan getah untuk aku lastik cicak...
aku tak reti nak xplen macam mana bentuk getah tu....
pasal dah lame sangat ...tapi bile aku gugel bentuk die lebih kurang gini la...
aku tak pandai buat.....aku cume pandai kumpul getah aje....
hari jumaat je berkumpul la aku ngan kakak n adik aku...
dulu2 pikir sonok aje dapat lastik cicak...pastu bandingkan sape lastik paling banyak....
time tu memang xbagi can langsung cicak nak gado2
nak menjamu selera...
nak derdating2 dan seumpama dengannya...
nampak aje terus lastik...
nampak aje terus lastik......
tapi satu benda aje aku tak ingat...
lepas lastik tu kitorang wat ape ntah.....
tetibe jadi misteri.....ape yang aku wat ngan cicak 2 tu

Bulan puasa memasing jadik tak sabar


cerita ni sebenarnya dari hari first puasa lagi... 
tapi baru ari ni nak story2 sikit...
cerita ni tak ade la basi sangat kan....

hari tu pukul 4.30 je aku n the geng dah get ready nak balik memasing...
tumpang kete pakcik ofice ni sebab die memang menuju ke KTM
Jalan kat office lom pape dah memang jem dah ...
pas tu boleh pulak memasing jadi tak sabar....
lampu merah dah jalan...last2 melintang kat tengah2 block kereta lain nak jalan....
faham tak situasi die cane???

lebuh kurang gini la kete tu melintang..padahal belah sane jem kot...memang x dapt la die nak mencelahnye pun...

ni jalan nak ke area bukit tungku ngan jalan belakang nak ke bank negara tu,...kalau korang tau maybe korang leh bayangkan kot...

xcukup dengan tu otw nak ke komuter ade sebijik kete tu aku tak ingat la viva ke myvi ke potong kete yang kitorang nek..pas tu leh hon2 pulak.. aduyaiiiiiiii.... semua pun tak sabar..kitorang gelak je la dalam kete tengok perangai memasing...


Thursday, July 26, 2012

Bazar Ramadhan!!



memula skali aku tak paham nape ada sorang sahabat ni gune ayat PARAM2 ...
oh singkatan pasar ramadhan upenye...
ade sahabat cakap lebih mudah sikit nak nyebut PARAM
ade 2 suku kata aje...
aku pun terfikir
eh, selame ni pun ko tak panggil pasar ramadhan
bukan ko panggil bazar aje???
BAZAR pun 2 suku kate...
len la selama ni ko memang sebut Pasar Ramadhan...
tapi lantak la nak panggil ape pun 2 2 pun orang faham...

semalam g bazar ngan dak2 umah...
so mase tunggu lif aku dah cakap siap2
"aku bajet ari ni RM 5.00 je"

sampai2 bazar memang ko x nampak pun orang jual ape
nampak kepale orang aje...
sesak gile kot...
orang kl ni memang x masak kot untuk berbuka....
ye la jalan jem dah berjam2 ...
sampai umah ko nak bukak tudung bagai dah azan...
terpaksa la tahan ati yang sebak makan kurma 
tak sempat nak masak...

jalan2 aku beli cempedak goreng...
murah la, ada 2 pilihan....
7 bijik RM 2
5 Bijik RM 2

aku amek la yang 5 ketul punya tu....
bila berbuka aku ase kecewa ...hati ni bagai disiat2... isi die ag nipis pada roti paratha kot.. T__T
sob...... 
bijik aje yang besar...aku tak dapat bayangkan kalau aku beli yang dapat 7 bijik tu....
dah tentu2 bijik cempedak aje yang dapat....

pas tu aku beli Char Kuew Teow<--- camni ke eja????
"bang CKT 1, biasa punya"

bro tu tanye" basah ke kering"

"basah la, kasi pedas2...EXTRA pedas"

bila makan kan....memang pedas gile CKT die... die taruk EXTRA LADA HITAM dalam CKT aku....

cakap ori dari pulau Mutiara
memang CKT ade lada hitam ea?????
makAn sambil kecewa... 

Alhamdulillah di atas rezeki semalam....


Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize




dah lame betul tak join giveaway kan.............
dulu kencang gile orang buat giveaway...
pas tu dah xde...
ke aku yang x jumpe????


syarat kelayakan:
  1. follow blog Kisah Klasik Azura
  2. Like Fan Page ---> Cik Buaya (Kisah Klasik Azura) di FB
  3. like Fan Page sponsor ---> Purse Lover Online (PLO) di FB
  4. Buat entri tajuk :  Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize
  5. letakkan banner GA dan link kan ke entri ni
  6. pilih salah satu hadiah di atas
  7. tag 3 orang rakan blogger pastikan mereka tahu
  8. pastu komen kat entri ni okeh
tu aje syarat2 die....korang tak payah la susah2kan diri nak masuk okeyh...
janji ngan aku tamoe join ga ni
janji jangan klik banner atas untuk join
t kalau korang masuk saingan ramai lak...
t kecik la peluang aku nak menang duit raye RM 50.00
sob...sob..sob
tak kesian ke ngan aku???
sob...sob...sob

Nak tag sape ea????
emmmmm
emmmmm
emmmmmm
nak tag 

follower blog ni semua


Tuesday, July 24, 2012

Suke foward2 SMS kan!!!!!



Kalau time puasa n time raye ke etc la kan, kompem ramai kawan2 kite yang akan wish kan???
nak mintak maaf nak mintak halal sebelum puasa ni....
seronok kan bila dapat msg2 macam tu...atleast ade orang ingat kat kite....
so bila kawan2 semua dah msg aku pun teringin la nak balas kan....
tapi aku seyes tak pandai nak rangka ayat2 best...yela orang tu baik punye ayat kan...
xkan aku nak balas

"okey babe..aku pun mintak mahap, selamat berpuasa untuk ko jugak"

macam simple sgt...cam terkurang adab pun ade cam neh...Onion Emoticon
so aku pun pilih la msg2 yang seswai untuk balas dan hantar kat membe2 yang lain....
aku ade la jumpe satu msg yg ikhlas dan simple...MSN Onion Icons
so aku siap terus tekan foward n masukkan nombor membe2 
aku rasa msg tu simple dan agak ok la..
tak beria2 sangat...MSN Onion Icons
yela bulan bersederhana msg pun kena la sederhana kan...

sekali kawan aku balas

"terima kasih salehuddin"

"amin, same2 la kite beramal dalam bulan yg mulia ni 'salehuddin'"

"sejak bila ko tukar name?"

"waaa, msg sape aok foward neh...kot ye pun edit la sikit...maleh amek aok neh"
Onion Emoticon Set
pelik gak la dengan respon dorang aku pun cek balik....
elok je msg tu aku bagi kan..tapi aku lupe nak buang yang ujung

"Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.
semoga amalan kita diterima Allah S.W.T.
Diberkati dan dirahmati.
Dari Salehuddin sekeluarga"Onion Emoticon

Pftttttt mcm mana aku leh lupe edit yang ujung tu....cis kan dah kena...tapi pape pun aku ikhlas bila ucapkan itu cuma aku tak pandai merangka ayat aje..tu pasal aku foward aje mesej orang...T__T

tulis blog pun orang bace 40 kali baru paham benda ape yang aku merepek...

Tapi walau bagaimana pun aku ase tak lewat lagi aku nak ucapkan 

pic amek kat gugel.... waaa.. masih tak belajar dari kesilapan kan...tengok gambo pun name orang len...dah tu tak kan aku nak crop pulak watermark die...penat2 die buatkan... hihi encik khairul saya pinjam ye pic ni...

Monday, July 23, 2012

[AMARAN] Hati2 Warga Facebook terutama si PEREMPUAN



Info ni aku dapat dalam carigold forum tadi....
so aku nak share dengan perempuan2 yang kat luar sana tu yang ada pesbuk or ape2 laman soSial yang lain...kot2 gambar korang kena curik gak

ni aku copy sejibik2 okeh


Salam Semua,

Berhati2 dengan privasi gambar2 anda kerana mungkin ade makluk yg tidak bertanggungjawab menyebarkan..

MASALAH mmg dah lame..tp ramai x sedar..masih lagi dok UPLOAD gmbr2 ke facebook..terutama pompuan...mcm facebook aku..ade 3 picture je...dan friends yg kenal2 je..

So,ini laa kes nye...bile pic kte diambil dan dimasukkan ke dlm group ini...dan ditontonkan..dah macam ape...
MOHON BANTUAN ANDA UTK REPORT >>LINK 

Please Dont LIKE this page and PLEASE REPORT










Lelaki pun kalau agak2 suka gak amek gambar muncung2 itik tu bahaya gak tau...bhahaha t ade lak makhluk yang wat cenggini gak.....

Teringinnyeeee nak makan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



time puase2 ni kan tengah2 hari macam ni aku dah pikir menu berbuka...
dasar derhaka sungguh...
tapi pikir aje  xde la sampai telan2 air liur kan...dah seabad lebih ko puasa xkan nak meleleh2 lagi air liur kan..
tapi xleh cakap jugak la...time tak puasa pun kadang2 ase kecur2 air liur aku bile teringat makanan...
napsu lebih....

hari ni macam nak makan sardin + telur dadar
perghhhhhhhhhhhhhhhhh..............................
shadap lah pulak ase..kalau ade kangkung gogeng belacan tu..malatop ase....
kompom! balik ni nak masak sardin ah....
sardin ntah ade ntah tak kat umah tu...
tapi tade masalah.....boleh g kedai runcit = SOGO jap ag....
aiyork....cili ntah ade ntah tak....
bawang????
bawang putih????
kentang????

aishhhhh asal makin banyak benda tak de ni......
macam ni last2 kompem aku ke bazar jap ag......
beli nasi kerabu .......
walllaaaahhh....
macam sadap jugak ni......

Menu Bersahur




biasa2 memang aku jarang bersahur... dalam sebulan 2 boleh kire bape kali aje aku sahur...
pasalnye bila aku sahur aku akan lebih kelaparan berbanding bile aku tak sahur...
tapi untuk bulan ni insyaallah aku akan cuba bersahur...
tapi menu aku tak dak nasi..
tak dak ayaq milo ka apa ka...
paling simple

kurma ngan air masak.......
hari ni nak beli susu ....
so menu sahur untuk esok..
susu + kurma + air masak.....
bhahahhahahaaa
simple.....
itu aje nak cerite..adios

Thursday, July 19, 2012

Kalau kecik boleh ajar, kalau besar????



orang kata melentur buluh biar dari rebung...
nak ajar puasa kena ajar dari kecik.....
dulu2 kakak aku selalu janji sape penuhkan pose t die dapat wet raye paling banyak....
so memang semangat gile kot ko nak puase pasal nak duit banyak....
walaupun banyak hari curi2 makan....
pas tu berlakon konon2 lemah gile....

tapi last2 dapat wet same rata aje...cisssss.....
tu time aku kecik2 la.... 
kalau orang yang besar macam mana pulak erk nak ajar die puase???
mampukah encik bf aku ni nak tahan lapar n dahaga sampai petang???
macam taun2 lepas die cuba puase makan aje..tapi minum air la...
minum pun x depan kawan2 die...
tapi dia dah convert skang..... benda tu dah jadi wajib bagi die....
tapi macam mana ea nak bagi die larat tahan sampai petang????
aduinye pun.......

aku dah cakap cuba dulu puase setengah hari... xlarat berbuka la ....
hari ni puase sampai kol 3
esok sampai kol 4
esok ag sampai kol 5.

kalau tak makan aku yakin encik bf boleh tahan
tapi minum air ni aku risau tol....

tapi dia da cakap dia boleh dan akan cuba bolehkan jugak, sebab tu dah jadi tanggungjawab die... aku kena yakin dengan dia...

Insyaallah dia boleh...doakan aje yang terbaik untuk dia...amin

Monday, July 16, 2012

Lepas 3 Tahun Alhamdulillah terbukak hati die untuk islam



maybe korang tak pernah tau pun sebab aku tak pernah cerita yang en bf aku bukanlah seorang muslim...
aku kenal ngan die 3 tahun yang lepas..
time tu aku masih study....
mula-mula kenal aku tak pernah tau yang die non muslim...
iye la muka die sebijik cam muka Melayu...
dah tu loghat die lak ade slang2 ganu ngan kelantan...
memang sumpah aku ingat die melayu...

bila rasa sayang tu dah ade sikit2 baru lah aku tau die non muslim...
ooo lupe nak gitau....en bf aku ni orang sarawak...
berdarah keturunan Iban..ala macam henry golding tu...
bhahahhaa die pun iban gak kan...
itu pun memula die tak nak bagitau....

bila aku dah tau
bila aku dah fikir.. aku pun cuba la berkawan dengan en bf aku...
kawan2 aku tau pasal die....
sahabat aku yang paling memahami dah tentu2 la ada..
name die ayu....
huhuhu...
tapi ade jugak yang tanya..
kalau die tak nak masuk islam macam mane????
kalau die convert tapi still dengan kehidupan lame die macam mana???
tapi time tu aku berserah aje la...
tapi aku rasa tak ade masalah kot...
dari kecik kawan2 die melayu....
dia tak pernah minum....
aku caya insyaallah kalau betul die ikhlas die akan cari jalan sendiri...
aku tak nak paksa..dan aku tak pernah tanya die pasal bila nak convert ke ape...
Tapi hati aku ni tak putus-putus doa semoga dibukak kan pintu hati die untuk islam..

diam tak diam dah 3 tahun lebih dekat 4 tahun kitorang kawan...
dalam tempoh tu banyak kali jugak dia tanya aku pasal islam...
ada yang aku leh jawab..ada yang aku sendiri tak pasti...
tapi aku tak pernah serius cari jawapan pada soalan dia..
sebab aku tak pasti....

dalam bulan 4 yang lepas dia kol aku bagitau dia dah ready nak peluk islam
dia dah faham ape itu islam...die nak kenal dengan lebih dekat pasal islam...
aku memang happy gile2 time tu...
2 3 hari gak niat en bf aku tertangguh sebab die tak saksi...
sorang pun kawan dia tak nak jadi saksi...
dorang kate dorang tak arif sangat pasal hal2 ni...
en bf aku kecewa sangat time tu...
aku try call jabatan agama islam...
ada sorang ustaz tu cakap tak apa...
datang aje dulu pejabat agama...
nanti die bantu.....
bila dah macam tu en bf aku nak pergi bos die pulak tak bagi pegi...
sebab tak ada orang nak cover keje dia...
aku memang nak ngamuk time tu...
bos die MELAYU!!!! dan tahu tujuan die nak keluar kejap...
en bf aku sekali ag cam terkilan..aku kesian dengan dia..
banyak dugaan yang dia dapat sebelum convert....

Tapi Alhamdulillah la lepas tu semua berjalan lancar...ada jugak kawan dia yang tolong jadi saksi...
lepas dia convert dia kol aku cakap terima kasih...suara dia sebak gile
time tu aku betol2 rasa nak nanges...
susah nak cakap perasaan aku masa tu...
Alhamdulillah sangat2 sebab pintu hati die terbukak untuk islam...
Alhamdulillah sangat2 ramai kawan2 dia yang tolong dia..
walaupun ada segelintir yang macam annoying gile perangai....
Alhamdulillah ada insan yang sanggup datang dari jauh semate2 nak ajar en bf aku mengaji
walaupun bf aku tiap2 petang ada kelas agama dekat jabatan Agama..
Alhamdulillah diorang ada.... kadang2 dorang tunggu en bf aku abes kelas untuk solat jemaah sama2...
kadang2 dorang datang dari jauh semata2 nak solat jemaah sama2 dengan bf aku...

Alhamdulillah Ya Allah , kerana temukan aku dengan dirinya
Alhamdulillah Ya allah kerana kurniakan sahabat yang baik yang sentiasa membantu dia....

semoga Muhammad Ikhwan Shauqi menjadi insan yang soleh.. Amin


untuk dia...untuk dia



memang setiap hari ade seorang sahabat suka lepak umah kitorang.....
tapi yang tak reti bahasa nya suke tol balik lewat2 malam....
bila kitorang marah die cakap "Malam masih muda"
degil bebeno...
bukan marah sebab ape... 
bahaye ko tau...
walaupun umah ade guard...
ingat pak guard leh percaya sangat ke??? 

tak boleh dipercayai okey....
sebab tu la aku ngan dak fiza selalu marah kalau die balik lewat2..
walaupun blok die sebelah aje dengan blok umah aku...

tapi semalam degil gak nak balik...
aku dah awal2 ag rampas kunci bawak masuk bilik...
tapi kesian lak..
die wat muke blur aje dekat meja makan...eiiiiiiii 
last2 aku bagi la kunci dengan pesanan

"cepat sikit balik....t sampai umah ko msg aku!!! tak mesej siap kau!!!!!!"

aku dah sehabis garang dah tinggal pesanan kat die...
die kuar dalam kol 12.30 macam tu la....aku nengok henpon kol 1.15 tak mesej2 lagi...
aku dah start risau....

sekali henpon bunyi..
aku bukak baca mesej

"untuk dia...untuk dia" <---lagu najuwa latip

eiiii geram tol aku ngan budak neh... 

ko jangan main2 dengan mak jemah okeyyy maria.....

Monday, July 2, 2012

Irine Nadia dah Kahwin



sape irine nadia neh???
alaaaa, blogger yang comel2 tu
kakak die pun comel2
abang die pun comel2
kucing die pun comel2
yang tukang type entry ni pun comel2..

kad kawen die cam semart...... cam ala-ala poster...
aku nanti nak wat ala-ala poster ombak rindu la...bhahahahha

 aku x dapat nak gambarkan baju die macam mana sebab tak nampak clear dari atas sampai bawah...huhu tunggu orang len update...

fatin liyana pun hade.....

gambar ni amek kat gugel..kalo korang tengok pun watermark tu dari blogger pen merah... sila klik blog die untuk tengok lebih banyak gambar




Euro punye pasal



sepanjang berlangsungnya euro ni mang tak pernah lak aku hengen nak tengok kan... tapi semalam kan final..gagah la jugak nak tengok....
kol 2.30 bangun tido terus duk melangut depan tv tengok euro...
aku sokong spain.. tapi kalau itali menang pun sebesar hama aku tak kisah.....
tapi semalam Spain menang..yeaahuuuuuuuu....
aku sempat tengok die sumbat 4 gol aje... 
dah ngan2 4 gol tu aku terus masuk tido.....
bhahahhahaahaaa


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...