Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Saturday, December 31, 2011

Macam mane nak survive hidup dalam komuter sehingga sampai tempat yang nak di tuju


tajuk tak henggat donia ni nama nya...aku percaya mesti ramai antara korang2 ni yang pernah naik komuter.. korang sendiri boleh bayangkan keadaan dalam komuter tu macam mane kan...dengan penuh manusia..walaupun dah penuh tapi masih gak orang kat luar tolak2 nak masuk...bau jangan cakap la, macam2 bau ade...aircond lak tak berani aku nak komen..agaknya komuter tu memang xade aircond kot... kadang2 kaki korang kena pijak suke ati...kadang2 memang xdapat tempat nak pegang..

pada yang korang-korang yang belum pernah naik komuter meh sini aku ajar macam mane korang nak survive dalam komuter tu...bhahhahaa

situasi pertama


jangan risau kalau korang tak dapat temat berpegang..caranya ialah bukak kuda-kuda ...kaki ko tu la...alaaaa macam orang silat...haaaa... dengan bukak kuda-kuda kedudukan korang akan stabil dan peratus untuk jatuh atas orang adalah sikit...sebab korang dah stabil...x perlu tempat berpegang lagi..okeh...faham

situasi ke 2

dimana orang terlalu penuh sampai nak bukak kuda-kuda pun xde ruang...ruang atas ruang bawah penuh orang...haaaaaa keadaan ni akan buatkan korang nak angkat tangan pun sampai tak bolah..nk gerak tangan pun tak boleh..kalau dalam keadaan macam ni aku nasihatkan korang berdiri aje diam2 kat situ...sebab kedudukan korang dah stabil.... kalau komuter membelok pun tetap stabil kedudukan korang...hahhahaa orang tepi sekali akan tanggung beban bile semua orang himpit die....

situasi ke 3

situasi ke 3 ni lebih kurang dengan yang ke 2 tapi orang kurang sikit la,,, tade tempat nak pegang jangan risau.... pegang aje bahu sape2.pegang aje tangan sape2.pegang je kepale sape2...kalau nak jatuh mesti ade orang sambut....time ni xde orang pun nak marah...masing2 mula timbul perasaan kerjasama antara satu sama lain...time ni la timbul semangat satu malaysia...bhahahahhaa...so jangan risau pegang aje sape2... tu aje aku punyer cadangan...


cadangan akan ditambah lagi ketika aku ade idea..sekarang ni tadok idea dah.....


Friday, December 30, 2011

Best Proposes Ever!!!! Timothy Tiah and Audrey Ooi Feng


mokcik ni memang lambat okeh..tadi tak bukak page oh bulan...skodeng2 tengok membe sebelah bukak video ni.... oh my sangat sweetnya kamu......hope hubungan dorang kekal hingga akhir hayat.... sweeettttttt...
jelesssss... sesiapa tolong propose ai sebegini okeh...ahaahahahaaaa tebiat aku ni....






kebal dowh ati gua.....xde nanges2 ma.....
tsk...tsk...tsk...... tisu pleaseeeeeeeee!!!!!!!!

ade orang cakap lagu dalam video ni best...untuk pengetahuan semua * yg tak tau saje okeh
ni lagu 

 ‘A Thousand Years’, Christina Perri.

Thursday, December 29, 2011

Terjatuh Cinta Dengan DOVE


Dah lame sebenarnye kenal dengan coklat DOVE ni..tapi tak pernah terhengen pun nk try..mahal ooo rege die...dalam RM 3.50 tak salah aku  * rege dekat 7E.... pada aku mahal la, bukan kedekut tau...

tapi hari tu mase g guardian terbeli la cekelat ni..semate-mate nak cukupkan 60 hengget sebab nak sticker untuk dapatkan beg yang dekat guardian tu... 
kebetulan lak lapar time tu...kuar guardian aje terus ngap...
krup..krap..krup krap...
terus rasa cam Onion Icons


hahahhaa...melebih-lebih lak kan...tapi seyes..coklat die rasa cam coklat...coklat die jugak rasa coklat... aku dah jumpe ayat yang seswai....coklat die lain dari yang lain...
ayat dari finaz jaafar.....
eh tak faham la aku camner nak terangkan...g la korang cari sendiri coklat ni kat kedai2....7E ke guardian ke ape ke....

Kelebihan Pencen Umur 60 Tahun

sumber: gogel

2 3 hari ni ramai pulak cari kebaikan pencen umur 60 tahun...merate-rate keyword tu kat nuffnang...mesti sebab nak hantar borang opsyen tapi tak tahu nak pilih kan??? Onion Icons

eh sahabat sekelian mau ke korang keje sampai umur 60 tahun???Onion Icons aduiii nye pun...nanti tiap kali masuk office berbau minyak angin aje la..masing-masing dah bertongkat  g kerja..hahahhaa.. time tu kat toilet memasing ade gelas untuk isi gigi pelesu...Onion Iconyurkkkkk......
ag pun kesian la kat anak-anak mude baru keluar U/ Politeknik tak ade peluang kerja...haissh...tak kesian ke???

tapi kan kalo korang tanye aku, aku jawab better pilih umur 60 tahun...kenape????
ni ape yang aku dengar masa taklimat hari tu la..kalau salah mahap la...mokcik dah tua...

sebab pertama
korang tau kan sekarang kalau penilaian kurang dari 70% akan di syorkan untuk berpencen awal.. .. memang layak berkawan dengan makhluk dalam hutan tu<--contoh aje ...nak sentap2 pulak...
korang akan dapat pencen macam korang kerja sampai 60 tahun.....
cube fikir kalo pilih 58 je... rugi kan????
** tapi tak silap aku untuk markah 70% ke bawah ni pegawai akan dinilai lagi sekali..ye la mane tau pegawai penilai tu anti ngan orang tu..hambek ko die bagi markah rendah....so korang semua jgn risau ...die tak kan senang2 berhentikan korang...die akan nilai lagi...

sebab kedua
memang tak semua nak kerja sampai umur 60 tahun kan...gile ape...sampai tua nak buat kerja sama aje.... even korang pilih pencen sampai 60 tahun tapi bile korang dah umur 55 lebih tu kalo nak pencen time tu pun xde masalah... pencen korang tetap dikira seperti bekerja sampai umur 60 tahun...

sebab ketiga
kalau korang berjawatan tinggi la kan...kalo korang pilih bersara umur 56...tetibe mase umur korang 56 korang dinaikkan pangkat jadi Jusa ke ape ke...dah tu merase la ko 2 3 bulan aje jadi Jusa..kalo pilih 60 tahun ...haaaa makan bertahun jugak kite hidup berpangkat kan...

itu aje la kot aku rasa..kalau ade lagi nanti aku tambah..ni mengikut pemahaman aku la....

Kalau Bab hutang dengan kawan-kawan pun kena hati-hati


panjang tak tajuk ustajah pada hari ini murid2??? haa... tapi betul la ape yang aku cakap ni. kalau bab hutang zaman-zaman sekarang ni tak boleh dibuat  main. kadang-kadang tu hutang 50 hengget pun boleh sampai berbunuh-bunuh..kawan  tak kawan , sahabat tak sahabat la kan..kalau dah marah tu semua boleh lupe...setan dah penuh dalam kepale nyucuk2 ko...last2 ilang pertimbangan... kalau kite dah berhutang tu jangan la pulak liat nak bayar.. tapi kadang-kadang kite terlupa dengan hutang kita.. kadang2 orang yang beri hutang segan nak mintak duit.. so kaedahnya sendiri pinjam sendiri tulis la anney...peringatan untuk diri sendiri gak ni... 

biasa la kite ni kadang-kadang kesian dengan membe..nak pinjam duit sebab terdesak..ok lah beri pinjam atas nama "kawan" sebab kita percaya dengan dia...last2 "kawan" tu ilang entah ke mana kan... so kepada orang-orang di luar sana tu yang nak bagi kengkawan pinjam duit tiru lah cara budak2 ni..aku tak sure budak2 ni sekolah rendah or menengah..siap ade saksi bagai okeh..siap surat perjanjian..kelaassssss ko mariaaa....

ohhh sebenarnya nak tunjuk gambar aje..tapi terpanjang lak entry ni..sebab nak menghuraikan isi2  berkaitan dengan tajuk... =,=! 


siap ade barang gadaian sekiranya dia tak bayar...salah satu kasut... saksi pun ade sekali okeh.... bijak tol budak2 sekarang

sumber gambar ni aku amek dari cari gold...

Wednesday, December 28, 2011

Khairul Fahmi Che Mat & Siti Nurhaliza dalam Glam



mengancam abes nengok kaber majalah ni..hahaha ...glemer2 gak player bola sepak ni kan..tetibe aje rasa nak jadi pemain bola =,=! ade tak yang nak ambik player pompuan??? angkat tangan skang...okey sebab depan pc so kena assume aku tak nampak korang tengah angkat tangan.. * bajet semua sedang angkat tangan mereka...ouhhhh bukan khairul fahmi aje k...datuk siti pun jadi cover gak..eh...


owhhhh glamnyerrrrrrrrrrr.......sore tak sedap so memang tak de cita2 nak jadi penyanyi...tapi kan kalo korang nak jemput aku untuk miming boleh aje...hahaha =,=!


Friday, December 23, 2011

Yusri & Lisa Surihani Umum Tarikh Nikah Sabtu Ini.



PETALING JAYA: Selepas sekian lama berteka-teki mengenai tarikh perkahwinan mereka, pasangan artis Lisa Surihani dan Yusry Abdul Halim akan membuat pengumuman istimewa mengenai perkara itu pada Sabtu ini.

Jemputan mengenai pengumuman berkenaan telah dihantar oleh pihak KRU Studios kepada pihak media pada petang Khamis.

Majlis berkenaan akan diadakan pada pukul 10.30 pagi di Hotel Marriott, Putrajaya.

Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan KRU Studios, Norman Abdul Halim yang juga abang kepada Yusry ketika dihubungi bagi mengesahkan perkara itu hanya ketawa dan memberitahu akan menjelaskan perkara sebenar kepada pihak media pada hari berkenaan.

"Ia merupakan satu pengumuman istimewa dan pastinya ia akan diberitahu pada majlis nanti. Kalau saya beritahu sekarang tak ada kejutanlah," katanya berseloroh.

Pada pengumuman itu nanti, ibu bapa Yusry iaitu Abdul Halim dan Zarina Fenner serta ibu Lisa, Siti Amira Ahmad juga akan turut serta.

Difahamkan Yusry dan Lisa akan bernikah pada awal tahun depan yang mana majlis berkenaan akan mendapat liputan secara langsung menerusi saluran Astro.

Pasangan tersebut sudah mula rapat sejak Mac lalu dan sering berhubungan menerusi telefon bimbit masing-masing sejak setahun yang lepas.

Kemudian kedua-dua mereka membuat pengakuan pertama pada bulan Jun bahawa mereka sedang menjalinkan hubungan lebih daripada seorang kawan dan menganggap ia sebuah perhubungan yang matang.

psttt* semoga bahagia

Tulisan Mencerminkan Peribadi


ni yang aku dengar masa ikut kursus dengan dr Haji Fadzilah Kamsah hari tu.. tapi ingin di ingatkan bahawa banyak faktor yang mempengaruhi peribadi kita dan tulisan adalah salah satunya.. meh kite same2 cek...

Tekanan Ketika Menulis
Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas - Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas - Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Bentuk Tulisan
Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat - Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper.
Tulisan yang angular dan sharp - Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyakmemakai otak di sebelah kiri (otak logical)

Kecondongan Tulisan
Condong ke kanan
Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih sayang, berani, pemurah

Condong ke kiri
Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka campur orang

Tegak
Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan tengah

Campur-campur
Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Kerapatan Tulisan
Jarang-jarang
Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

Rapat-rapat.
Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Corak Tulisan Pada huruf J, G, Y, Z
Ada ekor, Besar, panjang dan sempurna - Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

Kecil, pendek dan tak sempurna - Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Pada palang huruf kecil T (t)

Tinggi
Tahap aspirasi tinggi

Rendah
Mudah berpuas hati, cita-cita rendah

Tengah-tengah
Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana


Jadi, dengan adanya petua dan tips ini, dapatlah kita menilai diri kita dan cuba perbaiki mana yang boleh. Dikatakan corak tulisan juga akan berubah apabila sikap kita berubah.

Petua Dari Dr. Fadzillah Kamsah

Thursday, December 22, 2011

Funny Animal LOL

Hari ni kan ngah cari gambar tucen kan...tetibe kan jumpe la gambar2 ni kan...korang layan la kan...kan...kan...








Wednesday, December 21, 2011

Wordless wednesday ## Duit Kertas Baru


ternampak tadi busuk tunjuk gambar ni kat fb...hahaha asenye semua blogger pun dah tengok gambar ni tapi still nak copy gak..bhahahaha eh dah jadi x wordless da,, T___T

sumber : fb busuk

Kebaikan SBPA


hari isnin lepas aku ade masuk taklimat sbpa. Nak cerita hari tu tak sempat...kerja banyak ma.. kena dahulukan kerja...aiceceh... tapi sepanjang yang aku faham dalam taklimat tu la...

kalau penilaian pegawai under 70% ke bawah pegawai akan disyorkan bersara.. tapi sebelum bersara tu pegawai akan dipindahkan ke unit lain untuk dinilai oleh pegawai lain, untuk memastikan bahawa pegawai benar-benar tidak mampu melaksanakan tugas. atau mungkin pegawai penilai menilai orang tu guna kepala lutut( emosi la maksudnya )

jika kerajaan syorkan korang bersara under skim ape ntah dah tak ingat...walaupun umor kite masih 20 + + + tapi pencen akan diambil kira mcm umur kite dah 60 tahun...

yang lain aku tak ingat...  

tapi aku macam tak setuju bersara umur 60 tahun... tak kan bertongkat masih nk kerja..mata pun dah tak nampak sangat.. kalau 55 ok dah asenye... pendapat  aku la...

Tuesday, December 20, 2011

Mimpi Menyusukan Bayi - SAKA datang dekat ke??

Mimpi menyusukan baby ni minggu lepas kot aku rasa. dulu MRBF penah cakap, die tengok tv kalau menyusukan baby maknanya saka...aku pun kurang pasti dengan benda ni semua. bila google memang tu aje la yang keluar. saka, jin, saka , jin.... debor ouh ase ati... =,='' .xmo la benda2 macam ni..sape punye pulak kan...


tadi aku dah google terjumpa satu ni.. meh kite baca sama-sama



Simptom-Simptom Terkena Gangguan Jin



1) Sakit kepala dan dada selepas waktu asar keatas.
2) Badan terasa berat dan malas. <---  ni kalau time penat sangat2 memang selalu macam ni
3) Sukar mendapat jodoh.
4) Badan terasa bisa-bisa/gatal.
5) Sakit/takut ketika ziarah orang meninggal.
6) Sukar tidur malam.  <----- Dari aku start study ag macam ni...bile dah terbiasa time study week tu x tidur..
7) Sakit pinggang tanpa sebab.
8) Sakit dada bila waktu asar keatas.
9) Mimpi melihat binatang seperti ular dan binatang berbisa.
10) Bermimpi bayi/kanak-kanak atau menyusukan bayi. <---Menakotkan.. =,=''
11) Bermimpi jatuh dari tempat tinggi.  <----tak selalu tapi pernah..mimpi macam ni terus bangun tersentak
12) Bermimpi di tempat yang kotor.
13) Sakit anggota badan tertentu seperti kaki,tangan selepas waktu asar.
14) Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.
15) Bayi kerap menangis.
16) Bunyi guli jatuh diatas syiling. <---majoriti rasa banyak dengar benda ni...
17) Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.
18) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.
19) Malas beribadat.
20) Nyanyuk ketika usia lanjut.
21) Panas baran.
22) Sikap berubah secara mendadak.
23) Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.
24) Suka melakukan tabiat buruk.
25) Kerap sendawa bila mendengar al-quran.
26) Kerap keguguran.
27) Gagal melakukan hubungan kelamin.
28) Mengantuk bila dengar al-quran.
29) Bermimpi seram yang menakutkan.
30) Darah haid turun lebih 15 hari.
31) Batuk yang berpanjangan tanpa sebab klinikal.
32) Selalu ditindih ketika tidur. <---- tapi ade sebab saintifik yang jelaskan fenomena ni
33) Kuat berangan.
34) Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.
35) Nafsu seksual yang melampau.
36) Selalu melihat kelibat dirumah.
37) Terasa diri selalu diperhatikan/diekori.
38) Mandul.
39) Kerap mendengar sesuatu bisikan.
40) Melihat jin secara terus.
41) Sakit mental atau gila.
42) Sakit tulang belakang tanpa sebab.
43) Sakit kepala tak tentu masa tanpa sebab klinikal.
44) Loya/sebu pada bahagian perut tanpa sebab klinikal.
45) Sakit dibahagian tulang rusuk kiri/kanan dan ulu hati.
46) Sakit dibahagian tulang punggung tanpa sebab.
47) Timbul rasa takut tanpa sebab.
48) Sering pengsan tanpa sebab.
49) Kerap mendengar bisikan/hasutan untuk melakukan perkara-perkara syirik.
50) Ragu-ragu tentang keimanan (ingin murtad).
51) Terdengar suara yang datang menyergah ketika tidur.
52) Terasa sesuatu menyentap kaki ketika tidur.
53) Kerap terdapat tanda lebam pada anggota badan.
54)mimpi terbang,air sungai,laut atau air bah <--- Pernah la mimpi ni

Jika anda mengalami lebih dari 3 simptom seperti yang saya senaraikan diatas,maka anda sedang terkena gangguan jin berikhtiarlah dengan perawat islam yang berdekatan.????

rasa semua pun lebih dari tiga ni...da lama copy ni sampai dah tak ingat sumber untuk letak... =,=! maaf 

Maria Elena Buncit okeyhhhh.....


2 3 hari ni memang orang asyik cari Maria Elena aje...mungkin nak tengok die bertunang dengan dato mane...bhahahahahhahaa tapi ade satu keyword kat nuffnang ni yang wat aku geli hati....



aduiduidui.......perut orang tu buncit ke tak pun kamu nak cari yeee???????? hahaha rasanya buncit la kot sikit2...bhahahhahahaa



nop...x buncit
sekian

pss** gambar di ciluk dalam blog tanpa kebenaran

Monday, December 19, 2011

Stunning Paper dresses by Mathew barodie











sumber : 

KELEBIHAN NAMA-NAMA ALLAH


(fadhilat ini dipetik dari tajuk buku Khasiat Asmaul-Husna & Himpunan Ayat-Ayat Al-Quran, susunan : Abu Nur Husnina, keluaran Pustaka Ilmi).
”Ya Qahhaar!” 
dizikir menurut kemampuan atau sebanyak 306 x, maka hati kita akan dijaga dari ketamakkan & kemewahan dunia & InsyaAllah orang-orang yang selalu memusuhi kita akan sedar & tunduk akhirnya.
 “Ya Wahhaab!” 
dizikir sebanyak 100 x sesudah solat fardhu, barang siapa yang selalu didalam kesempitan, Insya Allah segala kesulitan atau kesempitan dalam soal apa pun akan hilang.
“Ya Razzaq!” 
dizikir mengikut kemampuan sesudah solat fardhu khususnya solat subuh, Insya Allah akan dipermudahkan rezeki yang halal & membawa berkat. Rezeki akan datang tanpa diduga!! tetapi perlulah dilakukan dengan ikhtiar yang zahir.
“Ya Fattah!” 
dizikir sebanyak 71 x sesudah selesai solat subuh, InsyAllah hati kita akan dibuka oleh Allah, sehingga mudah menerima nasihat agama.
 “Ya ‘Aalim!” 
dizikir sebanyak 100 x setiap kali selesai solat Maktubah, Insya Allah akan mendapat kemakrifatan yang sempurna.

Miss My Mummy and Daddy :(


Ya Allah 
Rendahkanlah suaraku bagi mereka 
Perindahlah ucapanku di depan mereka 
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan 
Lembutkan hatiku untuk mereka 
 
Ya Allah, 
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas 
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas 
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah 
mereka sebagaimana mereka memeliharaku. 
 
Ya Allah, 
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan 
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku 
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku 
jadikanlah itu semua penyebab susutnya 
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan 
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah 
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan 
kebaikan berlipat ganda. 
 
Ya Allah, 
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku, 
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku. 
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi 
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul 
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman 
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... . 
 
Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha 
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah 
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih. 
 
Amin Ya Rabbul Alamin.. 
 
 
Marilah kita kenangkan dosa kita kepada orang tua kita. Siapa tahu 
hidup 
kita dirundung nestapa kerana kedurhakaan kita. Kerana kita 
menghisap 
darahnya, tenaganya, airmatanya, 
keringatnya. Istighfarlah, Istighfarlah. .. 
Barangsiapa yang matanya pernah sinis melihat orang tuanya. Atau 
kata-katanya sering mengguris hatinya, atau yang jarang 
memperdulikan 
dan 
mendoakannya. Percayalah bahawa anak yang derhaka siksanya 
didahulukan 
didunia ini. 
Ayah... Ibu ampunkanlah dosa-dosa anakmu...


psstt ** semoga abah cepat sihat..dah berape minggu demam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...