Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, December 31, 2010

SELAMAT TAHUN BARU OLZ


Selamat tahun baru Malaysia
harapan untuk tahun ni moga menjadi tahun yang perfect dan diredhai oleh Allah S.W.T
Bagi yang celebrate New Year berpada2 la...

Selamat Tinggal 2010

muahhahhahhahahahahahahaa....mesti ramai yang wat entry gedik2 gini kan????
huh cakap je sal tahun baru mesti korang tanye azam kan???
huhh aku tamoe citer sal azam..
boring!!!!!!
nak cerita pasal kenangan aje....
erkk... ade ke kenangan yang best2 aku tahun ni erk????
fikir jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ohhh yeeeee...aku da ingat sekarang
kenangan yang ampeh
kekantoian si tuttttt...... telah menyemarakkan api kemarahan aku..
ropenye banyak benda yang dah dibuat pade aku dan kawan2
tapi masing tak tau..
tapi bile da duk skali
terkeluarlah cerita..
huhhhh sumpah i mencik same si tuttttt tersebut
aiceceyhhhhh
hukhuk...
tahun ni baru la aku bukak mate kawan pun boleh wat jahat pada kita
aku tak mo reveal rahsia2 dia *tak mo burukkan orang~baik kan saya???*
walopon si tuttttt tu ari2 ngumpat, ari2 reka cerita baru memburukkan kitorang...* sape kitorang 2??? dah tentu la aku dan kawan2*
tapi aku dah tak kisah langsung sekarang...
kesian pade mereka yang percaya bulat2 pada kate2 si tutttt itu...
kesian jugak kat si tuttt tersebut kerana penat mereka cerita lain...
huargggg cube korang test tanya balik ape yg die penah citer..
aku kompem citer die akan jadi versi lain...
sangat salute r kerana berupaya mempertahankan kegedikan ko ye makcik...

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.

cerita yang best pulak
ntah la...
ade ke???
ade la... 
dapat doter fruit yang baru....
huarghh cucu perempuan pertama bg parent aku...
setelah bertahun2 hanya 3 hero yang wat bising kat umah skang da ade gugurl
sgt comel
tapi sore pun manje aje...hekhekhek

cerita lain....
malas r nak type...
kang panjang lak entry neh....
aku bagi 2 ni aje..cukup la..korang pun bukan bace gak kan???




Ketumbit

entry ini khas untuk jejaka yang suka mengintai orang tak kira la anak dara ke mak janda ke anak teruna ke, erkkkkkk anak teruna??? jangan men2 yepppp


Pengenalan
Ketumbit merupakan jangkitan pada pinggir kelopak mata yang mengakibatkan bisul kecil yang berkembang pada bahagian tersebut. Ketumbit boleh dibahagikan kepada ketumbit luaran, iaitu apabila jangkitan berlaku pada folikel-folikel yang terdapat pada bulu mata, atau ketumbit dalaman, iaitu apabila jangkitan berlaku pada kelenjar minyak yang terdapat pada kelopak mata.
Ketumbit kebiasaannya terjadi pada kanak-kanak. Walau bagaimanapun, orang dewasa juga berkemungkinan untuk mendapat ketumbit, bergantung kepada tahap penjagaan mata mereka.
Penyebab
Ketumbit adalah disebabkan oleh kelenjar minyak yang terletak berhampiran dengan kelopak mata menjadi tersumbat. Kelenjar minyak yang telah tersumbat ini kebiasaannya akan dijangkiti oleh bakteria seperti bakteria Staphylococcus aureus. Penghasilan atau pengumpulan minyak yang berlebihan menyediakan keadaan yang sesuai untuk pembiakan bakteria. Antara faktor-faktor yang boleh menyebabkan kelenjar minyak tersumbat ialah :
* Tekanan
* Pertukaran hormon
* Mengguna peralatan solek yang sama buat satu jangka masa yang lama atau yang telah dijangkiti oleh bacteria
* Diabetis
* Kandungan lemak yang tinggi dalam badan
* Kekurangan vitamin dalam badan
Patogenesis
Kelenjar minyak yang terletak berhampiran dengan kelopak mata tersumbat dan mengakibatkan minyak yang dihasilkan oleh kelenjar berkenaan berkumpul dan mengalir keluar daripada dinding kelenjar tersebut membentuk seperti gumpalan kecil (bisul) di pinggir kelopak mata. Bisul tersebut kebiasaannya amat sakit, berwarna merah dan bernodul. Kebiasaannya, kelenjar minyak yang tersumbat amat mudah dijangkiti oleh bakteria dan ini menyebabkan pesakit mengalami kesakitan yang teruk dan kawasan di sekitar kelopak mata yang terlibat menjadi kemerahan.
Ketumbit kebiasaannya kelihatan putih atau kekuningan seperti jerawat. Ketumbit boleh berlaku pada bahagian sebelah mata sahaja atau kadangkala ia boleh melibatkan kedua-dua belah mata dalam satu masa, secara serentak.
Bisul yang terhasil pada kebiasaannya akan surut dengan sendirinya apabila bahan yang menutup lubang kelenjar minyak tersebut dialihkan. Jangkitan oleh bakteria juga akan pulih apabila nanah dikeluarkan dan bahagian kelenjar tersebut dibersihkan.
Simptom-simptom
* Bisul di bahagian atas atau bawah kelopak mata
* Bengkak di sekeliling kelopak mata
* Sakit
* Kelopak mata menjadi merah
* Kelopak mata terasa sakit apabila disentuh
* Mata menjadi pedih
* Mata berair
* Gatal-gatal di kawasan bisul
* Pesakit berasa tidak selesa semasa mengelipkan mata
* Sensitif kepada cahaya yang cerah
petua menghilangkan ketumbit dari petuanenek
Jika anda menghadapi masalah ketumbit atau ketumbuhan pada mata, ambil air dari pucuk bemban lalu dicampur dengan hempedu ikan haruan. Hempedu itu pula hendaklah ditumbuk halus lalu dititik ke dalam mata. Lakukan berkali-kali sehingga ketumbit itu hilang.
petua dari tuan tanah kedaung miszsheyla
pergilah berjumpa doktor di klinik2 yang berhampiran

**psttttt ~ pesanan penaja, ketumbit tak ada kaitan dengan mengintai...harap maklum


kredit 2 :

Thursday, December 30, 2010

Mia Sara Nasuha


korang tengok adam maya tak??? kompem tengok kan??? aku tertarik dengan dak kecik dalam citer 2..huhuhu..walopon dah basi tapi ari ni aku ternampak pic dak kecik neh...so aku pun terpakse hupload sebab die sangat Adorable...walllllaaaahhhh
layan pic dak kecik yang sangat comel ni
kalo nama die dicalonkan antara anugerah Bintang fofular kompem aku akan vote untuk dia habis-habisan

aishh...debab...mau aku wat teddy bear ni..huhu

sangat comel....

geramnye akuuuuuuu

nengok badan ketul2

sangat comel ....saye mau dia boleh???



kecik2 dah pandai posing you







owh...dengan lisa

uhukkk..with my ex bf.....huarggggghhhhh yang ado...perasan aje



cute kan??? ase geram nak picit2 budak ni kan???? bila la tersenarai nama dia dalam ABPBH..
kompem dak kecik ni leh kalahkan artis lain....
LoVE BuDak kecik ini

Khairul Fahmi Che Mat

Malatop2 name Khairul Fahmi Che Mat skang ni kan?????
kemain ag korang tengok bola.....muahahahhahahaahhaahaa
Aishhh......meh la aku letak sikit info2 dia ngan gambo2 dia....
tapi korang jangan gedik lebih2 lak...die da ade awek okey..... kalo setakat tampal gambo die dalam diari ke... dalam dompet ke, letak dalam pencil case ke...letak dalam almari kat bilik ke, tampal kat cermin bilik korang ke, wat photosop cantum gambar korang ngan gambar die ke...2 biase2 aje tu...
yang 2 kenape cebik2 bibir 2....


kita mulakan dengan yang ensem dulu

macam hero jepun da....mungkin dia la ultraman yg pancarkn laser itu...kehkehkeh

jelingan

hoh..sungguh serius dia menangkap

berpeluh pun nampak macho you

Thailands Teerasil Dangda, right, shoot past  Malaysia's  goalkeeper Khairul Fahmi bin Che Mat, left, during their AFF Suzuki Cup group stage soccer match at Gelora Bung Karno Main Stadium in Jakarta, Indonesia, Saturday, Dec. 4, 2010.
okey yang ni mang tak nampak cam hero jepun

oohhhh...pandangan aku teralih pada jejake yang tepi skali..bukan jejake baju merah tu....korang ni cucuk mate baru tau

cakkkk

uwargghhhhhh



makan ati jek awek dia lau nengok entry aku neh....muahhahahhahahaaa... xpe la nak wat cane..dah bopren awak glemer.... I jeles dengan u taw elia....

dont worry  la...pape pun die tetap kamu yang punye..bukan Ahmad Albab yang punya

Biodata 

Nama Penuh : Khairul Fahmi bin Che Mat (apek)

Tarikh Lahir : 7 Januari 1989 (21)

Tempat Lahir : Kota Bharu, kelantan, Malaysia

Tinggi : 1.70 (5 kaki 7 inci)

Posisi : Penjaga Gol

cukup tak????? kalo tak cukup g cari sendrik.........


** mood ~ sedang bercuti


Yeahh.... Malaysia Menang

Oleeeeee....oleee....oleeeee.oleeeee
we r the champion...
aiceceyhhhh...kemain lagi kan...mentang2 la menang kemain ag kan ko...
kalo kalah kemain ag kene kutuk...
ahhhh x kesah la yang penting Malaysia menang....
aku dengan semangat membara semalam menjerit2 depan tv...
seyesss....aku bukanlah peminat bola kalo nak taw...nak2 lagi kalo Malaysia yang main...
kalo FIFA mang aku nengok..tapi nengok sebab player die ensem...
tapi semalam leh kate semangat jugak la aku nengok...
maybe sebab byk dengar Indon x puas hati dengan Malaysia....
ni first time aku nengok bola bukan sebab player2 dia...
satu pencapaian memberangsangkan terjadi dalam diriku....
yang paling best 2 esok Aku cuti...
YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Mekasih la pada player2 Malaysia kerana menyumbang cuti kepada aku...
yearghhhhhhh

Penangan Malaysia menang hari ni paper kat cafe ofis aku abes licin...
dasyat tak dasyat diorang...

wohoooooo

Tetibe terminat lak ngan Khairul Fahmi ni...ahakss... walopon die da ade awek....yuhuuuuuuu
alaaaa, minat bukan sampai nak kapel ke ape..minat la.....minat...macam minat2 la...hukhukhuk
tak caye die ade awek....ade la...dalam blog awek die banyak gambar KF ni...aku nengok ramai dah yang publish sal gambar awek die...huhuhu..huhhh...jeles I taw..

nengok aksi2 Khairul Fahmi ni jage gol

CEKAP...penjaga gol negara, Khairul Fahmi Che Mat menyelamatkan kubunya daripada ditembusi penyerang Indonesia, semalam.
okey..abaikan kedudukan die yang x berape sopan itu...

DETIK KERAMAT...Safiq Rahim  (kanan) menjulang   Piala Suzuki AFF 2010 selepas  mengalahkan Indonesia  di Stadium Gelora Bung Karno, semalam.

Kejayaan ini membolehkan Malaysia mencipta sejarah meraih kejuaraan kali pertama Piala AFF Suzuki sepanjang 14 tahun kejohanan ini mula dilangsungkan serta menjadi pasukan keempat bergelar juara selepas Thailand, Singapura dan Vietnam. - Metro

h0oyeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....tapi kan semalam bile nengok 2-1 aku memang da kompem Malaysia tak akan dapat kejar...aku macam frust gak la kan...tapi yang aku peliknye wisel penamat bunyi ye aku dengar orang jerit2...tengok pemain Malaysia bukan main happy lagi....Lorh...kalah pun Happy ke....pas 2 dorang bising2 kate Malaysia menang ...aikkkk tak nampak ke mereka Indon 2, Malaysia 1...seyes aku tak faham,,,pas 2 bila dorang kate Malaysia menang secara agregat baru la aku jerit2 gak....walopon aku tak faham sangat menang agregat 2 mcm mane...
tak kisah la yang penting menang!!!!


Ole...Ole..Olee..Ole....esok cuti

Wednesday, December 29, 2010

Follower bertuah

Rilekss!!!!!
Rilekss!!!!!!!!
Rilekssss!!!!!!!!!
jangan gedik2 jangan gedik2....
sape nak adiah angkat tangan????
hahahahahhahahaa.... 
aku bukan ape..nengok macam2 award korang bagi untuk menghargai follower2 ni...
aku pun teringin gak....tapi tak mo bagi award.....hemmmm
utk follower yang bertuah misz nak bagi adiah....adiah ape belum ditentukan ag...macam mane caranya belum ditentukan lagi....yang pasti untuk follower saje yeee....
bile nak wat entry utk follower bertuah ni...
t akan diberitahu

ohhh yeee..... nak wat sticky post cane ea.... aiyarkkkk
MSN Onion Icons
bukan tak pandai...saje nak test korang tau ke tak.....sila bagi tutorial....
jawapan sila google sendiri tutorial tidak diterima.......

agak2 korang nak adiah ape ye??????
perfume???
top up???
henpon cokia??
henpon biri2????


nak adiah lumayan klik nuffnang yeee....ahakkkkk...
Onion Emoticon

signboard are nonsense sometimes Part 3

okeh..signboard ni memang nonsense..xyah ade signboard pun xpe kot

jangan suke membuli suami atau bopren

mesti korang bersasp je duk dalam kete kan??

selamat makan langsat..

jage korang

errrrr................

okey ni memang wat rugi duit aje

yang dah kene tembak kalo masih hidup dinasihatkan untuk pura2 K.O

no nothing 

ohooo....ni patut diletakkan ke Stadium dimana berlangsungnya bole sepak

harga petrol mahal ye kawan2

huissshhh.. tahan perasaan aje 

ngaaaa~ jage la anak2

ngahahahhhahhahaaaaa....dalam maknenye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...