Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, January 31, 2012

Panik Lepas rempuh volvo XC60, rempuh 2 buah myvi langgar lagi Suzuki GSX 1000cc, Honda CBR 1000cc dan BMW 1400cc


uiiiii...bio benor...kalau betul kesian la...nak bayar ganti rugi bukan sikit2...cerita ni aku tak tahun zaman bile punye tapi aku cam tertarik nk share kat sini sebab macam gile hardcore makcik ni bawak kereta....


KUALA LUMPUR – Mungkin kerana terlalu panik setelah melanggar sebuah kereta mewah jenis Volvo XC60, seorang wanita kemudiannya merempuh dua buah kereta lagi di belakangnya sebelum bertindak merempuh masuk ke dalam sebuah kedai ‘Superbike’ dan menghentam empat buah motosikal berkuasa tinggi di Bandar Sri Permaisuri di sini.

Dalam kejadian pukul 4.30 petang, pemandu wanita dalam lingkungan usia 50-an itu telah menggerakkan kereta Wira gear automatik miliknya berulang kali ke depan dan ke belakang sebanyak enam kali hingga melanggar semua kenderaan terbabit.

Seorang saksi kejadian, Mohd Nooraimee Othman, 23, berkata, wanita itu pada mulanya mengundurkan keretanya untuk keluar dari kawasan tempat letak kereta di hadapan kedai motosikal berkuasa besar berkenaan dan secara tidak sengaja melanggar Volvo milik adik kepada pemilik kedai ‘Superbike’ berkenaan.



“Mungkin makcik tu panik sangat.. lepas dia langgar volvo kat belakang..dia reverse dan ke depan dan belakang lebih kurang lima kali..kali yang kedua dia reverse (mengundur) itu dia hentam pulak dua buah Myvi yang terletak kat tempat letak kerata kat belakang dia.

“Kali ke enam dia maju ke depan dan terus rempuh masuk dalam kedai..masa melompat masuk kedai tu dia sempat langgar sebuah motosikal Honda VFR 1000..pelanggan punya tu,” katanya bercerita mengenai kejadian yang mencemaskannya itu.

Menurut Mohd Noraimee yang merupakan pekerja kedai Superbike tersebut, wanita itu turut melanggar tiga buah motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki GSX 1000cc, Honda CBR 1000cc dan BMW 1400cc yang berada di dalam kedai berkenaan.

Seorang lagi saksi, Sarah Zamzuri, 30, pekerja RHB Bank yang terletak bersebelahan kedai superbike itu berkata, dia terkejut dengan bunyi dentuman kuat membuatkannya berlari keluar dari pejabat untuk melihat punca bunyi berkenaan.

Sarah berkata, dia bingung sebentar apabila melihatkan kereta yang dipandu oleh wanita terbabit berulang kali bergerak ke depan dan ke belakang dengan laju.

Melihat kejadian itu, Sarah berkata, dia terus berlari mengalihkan kereta Avanza miliknya sebelum sempat dilanggar oleh wanita berkenaan.

“Saya panik tengok mak cik tu laju aje reverse dan pecut ke depan, saya terus lari ke kereta saya untuk alihkan kenderaan saya. Memang Tuhan sahaja yang tahu macam mana saya menggigil berlari ke kereta.

“Waktu saya alihkan kereta saya, wanita itu masih lagi menggerakkan keretanya dengan laju,”terang Sarah.

Adik kepada pemilik kedai Superbike yang enggan dikenali itu mendakwa, abangnya mungkin terpaksa menanggung kerugian mencecah setengah juta ringgit akibat insiden tersebut.

Sementara itu, ketika mendapatkan kenyataan dari suami wanita tersebut, lelaki itu hanya banyak berdiam dan turut terkejut dengan kejadian yang berlaku.

Lelaki berkenaan tidak percaya kemalangan yang berlaku itu berpunca daripada isterinya yang ditinggalkan sekejap sewaktu dia keluar untuk membeli barangan.

Orang ramai yang turut berada di tempat kejadian sempat menjerit ke arah wanita berkenaan supaya menghentikan enjin keretanya supaya dia tidak terus menggerakkan kenderaannya.

Wanita berkenaan juga kelihatan masih bingung.


sumber: mynewshub

Oleh: ZAMZUKHAIRI NOORDIN / NAIMAH SHAARI

Foto: YUMNI HARUN

ok sebenarnya aku cume kenal kete myvi je... 

Volvo XC60


Honda vfr 1000

Psttt** aku ase kalo aku kat tempat makcik ni mau pengsan sebab panik....langar volvo je terus pengsan.....da memang xkan tarik gear ke ape ke.... haaaa pas ni jangan sape2 pakse2 aku drive...




Monday, January 30, 2012

Tau tak kat mana nak bagi baju-baju lama, tapi masih elok dan boleh dipakai la


aku nak pindah rumah dalam minggu ni, so semalam masa pack barang baru perasan banyak baju2 yang masih elok tapi aku dah tak pakai, ada yang dah tak muat, ada yang memang tak nak pakai lagi, jeans pun ada la 2 3 helai dah x muat , korang2 tau tak kat mane aku nak bagi baju2 ni, nak buang sayang lak....sebab masih elok... bukan aku je..kawan aku pun ade gak baju2 yang die nak bagi jugak...sebab baju2 tu semua masih elok...

aku pernah tengok ada pusat komuniti ape ntah untuk derma baju tapi dah tak ingat kat mana la.... try google ari ni tapi tenet prob lak..banyak sangkut2 la..access denied la... google problem la... 

kalau boleh nak area lembah klang saje, sebab tak de transport la nk g jauh2...hehe

Begitulah awan nano, nano,nano,nano,nano,nano,nanooooooo


Nak cerita pasal AJL semalam la sikit -sikit...sikit-sikit aje pasal dah banyk orang update sal AJL kan...
kalo nak tau sebelum AJL berlangsung name hafiz memang x pernah terlintas kat kepala aku untuk menang, tapi akhirnye die menang jugak..tahniah untuk kemenangan itu...

memula kan video klip die dulu yang keluar, lepas tu baru hafiz bangun tapi lampu tak bukak lagi, time tu automatik terus aku tergelak pasal aku teringat kat johan raja lawak...bhaaahhahaa...

pas tu baju die memang sempio abes, dalam banyak-banyak retis die sorang aje la x yah perabis duit ribu-ribu kat baju....sudah jimat di situ... 

kalau die menang kategori persembahan terbaik malam tadi memang artis lain makan ati la rasenye...dorang sewa baju ribu2, dengan prop bagai last2 tak menang persembahan terbaik....huuuuuuu......

penangan AJL ni panasnye sampai ke ofis.. tadi pagi mase aku nk g thumb print aku dengar cerite sorang "kakak" ni...

"kakak 1 = saya tengok menangis2 la... baru la kite faham erti sebenar...
kakak 2 aku tak dengar sangat ape die cakap
kakak 1 = ye la..tengok sebak betul, menangis2 la saya tengok...memang betul2 menyentuh hati
kakak 2 aku still x dgr die cakap ape...

 aku yakin ni mesti cerita pasal hal-hal agama ke, pasal ibu bapa ke, pasal pengajaran ke pasal kakak 1 tu memang beria cerita sal sebak, sal perihal menyentuh hati, sal baru faham makna sebenar...
last2 mase aku nak keluar dari pintu office tu aku terdengar

kakak 1= tu la dulu dengar je awan nano, awan nano tapi tak faham maksud die, eeee sebak tol la hati saya 

aku = Onion Icon

Thursday, January 26, 2012

Subhanallah! Kuasa Air Membelah Jalanraya


Gambar dan info ni aku copy dari sini  tak sure pulak aku dekat mana ni..tapi yang pasti bukan dekat negara kita ni...

Subhanallah! Kuasa Air Sungai Membelah Jalanraya. Air merupakan anugerah Allah yang tak terhingga kepada umat manusia yang hidup di muka bumi. Tanpa air, kehidupan tidak dapat dijalankan. Bayangkan sahaja planet Marikh dan lain-lain, kerana tiadanya sumber air, kehidupan di planet-planet tersebut ternyata sangat mustahil. Bagi kebanyakkan orang, air tampak kurang berbahaya dan mempunyai fizikal yang agak lemah jika dibandingkan dengan api. Tapi ketahuilah bahaya air sebenarnya mempunyai kuasa yang terpendam. Tragedi tsunami di Indonesia dan Jepun menjadi saksi tentang kehebatan kuasa air.
Di bawah merupakan satu lagi kejadian pelik tentang kehebatan air yang dapat membelah sebuah jalanraya dengan mudah sekali. Mari kita saksikan!





kuasa tuhan...tiada yang mustahil...




Wednesday, January 25, 2012

Telinga Kiri Berdengung


hoihh...hoih..hoih...tadi mase kat office telinge tibe2 berdengung a.k.a berdesing eh..x reti la aku terangkan... bunyi die macam ko bukak tv yang xde siaran yang ade gambar bulat2 aje tu...leh bayangkan tak???
rupe die macam ni...bunyi die tettttttttttt yang panjang...haaaa lebih kurang cenggitu la bunyi die...

terus macam terkejut... sebab pernah baca kalau telinga tiba-tiba berdesing ade doa untuk kita baca, terus google balik nak cari doa tu tapi tak jumpe pulak...tapi macam2 lak info yang terjumpa pasal telinga berdengung ni...

info 1
ada yang kata bila telinga berdengung time tu Syaitan laknatullah tengah membisikkan sesuatu yang dahsyat kat telinga kita. Sebab tu lah berdengung. tapi kesahihannya wallualam betul ke tidak. so cara die baca selawat ke atas Rasulullah S.A.W banyak2...

info 2
Sebenarnya kalau telinga tu tiba-tiba rasa berdengung, orang yang daun tertulis namanya Luh Mahfuz  telah gugur dan tersentuh daun yang tertulis nama kita. Kalau tersentuh sebelah kiri daun kita, telinga sebelah kiri berdengung. Kalau tersentuh sebelah kanan daun kita, telinga sebelah kanan kita berdengung. Daun di Luh Mahfuh adalah nama manusia yang hidup di muka bumi ini. Apabila mati seorang anak adam..daun nya yang tercatat segala takdir untuk dirinya akan gugur.
 Wallahu alam.

Bacaan bila telinga berdengung
Rasulullah s.a.w bersabda:”Apabila berdengung telinga seorang kamu, maka hendaklah ia mengingati Allah dan berselawat kepadaKu. Setelah itu hendaklah ia ucapkan pula: “Dzakarallahu man dzakaranii bi khair” (Allah akan mengingati seseorang yang mengingati Rasul secara baik) [Hadith Riwayat Ibnu Sunny]
pstt**firasat2 pun banyak aku jumpe...tapi cam x boleh caya aje...

Wordless wednesday ## I Hope my bike takes you straight to hell



Selepas saya dapatkan rawatan di pusat bla...bla...bla..... rambut saya gugur dan kepala botak!!!!!! dem yu pusat bla...bla..bla....

selalu tak korang baca paper orang komplain bagai nak rak contoh macam ni

#saya dah sepuluh kali makan kat sini, rupenye dapor die kotor!!!!! 

#Kilang pembuat tepung tu sangat kotor

#mee segera sekian2 di dapati menggunakan logo halal pelesu

#saya bayar beribu kat pusat pelansingan badan tapi badan saya tak langsing2<--Jadah !! ni kuat makan tu pasal x lansing

#saya makan kat bla...bla..bla..harga mahal tapi makanan taraf gerai tepi jalan....

selalu kan kuar paper benda2 macm ni..tapi yang selalu jugak paper tak mention pun pasal nama tempat ke name restoren ke name klinik ke....memang tak kan sebut langsung...aku ase sakit ati nau kalo baca.. 
macam tadi bace pasal ayam berbulu salut tepung..cerita bagai nak rak tapi sebut salah sebuah restoren aje..derrrr...mane la pembaca ni nak tau mane satu restoren nye...terkial2 kami para pembaca ni nak teka...

hari tu aku baca pasal sorang hamba ni g buat rawatan rambut pas tu sebulan wat duit abes ribu2 tapi rambut tetap gugur dan kepala dah semakin botak..tapi die sebut si polan ni buat rawatan di salah sebuah pusat rawatan rambut yang terkenal aje... gile ape salah sebuah ...setahu aku yang terkenal yun nam....tapi aku nengok ramai je berjaya wat rawatan dengan yun nam...jadi pusat rawatan manakah itu?? kalo shampoo bawang yang ade gambar jackie chan tu macam mustahil pulak...korang penah tengok tak ? rupe shampoo bawang???? hahaha kelako kan name die....hahaha 

aku bukan ape, risau gak ade orang lain yang terkena..kan lebih afdal kalo letak je name sedebok kat situ....haaaaa kan senang.....ke takut kena  saman..tapi masalahnye dah tempat tu yang memang masalah so dah jadi tanggung jawab media la bagitau kat orang ramai.... ni cerite semua belit2...puiiii



Wednesday, January 18, 2012

Hello aku perempuan okey....


oleh kerana ke " Rock" kan suare aku seminggu ni agak susah untuk aku berkomunikasi dengan orang luar...yela aku kena keluarkan angin lebih sikit untuk memastikan ayat yang aku nak sampaikan keluar dengan jayanya..penat tau tak....aku cukup tak suke kalo kena angkat tepon... memang xde orang pakse aku jawab tepon..tapi aku bingit la bunyik...kringggg...kring...kring.....sakit ati gak dengar...nak tak nak jawab aje la....tapi hari ni tol2 aku sentap

pemanggil : hello 
aku : hello * suare rock sikit2
pemanggil : Hello boleh cakap dengan encik Shark
aku:En shark xde kat tempat die
pemanggil: eh ni bukan encik shark ke???
aku : eh....bukan la ni perempuan 
pemanggil : ooooo
terus letak tepon


suare aje rock seminggu dua ni tapi aku masih perempuan melayu terakhir tau tak!!!... ciskek tol 
ape maksud ooooooo tu???
suare pompuan laki pun dah tak kenal...
hangin tau tak...
fineee!!!!! fine!!!!fine!!!!!!!!


Bunyi Aneh dari Langit


dah berape lame blog tak di update, banyak jugak cerita2 yang aku ketinggalan...ye lorh..badan tak sihat semua pun tak disentuh...bhahahhaaaaa...ptuiiiii.....tapi ada satu info yang menarik minat aku nih...dan aku nak kongsi dengan kau orang semua..tapi maybe cerite ni agak basi la..pada yang dah tau sila skip aje cerite ni okeyh...

Insiden ‘bunyi aneh dan menakutkan’ dari langit yang kedengaran di Kota Samarahan, Sarawak pada 11 dan 12 Januari lalu kini mendapat perhatian antarabangsa apabila artikel mengenainya yang disiarkan di The Borneo Post mula dibincangkan secara hangat di dalam internet di seluruh dunia.
Pada yang belum tahu, sehari sebelum kejadian pada waktu mejelang Subuh itu berlaku, terjadi perkara yang sama di Aaborg, Denmark.
Bahkan bunyi aneh dan menggerunkan tersebut pernah direkodkan di Sweden pada 1 November tahun lalu
The Borneo Post tempoh hari melaporkan satu bunyi aneh telah kedengaran di Kampung Meranek, Kota Samarahan yang mencetuskan ketakutan dan kegelisahan penduduknya.
Tidak lama selepas bunyi itu kedengaran, satu kejadian gempa bumi kuat (7.3 skala Richter) berlaku di Sumatera, Indonesia.
Bagaimanapun masih tidak dapat dipastikan sejauh mana kaitannya antara bunyi aneh itu dan kejadian gempa bumi tersebut.
Sementara itu Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Innovasi, Datuk Fadillah Yusuf tidak mahu terus membuat konklusi mengenai perkara itu.
Katanya, beliau perlu terlebih dahulu mendapatkan maklumat saintifik mengenainya daripada Jabatan Metrologi.
Selain daripada kejadian gempa bumi di Sumatera itu, ada juga teori yang mengaitkan bunyi aneh itu dengan sebuah program yang dikenali sebagai High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP)
HAARP adalah program penyelidikan berkaitan ionosfera dan dinaungi sepenuh oleh US Air Force, US Navy, University of Alaska dan Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA).
DARPA adalah sebuah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk membina pelbagai senjata berteknologi tinggi untuk kegunaan ketenteraan Amerika Syarikat.
HAARP berselindung dengan aktiviti penyelidikan saintifik yang kononnya menyelidik lapisan ionosfera bagi meningkatkan lagi penggunaan sistem komunikasi dan pemantauan cuaca.
Tapak penyelidikan HAARP yang berada di Gakona, Alaska menempatkan peralatan berteknologi tinggi iaitu Ionospheric Research Instrument(IRI).
IRI adalah sebuah instrumen yang menghasilkan frekuensi radio berdefinisi tinggi sekitar 2.7MHz sehingga 10MHz.
IRI mampu memancarkan frekuensi ke lapisan yang terhad untuk dicapai iaitu di lapisan Ionosfera dan menghantar kembali isyaratnya ke bumi.
Apapun sehingga kini, belum ada jawapan jelas mengenai apa sebenarnya yang berlaku di Kota Samarahan dan beberapa buah kawasan di dunia tempoh hari.
Yang pasti, bunyi yang aneh dan menggerunkan itu akan terus menghantui penduduk selagi tiada jawapan yang jelas mengenainya – (Mynewshub.my)

Friday, January 6, 2012

Duit Palsu Jadi Hantaran Kahwin


BANDAR SERI BEGAWAN: Kegembiraan seorang ibu tunggal menerima menantu baru, bertukar peristiwa pahit apabila mendapati wang hantaran belanja hangus yang diterimanya adalah kepingan wang kertas palsu.

Wanita yang mahu dikenali sebagai Juli berkata, dia tidak menyangka perkara ini boleh berlaku, apatah lagi urusan perkahwinan anak perempuannya dibuat secara teratur dan mengikut adat.

Katanya, majlis perkahwi nan anak perempuannya itu diadakan secara serentak dengan majlis menghantar tanda, tunang dan akad nikah pada 1 Januari, lalu.

Katanya, setelah menerima barang hantaran dan wang belanja sebelum akad nikah dilangsungkan, dia membawa barang itu ke dalam bilik untuk diperiksa.


Namun begitu, dia terkejut apabila membuka bingkai kayu tempat wang itu diletakkan, dan mendapati ia adalah wang palsu.

Juli segera memberitahu bekas suaminya yang hadir sebagai wali untuk anak perempuannya dan meminta menghentikan pernikahan itu. Bekas suaminya menolak kerana bimbang keputusan itu akan mengaibkan keluarga mereka.

Tetapi, Juli berkeras kerana wang hantaran adalah hak anaknya dan perkara itu menyalahi adat dan perjanjian kedua-dua keluarga.

Namun, upacara akad nikah diteruskan dan sebaik saja ia selesai, perkara itu diberitahu kepada suami anak perempuannya.

Suami anak perempuannya, yang dikenali sebagai Joe merasa terkilan dengan ibu bapanya yang menyediakan “wang palsu” untuk hantaran.

Setelah berbincang, keluarga Joe bersetuju untuk menggantikan wang palsu itu dengan wang pendahuluan B$1,000 (RM2,427) kepada pihak perempuan.

“Yang buat saya terkejut, kenapa beri wang palsu dan perkara itu tidak dibincang dulu,” kata Juli.

Kata Juli, setelah ditanya kepada menantunya, Joe memberitahu, ibu bapanya berbuat demikian “kerana mereka tidak mempunyai wang.” - Media Permata


sumber: http://www.hmetro.com.my/myMetro/art...cle/index_html

Mimpi orang pakaikan Rantai Emas


aku tak reti nak terangkan exactly macam mana mimpi aku semalam.. tapi ape yang dapat aku simpulkan adik aku pakaikan rantai emas pada aku..rantai tu kecik tapi bila aku pakai die jadi tebal dan besar...sampai aku jadi geli sebab die jadi besar dah macam ular......so macam biase la aku cari makne mimpi2 tu la..bukan bermakna aku taksub ke ape...hahahhaa jangan salah faham..aku cume nak tahu maksudnye...percaye atau tak tu lain kire..yang penting kite semua tahu tu Allah punya kuasa..

banyak yang aku cari dan lain-lain maksudnye...meh aku kumpulkan semua kat sini ..


Mimpi Barang Perhiasan
Mimpi emas di tangan wanita , ia bermakna mendapat keselesaan dan kegembiraan
Alhamdulillah..amin
mimpi wanita memakai rantai, bermakna wanita tersebut hidupnya akan sejahtera di dunia dan akhirat
Alhamdulillah..amin
mimpi diberi perhiasan bermakna akan diberi harta dan anak
Alhamdulillah..amin

Mimpikan emas.
Bererti anda akan menghadapi kesejahteraan hidup atau kekayaan.
Alhamdulillah..amin

Mimpi pakai kalung atau seseorang memberi kalung.
Ertinya anda akan mempunyai suami yang tulus hati dan berbudi pekerti yang baik
sekali.
Alhamdulillah...ini rezeki..amin

pstt ** semua yang elok2..alhamdulillah kalau betul ada rezeki yang macam ni untuk aku..amin.... diperkenankanlah...

Tuesday, January 3, 2012

Nak Henpon Baru


handphone yang aku pakai skang memang problem gile..kadang-kadang hang....memang sakit hati gile2... aku kalo boleh memang nak yang smartphone cam I Pad ke, galaxy ke... kan tapi aku nak ketahanan die same cam Nokia 3310.. walau sepuluh kali baling ke dinding tetap utuh memberi bakti kepada tuannya...
agak-agak henpon aku macam ni kot
eh..masih kenal ke korang ngan Nokia 3310sen ni?????
kalau dulu dah ade henpon ni terus rasa diri tu cool...
huh....aku tak tau henpon lain, tapi henpon ni memang sampai skang boleh gune...punye hebat ko tau.
henpon skang ni manje..pantang silap sikit terus rosak... sensitifnye mengalahkan perempuan.. jatuh sikit rosak, jatuh sikit problem...sikit pun tak ambil contoh henpon Nokia 3310...

ohhh...perlukan henpon baru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, January 2, 2012

Bagaimana Nak dapatkan Buffered Earning????



hari tu aku dah terangkan pasal metered earning kan?? atau dalam bahasa melayu nya pendapatan meter dekat entry ni ... sekarang aku terangkan bagaimanakah caranya untuk mendapatkan Buffered earning...hahhaaaahaa gaye mesti lebih walau pun hakikatnya aku bukanlah penerima income sampai tahap riban-riban ngan nuffnang ni...jauh sekali beratus2 ko... =,=! kesian kan..tapi xpe...aku tetap nk berkongsi jugak apa yang aku dapat setelah aku sibuk menggodek blog orang lain..bhahahahhaaa

Maintain Traffik Blog
orang kata untuk dapat buffered earning trafik kena tinggi.... aku rasa salah tu kot... sebab trafik aku tak tinggi mana tapi still dapat BE..cuma bile korang dah dapat BE aku rasa korang patut maintainkan Traffik ke blog korang. itu lagi penting rasanya

Hantar Tiket ke Nuffnang
yang ni aku tak sure berkesan ke tidak..tapi kalau tanya aku..yup aku pernah hantar tiket ..tapi makan masa berbulan jugak baru dapat BE..so aku tak rasa hantar tiket tu jaminan untuk dapat BE. tapi tiket tu perlu kalau korang tak faham atau ada soalan berkenaan nuffnang . so better kita tanya nuffnang sendiri. Dorang akan jawab dalam masa terdekat. tapi untuk jaminan dapat BE aku tak sure.

Update Blogger Bio 
dalam website Nuffnang. Dalam bio ni, korang kena tuliskan perihal diri korang dan blog secara teliti dan menarik. kalau menarik tentu pengiklan yakin nak letak iklan dalam blog korang. kalau biasa2 je jangan kate nuffnang yang jual goreng pisang pun tak yakin dengan blog kite ye dok??? ayat kasi power sikit...

status Gliteratti. 
Jangan pasang iklan lain selain iklan Nuffnang. Contoh kalau korang nak pasang Youthsays, Advertlets jangan berangan nak dapat BE.Kalau nak nuffnang pasang nuffnang aje...kalau nak advertlets pasang advertlets aje. jangan tamak pasang sampai 3 , 4. mereka-mereka ini bersaing okeh. So jangan pasang kalau korang nak dapat Buffered Earnings. Kalau korang tak sure samaada iklan tu pesaing nuffnang atau tak , bagi je ticket kat Nuffnang. Nanti Nuffnang balas. macam aku hari tu aku nak pasang hearbeat.tapi takut tak dapat BE terus anta tiket. and nuffnang balas.. so tak de masalah..boleh pasang.

Kedudukan Iklan Korang
jangan poyo nak letak segala gambar muncung itik ko kat tengah2 alam tu...baik pasang iklan nuffnang..letak iklan nuffnang kat tempat2 yang mudah dijumpai.. contoh 


ni lah contohnya anak2...

so selamat mencuba dan selamat beramal

Sunday, January 1, 2012

Kemalangan - Kereta Putus 2


abah : * deme bawok krete tu memolek sikit.petang tadi ade eksiden dengan relong tu.... abes putus 2... kerete berlanggor dengan land rover
aku n the kakak n adik : ooooooooo
kakak aku : land rover tu ape???
aku : ntah 4X4 kot.....

pas tu terus tak sebut-sebut dah sal topik tu... aku pun tak tanya abah aku cerita die macam mane.. pagi tadi terjumpe la artikel ni

KUALA LIPIS - Hasrat seorang lelaki yang menumpang kereta rakannya untuk pulang ke Kuala Lumpur tidak kesampaian apabila dia maut dalam satu kemalangan di Kilometer 7 Jalan Lipis - Merapoh, kira-kira jam 1.05 petang, semalam.

Ketua Polis Daerah Lipis, Superintendan Abdul Razak Hasan, berkata, mangsa, Lee Weng, 60, bersama dua lagi kenalannya, Lee Tong Kee, 53, dan S Sasitharan, 25, dalam perjalanan dari arah Merapoh menuju ke Kuala Lumpur.

Menurutnya, sebaik tiba di tempat kejadian Proton Wira dipandu Sasitharan dipercayai hilang kawalan dan terbabas ke kiri jalan.

“Pada masa sama, sebuah Pajero yang dipandu seorang lelaki datang dari arah Kuala Lumpur menuju ke Merapoh merempuh menyebabkan berlaku pertembungan dan kereta Wira tersebut terputus dua,” katanya semalam.

Abdul Razak berkata, Lee Weng yang duduk di bahagian sebelah pemandu mengalami kecederaan parah di kepada dan bahagian organ dalaman meninggal dunia serta-merta di tempat kejadian.

“Selain itu, Tong Kee yang duduk di bahagian belakang kereta mengalami kecederaan parah di kepala, dibawa ke Hospital Lipis untuk menerima rawatan dan kini dirujuk ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh,” katanya.

Beliau berkata, Sasitharan dan pemandu Pajero, Juraidi Shahruni, 42, hanya mengalami kecederaan ringan dan menerima rawatan di Hospital Lipis.

Menurutnya, mayat Lee Weng dibawa ke Hospital Lipis untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarganya.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Difahamkan ketiga-tiga mangsa yang menaiki kereta itu bekerja di Stesen Hidro Empangan Kenyir dan ingin pulang bercuti hujung minggu sempena menyambut Tahun Baru 2012.


SUMBER: http://www.sinarharian.com.my/edisi/...us-dua-1.157
__________________

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...