Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, May 31, 2012

Banyak Benda Nak Cerita, Tapi dah Lupa



Kalau korang-korang baca blog aku mesti boring kan??
sebab aku tak pandai nak olah cerita...
aku tak pandai nak describe kejadian....
sebab aku jarang type2 benda2 yang jadi.....
jarang upload gambar muka itik bajet comel sendiri... <---ni memang aku xletak, takut memasing koma bile tengok pic muncung itik aku...

sebenarnya tiap hari aku wat aktiviti menarik....
seperti g kerja , balik kerja, pergi sogo, balik rumah, makan, cuci baju dan tido...
hari selepas tu balik kerja, pergi sogo, balik rumah, makan, cuci baju dan tido..
selepas tu pulak balik kerja, pergi sogo, balik rumah, makan, cuci baju dan tido.
bagi korang sogo tu umpama syurga beli belah tapi bagi aku n budak2 rumah sogo tu sekadar kedai runcit... banyak duit kan kami????hahhahaa ape boleh buat..kalau kedai sekangkang kera dekat rumah tu harga die lagi mahal pada sogo , baik kite beli barang dekat sogo.. ye dak?? 

hari2 la hidup macam tu... macam tak de life kan???...boring... so korang2 yang student ni tak payah nak verangan sangat nak keje cepat2 sebab nak pegang duit...bila dah kerja secara automatik life korang jadi boring... BORING!!!!!!BORING!!!!!

eh panjang cerita tak masuk lagi tajuk utamanya ye dak??? isi-isi penting yang nak bagitau adalah aku sebenarnya ada banyak benda nak cerita kat blog.. bila nampak sesuatu kejadian mesti terlintas dlm fikiran aku "leh wat entry , masuk lam blog neh"... pas tu 2 3 hari dah lupa cerita...tu saje...sekian terima kasih

Wednesday, May 30, 2012

Tomok dapat Baby Boy...






semoga sihat la hendaknya.. 

tak lupa gak pada kawan aku yang baru gak lahirkan baby girl nama Nur zara Alisha ... 
semoga membesar jadi anak solehah...amin

Telur Mawar



beberapa hari yang lepas ada seorang sahabat kata nak masak kat rumah.....
bila tanya nak masak ape...
die jawab telur mawar....Onion Icons
waaaaa....... aku n the geng ni membayangkan la mcm mane la telur mawar tu...
bile tanya, macam mana nak masak telur mawar???????
guring telurnya aja...campur lada sulah
potong bawang besar, tomato n sos...goreng.......

aku : oooooo macam telur bungkus ke telur mawar tu????Onion Icons
D: telur bungkus??? mcm mana tu???
aku: mcm yang ko masak tu la.. tapi kalau kat semenanjung kite ade letak ayam....
D: bukan ... aku punya ni telur mawar...MSN Onion Icons

seyes weh.. kitorang sangat menanti-nantikan telur mawar sahabat kitorang ni wat....gile ko nama dah unik sangat dah tu....

bila dah siap kitorang makan,

aku n the geng :tak de rupa mawar pun telur ni....ni macam telur bungkus...
dia : kalo disini panggil telur bungkus ka???
aku n the geng : lebih kurang la rupa dia....kalau kat sini telur bungkus die isi ayam...
dia : aku nda tau nama dia, telur ni kak mawar yang masak.. abang ipar aku panggil telur mawarMSN Onion Icons
aku n the gengMSN Onion Icons


** aku ada ambil la gambar telur tu sebagai bukti ...tapi ketiadaan kabel henpon wat aku x dapat nak haplot gambar telur mawar.....mesti korang pun terhengen nak tengok telur mawar kan????bhahahhahaha


Monday, May 28, 2012

Jerawat petanda badan kamu bermasalah...






Kejadian semalam

aku : aku rase sistem penghadaman aku tak betul la
dak fifi : aku pun..ko tengok jerawat aku kat bawah dagu ni....
aku :??????????????? ade kaitan ke??
df : ye la...kalau sistem penghadaman tak betul jerawat tumbuh....

so...berbekal kan dialog semalam aku telahpun mengooglekan diri aku ni cari benda alah ni....tapi aku x sarankan korang percaya 100% ..
1.jerawat berhampiran garis rambut/ dahi
Petanda: tekanan hidup yang tinggi/x cukup tidur
Penyelesaian:tidur yang mencukupi  sekurang2  8 jam sehhari n minum air 3 liter sehari..
2.jerawat di dahi antara kening
Petanda:mungkin disebabkan oleh masalah jantung,disertai oleh rasa meluat dan gelisah
Penyelesaian:elak merrokok,minum arak,n relax...

3.jerawat di sisi mata
Petanda:kebiasaanya,disebapkan oleh hati yang tidak berfungsi dengan baik
Penyelesaian:tidur sebelum pukul 11 malam setiap hari.kerana proses pemulihan sel hati berlaku antara pkul 11mlm-4pagi


4.jerawat hujung hidung
Petanda: masalah radang perut& usus,system penghadaman berungsi ddengan lemah
Penyelesaian:elak ambil makanan n minuman sejuk sebap akan mengeluarkan asid ke dalam perut/usus yang akan menyebapkan gangguan system penghadaman.


5.jerawat berdekatan lubang hidung
Petanda:gangguan kesuburan ovary
Penyelesaian:relax!! Sertai aktiviti2 luar  yang menyeeronokkan untuk mengurangkan tenaga yang berlebihan

6.jerawat di pipi kiri
Petanda: hati mungkin berkerja terlampau kuat,mngakibatkan proses detoks meenjadi lambat dan lemah
Penyelesaian: sentiasa riang sepanjang hari dan dapatkan rehat secukupnya

7.Jerawat di pipi kanan
Petanda:paru-paru berfungsi dengan lemah dan kebiasaannya disertai dengan sejuk di bahagian kaki dantangan.ia juga tanda awal selesema.
Penyelesaian: tumpukan pada pernafasan.elakkan daripada mengambil makanan seepeerti mangga,keladi dan makanan lautyang akan mengakibatkan alergi.

8.jerawat di kawasan mulut
Petanda: masalah sembelit
Penyelesaian:meengambil makanan yang berseerat tinggi seeperti sayur2 n buah2

9.jerawat di dagu
Petanda:berlaku beberapa hari seebelum haid kerana perubahan hormone di dalam badan
Penyelesaian:elak ambil makanan n minuman  yang sejuk.guna produk penjagaan kulit yang meengandungi antiseptik

Friday, May 25, 2012

Lejar ke Lejer


Blablabla...bla...bla...Lejar..
bla..bla...bla...salah eja......
bla...bla..bla..patutnya ape??lejar ke lejer....
pung..pang...pung pang....lejer....akaun....
blaaaa...blaa..blaa......

berkerut2 dahi...
tetibe macam tesedar...
eh..asal aku berminat sangat dengar citer dorang ni???
bhahahhahaaaa.....
xfaham...? sila abaikan

Wednesday, May 23, 2012

Apabila Anggota badan berdenyut-denyut



Oleh kerana kemusykilan aku tentang dagu aku berdenyut2 hari ni makanya aku telah mengoogle perkara ini... seyes, nape la aku tak google dari semalam..bhahahhaa

semalam nak google tapi rasa macam , ishhhh benda2 mcm ni mustahil ade ye dak???
tapi sebenarnya ada,
meh baca sesama

Petanda Anggota Badan Berdenyut-denyut

1. Seluruh badan : akan menyaksikan keindahan.

2. Kepala : akan mendapat anugerah raja.

3. Ubun-ubun : akan memperolehi pangkat.

4. Kening sebelah kanan : akan mendapat wang.

5. Kening sebelah kiri : akan gembira.

6. Pelipis sebelah kanan : akan mendapat wang.

7. Pelipis sebelah kiri : akan bertemu dengan kekasih hati.

8. Kelopak mata sebelah kanan atas : akan mendapat wang.

9. Kelopak mata sebelah kanan bawah : akan menderita kesusahan.

10. Kelopak mata sebelah kiri atas : akan memperoleh sesuatu yang baik.

11. Kelopak mata sebelah kiri bawah : akan menangis.

12. Kelopak air mata sebelah kanan : akan menangis.

13. Kelopak air mata sebelah kiri : bebas dari kesedihan yang mendalam.

14. Sudut mata kanan : akan melihat kekasih anda.

15. Sudut mata kiri : akan memderita kesusahan.

16. Biji mata sebelah kanan : akan menangisi orang mati.

17. Biji mata sebelah kiri : akan melihat orang yang datangnya dari jauh.

18. Pipi sebelah kanan : akan difitnah orang.

19. Pipi sebelah kiri : akan menderita sakit.

20. Hidung sebelah kanan : akan mendapat wang yang halal.

21. Hidung sebelah kiri : akan melihat kekasihnya.

22. Bibir sebelah kanan atas : akan memperoleh kejayaan.

23. Bibir sebelah kanan bawah : akan memperoleh kebahagiaan.
24. Bibir sebelah kiri atas : akan berunding dengan saudaranya.

25. Bibir sebelah kiri bawah : akan mendapat pekerjaan baik.

26. Tengah-tengah bibir atas : akan bertengkar.

27. Tengah-tengah bibir bawah : akan menikmati makanan yang lazat.

28. Telinga sebelah kanan : akan bertemu dengan sanak saudara.

29. Telinga sebelah kiri : akan mendapat upah yang baik.

30. Dagu sebelah kanan : akan dimuliakan orang agung.

31. Dagu sebelah kiri : akan bertemu dengan orang agung dan diberi pangkat.

32. Leher sebelah kanan : akan sakit keras.

33. Leher sebelah kiri : akan menderita sakit tetapi lekas sembuh.

34. Pundak sebelah kanan : sanak saudara akan sakit.

35. Pundak sebelah kiri : akan dimuliakan wanita.

36. Kedua-dua belah pundak : akan menderita sakit.

37. Bahu sebelah kanan : akan bertengkar.

38. Bahu sebelah kiri : akan menderita sakit.

39. Belakang sebelah kanan : akan mendapat kunjungan orang yang meminta pinjaman wang.

40. Belakang, tengah-tengah : akan menderita sakit atau mendapat kesusahan.

41. Belakang sebelah kiri : akan memperoleh kebahagiaan.

42. Dada sebelah kanan : akan bertemu kekasihnya.

43. Dada sebelah kiri : akan bertemu wanita ayu.

44. Tengah-tengah dada : akan memperolehi kebahagiaan.

45. Buah dada sebelah kanan : akan mendapat wang.

46. Buah dada sebelah kiri : akan mendapat kunjungan orang yang berpangkat.

47. Perut sebelah kanan : akan memperolehi banyak rezeki.

48. Perut sebelah kiri : akan mendapat wang yang banyak.

49. Pusat : akan memperolehi anugerah dari Tuhan.

50. Lesung pipi sebelah kanan : akan memperolehi jodoh.

51. Lesung pipi sebelah kiri : akan mendapat anak.

52. Ulu hati : akan mendapat wang.

53. Tangan kanan atau kiri : akan mendapat wang.

54. Tapak tangan sebelah kanan : akan mendapat wang.

55. Tapak tangan sebelah kiri : akan memperoleh keuntungan hasil dari perniagaan.

56. Lengan sebelah kanan : akan mendapat rezeki.

57. Lengan sebelah kiri : akan mendapat wang.

58. Siku sebelah kanan : akan mengalami sesuatu yang tidak menyenangkan.

59. Siku sebelah kiri : akan mendapat wang.

60. Jari manis tangan sebelah kanan : akan mendapat wang.

61. Jari manis tangan sebelah kiri : akan mendapat jodoh.

62. Telunjuk tangan sebelah kanan : akan diangkat menjadi saudara oleh seseorang.

63. Telunjuk tangan sebelah kiri : akan diterima baik oleh orang.

64. Celah-celah jari tangan sebelah kanan : akan mendapat kegembiraan.

65. Celah-celah jari tangan sebelah kiri : akan dikasihi oleh orang agung.

66. Jari ibu sebelah kanan : akan mendapat jodoh yang baik.

67. Jari ibu sebelah kiri : akan mendapat jodoh.

68. Celah-celah jari telunjuk sebelah kanan : akan mengalami sesuatu yang memalukan.

69. Celah-celah jari tangan sebelah kanan : akan mendapat pekerjaan.

70. Jari tengah tangan kanan : akan menderita sakit.

71. Jari tengah tangan sebelah kiri : akan menderita susah.

72. Bawah rusuk (lambung) sebelah kanan : akan mendapat kesusahan.

73. Bawah rusuk (lambung) sebelah kiri : akan marah-marah.

74. Pinggang sebelah kanan : akan memperolehi sesuatu yang baik.

75. Pinggang sebelah kiri : akan mencintai orang.

76. Purus sebelah kanan : akan bersetubuh.

77. Purus sebelah kiri : akan diangkat menjadi penghulu.

78. Kemaluan sebelah kanan : akan kedatangan tamu.

79. Kemaluan sebelah kiri : akan mendapat rahmat Tuhan.

80. Bagi wanita, kemaluan sebelah kanan atau kiri : akan mendapat jodoh.

ini antara maksud disebalik anggota badan yang berdenyut-denyut tu... 
TAPI , TAPI, TAPIIIIIII  aku nak ingatkan korang, anggaplah ini sekadar pengetahuan sahaja... 
jangan percaya sangat..
apa-apa pun percaya pada perancangan Allah....
Hanya Allah s.w.t maha mengetahui....

** doc adik aku cakap nothing la, just otot tu saje, bila die perlu bergerak so kita akan rasa denyutan....perghhhhhhh 

TT___TT ingat dapat la naik pangkat hari ni....bhahahahhaha simpan aje la angan2 ko mak jemah

Bibir denyut-denyut


semalam dari pagi membawak ke malam, bibir aku tak renti-renti berdenyut...gile ah, sampai tak selesa jadi... Dak dya kate kalau bibir bawah yang denyut makna nye orang ngumpat ye ke???? kuang ajo tol..

kepada sesiapa yang tengah ngumpat aku tu sila hentikan sekarang okey..
sebab aku tol2 tak selesa bila bibir bergerak2..
aku jadi takut tau x..ntah penyakit ke ape...
xkan bibir aku nak membesar ag kot... 
hari ni dagu lak denyut2...
siyes aku jadi musykil kenapa... tapi tang dagu tak kerap sangat macam denyut kat bibir semalam..
tak tahu kenapa...
Korang ade idea tak kenapa????

eh...

SUMPAH AKU TAK CUCUK BOTOX EH...

Monday, May 21, 2012

Hanis Zalikha Terima Anugerah Naib Canselor UiTM



perghhhhhh.............
cukup lengkap pakej.....


SHAH ALAM - Kesibukan menulis blog peribadi dan terlibat dalam dunia seni peragaan bukan penghalang bagi Hanis Zalikha Zainal Rashid, 22, untuk menggenggam segulung diploma pada majlis Konvokesyen ke-76 Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini semalam.

Malahan gadis jelita yang mempunyai ketinggian 168 sentimeter itu berjaya merangkul Anugerah Naib Canselor dengan Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK) 3.9.

Hanis yang memperoleh Diploma Pengurusan Perniagaan berkata, anugerah tersebut merupakan pencapaian terbaiknya di institusi pengajian tinggi kerana ia tidak pernah diimpikan sebelum menjejak kaki ke UiTM Segamat, Johor.

Menurutnya, resipi kejayaannya cukup mudah dengan memberi tumpuan sepenuhnya di dalam dewan kuliah selain berbincang bersama pensyarah dan rakan-rakan bagi menyelesaikan sesuatu masalah dan bijak membahagi masa.

"Semasa di sekolah, saya tidak pernah mendapat gelaran pelajar cemerlang namun apabila masuk ke UiTM, keputusan peperiksaan saya pada setiap semester adalah cemerlang," katanya di sini semalam.

Hanis yang terkenal dengan laman blog http://inibelogsaya.blogspot.com juga bercadang mengikuti pengajian peringkat ijazah sarjana muda pada tahun hadapan selain membuka perniagaan produk kecantikan selepas tamat pengajian.

Babi sondol Cyber cafe


dua tiga kali ulang baca sebab tak percaya dengan cerita ni...try search kat google kot2 ade lagi tempat yang nama muar kat dunia ni...hahaha...meh baca sini


Orang ramai menunjukkan babi hutan yang menceroboh premis kafe siber di Taman Putra Murni, Jalan Salleh, Muar semalam.

MUAR - Seramai 10 orang pelanggan yang sedang leka melayari internet di sebuah kafe siber di Taman Putra Murni, Jalan Salleh di sini, bertempiaran lari menyelamatkan diri apabila seekor babi hutan betina tiba-tiba merempuh masuk premis itu pada pukul 1.30 petang semalam.

Babi hutan seberat kira-kira 50 kilogram itu merempuh pintu kaca premis tersebut ketika pelanggan dan penjaga kafe siber tersebut yang hanya mahu dikenali sebagai Mohd. Aradi sedang leka melayari internet.

Aradi, 23, ketika ditemui sejurus kejadian berkata, mereka terkejut mendengar bunyi pintu kaca premis dirempuh sehingga pecah sebelum ternampak seekor babi hutan meluru masuk dan menyondol meja komputer di situ.

"Semua pelanggan lari lintang-pukang keluar dari premis, manakala babi tersebut terus menyondol sehingga ke tandas yang terletak di bahagian belakang.

"Ketika babi itu menuju ke arah tandas, kebetulan seorang pelanggan sedang keluar tetapi dia sempat melompat menyelamatkan diri," katanya.

Tambah Aradi, melihatkan babi tersebut tersekat di dalam tandas, pelanggan itu masuk semula dan menutup pintu tandas berkenaan.

pstt*** mujur tak de sape cedera kena sondol....hueeeee

Saturday, May 19, 2012

Nak Samsung Galaxy Note!!! Meh Tengok RHB The Awesome 3





Overview
Want to know what The Awesome3 is all about? It’s about triple your Favourite transactions and rewarded with triple Entries! Contest starts 10 May 2012 and ends 11 July 2012.
Transact and Earn Entries!
Perform a set of three (3) Favourite transactions via multiple or single payment in one session of the following services (via RHB Now Internet or Mobile Banking), earn the Entries and stand a chance to win fantastic prizes (with a minimum RM30 per transaction):
TransactionNo. of Entries Earn
3 X Favourite Bill Payment transactions3 Entries
3 X Favourite Prepaid Reload3 Entries
3 X Favourite Fund Transfer to Other Bank3 Entries
Enjoy fast track reward when you perform the following Favourite transactions to triple your Entries!
Fast Track TransactionNo. of Entries Earn
1 X Favourite PayPal Send Money9 Entries
Prizes
Weekly Prizes
Top 3 customers with the highest Entries on Weekly basis will win a Samsung Galaxy Note each!
Grand Prize
Be the highest accumulative Entries throughout the contest period and stand a chance to win trip to London for 3! All paid trip inclusive of flight and accommodations for 7D6N!
Terms & Conditions   Frequently Asked Questions

Wednesday, May 16, 2012

Jiran yang so...so




duduk berjiran kat KL ni memang tak syiok langsung tau tak..
jumpa bulan pertama, pandang-pandang aje dulu
bulan ke 2 baru la nak senyum-senym
bulan ke 3 baru bertegur sapa...
bulan ke 4 dan seterusnya senyum2 je...xde peningkatan sampai sudah....

berjiran ada yang baik, ada yang kurang peramah...ade yang tak amek peduli langsung pasal ko....
pendek kate so so aje la...tapi ape pun kita kena la amek tau gak pasal jiran kan...nak2 tak nak kite duduk sebelah menyebelah... walau tak bertegur tapi please jage hubungan tu jangan sampai bergaduh...

ni bukan nak cerita pasal ape la....
aku duk umah tingkat2 so memang la x jumpa tanah kecuali dalam pasu bunga....
jiran ade pelihara kucing <--- tapi tanak ngaku
tiap kali nampak kucing tu mesti tanya kitorang
"ehhh... kucing awak ke ni????"<----- tiap2 kali jumpa dak umah aku tanya mcm ni

kitorang pun jawab la

"tak la, tak tahu kucing sape, bukan kucing akak ke??"

akak tu jawab
"eh..bukan kucing ni memang kucing floor ni, akak bagi makan je...nama die Issabell"

padahal dah 2 3 kali aku ternampak kucing tu melepak dalam umah dia time pintu umah die terbukak....nama tanak kalah tu...

nak jadikan citer satu hari tu kat depan umah aku pakej kucing tu sekali ngan anak-anak die yang dah besar sikit..selama ni aku tak pernah nampak pun anak die....maybe kakak tu jage dalam umah, bila dah besar sikit dah cergas pandai berak merate2 kakak tu letak kat luar umah..jgn kate anak2 die je pakej sekali ngan die punya najis2

perghhh memang tak tahan la kan...aku memang tak boleh sikit dengan kucing..nak pegang die pun aku tak boleh inikan pulak najis2 die...ko balik keje penat2 pas tu nak bersihkan najis2 kucing yang merate2 kat depan umah ko, sape tak sakit ati kan.....
umah mak aku pun ade kucing gak... tapi xpernah la lagi wat pengotor macam tu...
nak kencing nak berak pandai die carik port...

so pagi tu nak g kerja aku ngan dak umah decide nak letak kucing tu kat floor bawah sekali, since kakak tu tak mengaku tu kucing die.. kitorang letak kat level bawah sekali sebab kitorang tau mesti selamat punya kucing tu...
balik tu sekali aku nengok kucing tu dah ade kat atas balik, sekali ngan anak2 die duk melepak baik atas2 kasut...ase nak ngamuk aje.

aku bukan ape..aku tadek masalah pun kalau akak tu nak bela kucing, tapi kalau dah ase duduk apartment ...takde port untuk kucing tu berak kencing, beli la pasir tu...xde la die berak merate2...kalau dah dari kecik die berak merate memang sampai ke besar la macam tu sebab tak diajar...

sejak insiden kitorang letak kucing tu kat bawah pandai lak kakak tu letak makanan and air untuk kucing die depan umah die.... selame ni letak tepi umah kitorang...sebab malas nak gaduh kitorang letak kotak kat grill depan umah ..tak bagi kucing masuk  kat umah..


Friday, May 11, 2012

VW Polo Sedan Launch (Phase 3)




Baru-baru ni kereta ni banyak kali singgah kat blog..tapi mula2 aku cam tak minat sangat nak amek tahu kereta apa...sebab tak de niat pun nak beli...kereta teknologi German..gile ko!!!!!! tadek duit la.. tapi tadi terjumpa artikel dekat sinar harian pasal kereta ni...oooo kirenya kereta ni jenis mampu milik la....meh baca sesama...tapi kalau nak tahu lebih lanjut pasal spec ke, harga ke, nak pilih kaler  ke KLIK SINI


Kereta keluaran Jerman lebih diinginkan kerana kejuruteraan dan prestasi yang impresif, namun tanda harga yang ditawarkan tidak semua mampu memilikinya. Tetapi kini Volkswagen Group Malaysia menawarkan ‘kereta rakyat’ mereka dalam usaha membolehkan lebih ramai rakyat berpeluang memandu kereta jenama Jerman menerusi pelancaran varian Polo Sedan di bawah harga RM100,000. Bagi mereka yang begitu menginginkan sebuah kereta dengan logo VW di bonet hadapan mungkin anda boleh tersenyum kini.

Ramai yang berharap satu hari nanti akan memiliki kereta keluaran Eropah. Ada antara jenama Eropah dijual pada harga lebih rendah kerana dipasang dalam negara (CKD) contohnya jenama Perancis.

Namun, keluaran Jerman lebih diinginkan kerana hasil kejuruteraan dan prestasi yang impresif. Justeru itu dengan kehadiran Polo Sedan memungkinkan untuk anda memiliki kereta Volkswagen (VW).

Pengenalan segmen baru ini oleh Volkswagen Group Malaysia (VGM) telah memecah tanda harga kebiasaan jualan kereta Volkswagen melebihi RM100,000 di pasaran negara. Walaupun untuk menawarkan harga yang berpatutan dalam negara ini agar sukar kerana polisi kerajaan yang menjadikan ia satu cabaran yang besar.

Namun begitu, memiliki matlamat tersebut dan menggunakan sumber-sumber global, kini VGM menawarkan Polo Sedan di bawah RM100,000 (RM99,888 harga sebenar).

Kenderaan pemasangan luar negara (CBU) dari India itu dilengkapi enjin 1.6 liter Multi Point Injection (MPI) dipadankan dengan transmisi Tiptronic automatik enam kelajuan.

Menawarkan kuasa kuda 105PS dan kuasa kilas 153Nm, kereta sedan keluarga ini boleh memecut dari sifar ke 100 kilometer sejam (km/j) hanya dalam tempoh 12.3 saat dan mencapai kelajuan maksimum 183 km/j.

Apabila menyentuh tentang pemasangan di India tentunya ramai akan mempertikaikan tentang kualiti kenderaan tersebut, namun Pengarah Urusan VGM, Ricky Tay memastikan walau di mana kenderaan VW dibina ia dipastikan memenuhi standard kualiti global syarikat.

Beliau juga menegaskan tidak semua model VW didatangkan dari India kerana VW sendiri mempunyai kilang seluruh dunia yang menawarkan model khusus. Sebagai contoh Jetta dan Beetle dipasang di Mexico.

Melihat reka bentuk Polo Sedan, ia mirip barisan kereta VW yang lain dengan garisan tajam di hadapan dan reka bentuk lampu hadapan VW. Bahagian belakangnya juga mudah dicam yang memiliki beberapa persamaan dengan Jetta.

Secara keseluruhan bentuk badan yang diketengahkan ringkas dan sederhana. Mungkin ia bukanlah kereta paling menarik berbanding 12 model lain VW di Malaysia tetapi kehadirannya di jalan raya pasti akan disedari.

Kabin Polo Sedan pula mengetengahkan gaya premium dengan caranya tersendiri. Jangan jangkakan kabin yang eksklusif lebih daripada harga yang ditawarkan. Gaya Eropah diserlahkan menerusi pakej kemasan krom di bahagian bolong pendingin hawa, butang lampu, stereng, dan tombol tuil brek tangan. Sebagai tambahan ia juga didatangkan dengan satu sentuhan untuk keempat-empat tingkap berkuasa, pelarasan ketinggian tempat duduk untuk penumpang dan pemandu serta tidak lupa radio bersama pemain CD-MP3/WMA.

Tidak lupa juga kusyen dibalut material fabrik dan papan pemuka yang ringkas. Bahkan ruang but di bahagian belakang seluas 454 liter, cukup luas untuk membawa barang-barang dalam menempuh pelbagai aktiviti harian.

Memandu uji Polo Sedan sehari selepas pelancaran di Pulau Langkawi, Kedah, ia agak lancar. Jentera segmen B itu menunjukkan prestasi yang baik walaupun pecutan sedikit lembap.

Ia memberi respons berdasarkan kepada permintaan pendikit anda dan perlu diingatkan ia tidak dilengkapi dengan pengecas turbo seperti varian VW yang lain serta tidak didatangkan enjin 1.2 liter TSI dan kotak gear DSG tujuh kelajuan seperti mana versi hatchbacknya. Oleh itu, anda jangan terlalu berharap kepada pecutan yang responsif ataupun lebih dari itu.

Menekan pendikit kepada kelajuan yang lebih tinggi mendapati enjin sedikit membantah tetapi tindak balasnya agak baik. Secara peribadi bagi penulis kelajuan terbaik untuk anda memacu dan menikmati Polo Sedan adalah antara 90 hingga 120 km/j.

Dari segi kedapan bunyi juga agak baik di mana bunyi bising dari luar sangat sedikit. Apa yang boleh dikatakan di sini Polo Sedan menjadi pilihan terbaik buat mereka yang menginginkan kereta Eropah pertama atau yang memerlukan kereta sedan keluarga yang selesa dan jimat petrol.


sumber: http://www.sinarharian.com.my/karya/...rah-vw-1.46854

Thursday, May 10, 2012

Iklan shampoo semua bajet best aje...









kalau nak cerite pasal rambut gugur..perghhhh 3 hari 2 malam pun tak habis lagi agaknye...
usia dah meningkat ni rambut asyik gugur aje...
kalau bangun tido tu tak sah kalau tak selonggok lekat dekat bantal..tu lom kire yang bersepah2 kat tilam lagi...
kire kalau CSI nak wat investigated memang x susah la nak cari rambut...xpayah guna kanta pembesar  bagai...

iklan shampoo kat tv pulak tak sah kalau tak bajet best...
shampoo die aje la satu2nye yang terbaik kat dunia...perghhhh
kalau pakai shampoo die rambut gugur leh kurang dalam masa 2 minggu..2 minggu beb... meh aku bagi contoh2nye ea..

fentene cakap kalau pakai dalam masa 2 minggu rambut gugur dah mula kurang ... 
Hasilnya... hari pertama


Hari ke 14


senselk kata shampoo die mengatasi rambut gugur 

dah pakai sebulan

pakai la shampoo pape pun ...rambut aku tetap gugur gak.. tapi ade satu cara je nak atasi rambut gugur..kalau aku la..meh aku kasi TIP die..........cara-caranya adalah

potong pendek

kompem tak ade rambut yang gugur ag TT_TT ... cara ni memang tiap2 kali berjaya...rambut aku kalau dah lepas bahu sikit memang tak sah kalau tak gugur...





Wednesday, May 9, 2012

Ujian ~ Otak Lelaki dan Perempuan



Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita, diantara keunikan itu sudah tentulah otak manusia.. dibawah ini ada ujian yang menarik untuk dicuba bersama... ..
Sila lakukan dan jangan cuba menipu diri anda sendiri

Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS 


dah selesai?

Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai mengira!

OK?

berapa banyak?

tiga? (anda tentunya seorang lelaki!!!)

baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula..

Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan dibawah ini... 

otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".

Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat mengira kesemua 6 F's pada permulaan ujian memiliki otak PEREMPUAN

tp kalau LELAKI pun kira 6 F's.. errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tuesday, May 8, 2012

DiGiLIVE Jay Park Showcase 2012



Baru perasan hari ni Jay Park duk menari-nari kat blog ni...hahahaha x sabar nak buat konsert iye???? sesapa yang minat jay park ni?? boleh la beli topup DIGI sekarang...

kalau tak pakai DIGI mcm mane??? 

jawapan dia, beli la sim DIGI sekarang...beli topup aje dah dapat tiket konsert......tak rugi pun kan.. 
untuk maklumat lebih lanjut lagi boleh masuk ke DIGILIVE......

Take a deeper look at the New Breed
K-Pop sensation Jay Park will be taking KL and KK by storm this coming May! Redeem one (1) Jay Park Showcase pass* when you reload RM50 into your DiGi Prepaid™ account and subscribe to DiGiMusic™ Pluz at RM5! In addition, you will also be entitled to three (3) Jay Park CallerTunes™ FREE for 30 days.
SPECIAL PROMOTION
Redeem one (1) Jay Park KL Showcase Pass when you reload RM50 at the DiGi Specialised Store in Wangsa Walk, Sungei Wang or KLCC and subscribe to DiGiMusic™ Pluz at only RM5! Only on 5 & 6 May 2012.
For non-DiGi subscribers, simply purchase your DiGi Prepaid™ SIM pack at the participating DiGi Retail Centres!
 DiGi Youths on Facebook for the latest news & announcements!
Here's a little sneak peak about what's going down when Jay Park hits Malaysia:
EventsDetails
Kuala Lumpur Showcase13 May 2012, Sunday (7pm)
KL Live @ 1st Floor, Life Centre, Jalan Sultan Ismail, KL
Kota Kinabalu Showcase12 May 2012, Saturday (7pm)
1 Borneo Hyper Mall, Gourmet Lane, Kota Kinabalu
Jay Park Basketball Showcase Match14 May 2012, Monday (6pm)
Sports Complex, Sekolah Sri KDU, Kota Damansara, Selangor
How can I get my showcase pass*?
Step 1
VenueHow to Redeem
Kuala Lumpur ShowcaseReload RM50 & activate the Jay Park DiGiMusic™ package (RM5)** at the Berjaya Times Square or Sunway Pyramid DiGi Retail Centre!

Beginning 18 April until 12 May 2012, from 11am - 9pm daily.
Kota Kinabalu Showcase
(limited passes available)
Reload RM30 & activate the RM5 Jay Park DiGiMusic™ package (RM5)** at the 1Borneo or Api-Api DiGi Retail Centre!

Beginning 25 April until 11 May 2012, from 11am - 9pm daily.
Step 2
SMS JP to 2016 to subscribe to DiGiMusic™ Pluz** at only RM5 and redeem one (1) Jay Park Showcase pass*. Receive the following three (3) FREE Jay Park CallerTunes™*** on top of the 30 days DiGiMusic™ Pluz subscription:
Song TitlesArtiste
Know Your NameJay Park
StarJay Park
GirlfriendJay Park
Step 3
In addition to the RM50 prepaid reload, you can also purchase an extra two (2) Super Reload Social coupons at RM30 and stand a chance to win the following Unique Experience passes via lucky draw:
EventTypes of Unique Experience Passes*
Sun 13 May 
Jay Park Showcase @ KL Live, Life Centre
Showcase Autograph PassesShowcase Photograph PassesStage Game Passes
Mon 14 May 
Jay Park Basketball Match @ Sri KDU
Campus Autograph PassesCampus Photograph PassesBasketball Player Passes
These Unique Experience passes are very limited, so hurry and grab them now!
Notes:
*Each DiGi Prepaid™ account will only be entitled to one (1) Jay Park Showcase pass (while stocks last). Pass redemption must be done on the same day and venue.
**Your The DiGiMusic™ Pluz subscription will be auto-renewed at RM5/month after 30 days.
***Your The CallerTunes™ subscription will be auto-renewed at RM2/month for each song after 30 days.
In addition to Mobile Content charges, normal SMS and GPRS charges will apply for all DiGi services accessed.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...