Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, September 20, 2010

Kucing Tidur

aku ingat selame ni manusia jek yg tid0 buas...yela kucing-kucing kat umah kite seme behave jek lau tid0r...xtaw la mcm2 gaya tidur kucing ni r0penye....hahahahahahaha...

kuak lentang style



gulung style...hahahaha da cam kek gulung dah



gulung style versi dua


ahaks...xtaw nak describe style pe nih...


Style pasrah neh

lam sink p0wn jadi gak membute


gulung versi 3


style bersamamu bertilamkan bumi berselimutkan langit...uhuuuu cedey si0t


tg0k kucen p0wn sygkan ank die...siap d0d0ikan ag nak die


tid0 bersame adik badik yg len..uhuuuu sgt tiut


kepenatan setelah lama bekerja



ni style penjimatan ruang k0t..


erk... kucen ni tid0 atas ni secara suke rela atau paksaan??


style nak kene lempang ngan tuan die

style kene halau ngan tuan..muahahaha tid0 kat sini pun jadi la


aiyark


cket ag nak jatuh


Friday, September 17, 2010

raye yang x s0n0k

neng0k..tuan tanah braye p0wn pkai siper jek..muahahahahaha

tadek la semenanye raye tahun ni x syi0k sebab
xde pic family tahun ni..
baju memasing x ikut tema yang ditetapkan...kate g0ld tapi cam cekelat jek memasing punyer baju..
buah hatiku tadek c0z x dpt cuti, muahahaha
abah x sihat pagi raye tu..
pagi2 raye dah ujan
anak sedare demam
byk ag la......

Tuesday, September 7, 2010

mood raya yang memang xde


dulu mase aku praktikal aku slalu nengok upin n ipin time berbuke..time 2 asenye lam 5 ke 15 minit jek citer die...walaupun citer die pendek tapi aku still layan coz mereka sgt ch000ooomel

huuuu .... bukan tahun ni aje yang xde mood nak raya... 
da lama semenanye m0od raya aku ni xde langsung
aku p0wn pelik nape aku cam ni?? last aku rasa suasana raya mase kecik2 dulu....
dulu lau 10 hari ag nak raya p0wn aku da rase bahang raya tu..uishhh mang s0n0k giler r..
kdg2 macam x caya da nak raya... tapi skang kemane m0od2  2 seme menghilng??? maneee???????
dulu time kemas2 umah, pasang lagu ghaye time 2 sayu jek ase ati  ni..mang mendayu2 la...lau lagu rancak makin rancak la semangat aku nk wat keje...skang ni pasang la lagu raye cam mane p0wn aku still x dapat rasa semangat raya.... kenape???
dulu2 berkepuk kad raya aku dapat..kdg2 tu aku compare ngan adik aku sape paling banyak dapat kad raye maknenye die la pling glemer..wakakakaka..cam si0t jek perangai seko2...tawon ni sms, mms ngan email je p0wn yg penoh..huhu x sonok..coz sms lau inb0x full kene delete msg2 t0oh...hahahahahaha..da xleh taw sape paling glemer..

skang ni time abah wat lemang je kot baru la ase sikit esoknye raye...lau x mang aku xde feel langsung..yela coz  abah aku mang wat lemang time Raye je pown..time lain mang jgn harap la nak makan lemang yang abah wat....

tapi wal0p0n m0od ghaye aku zero tapi aku still semangat nak balik kg c0z m0od keje aku p0wn 0%...
ngaaaaa mo0d keje aku ari2 0%...tapi 0leh sebab amanah aku push gak diri aku ni tok siapkan keje2 tu seme...
tak ikhlas ke aku?? huhuhu...ntah la..aku ase dah cukup ikhlas  tapi tu la aku ni liat cket nak mangun pagi...

ape p0wn aku still nak ucap 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADE SEME SAHABAT YANG X SAHABAT POWN SAME, SELAMAT HARI RAYA MAAP ZAHIR N BATIN.
SALAH SILAP, TERMAKAN, TERMINUM PAPE YG TER LAH HARAP DIHALALKAN DAN DI MAAPKAN...
MEKASIH KENGKAWAN...

Lagi isu menghina Islam

aku cukup pelik..skarang ni ramai yang samaada tak peduli or x amik tahu, atau memang tak kisah bila isu agama dimainkan... adakah kerana undang2 memang x tegas dalam tangani isu-isu ini sekarang... sedih sangat2 bila orang secara terang terangan menghina tapi x dikenakan apa-apa tindakan...kalau macam ni berterusan aku tak rasa konsep satu malaysia 2 masih lagi relevan... yup golongan ni hanya segelintir tapi d0rang leh influence org lain....


Beberapa hari lepas terdapat 2 isu yang sangat teruk. Bagi yang masih tidak tahu, Isu iklan raya dari TV3 telah ditarik balik dan ada dalam berita semalam. Isu Katy Lim Li Lian menghina Allah s.w.t juga tengah panas sekarang ini. Tak tahu nak cakap apa tapi yang sedihnya beberapa hari lagi nak raya, isu sensitif ini muncul.







selambe jek p0mpuan ni..aku mang cukup marah......pompuan ni jugak telah menukar profile facebook die... thank kepada sitikus. info ini diambil dari  hamba Allah ini untuk makluman bersama

Monday, September 6, 2010

Iklan raya TV3 Macam iklan krismas, Mesti baca!!!!

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:

http://www.youtube.com/watch?v=YKN5jW8WJ9Y

Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.


Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk...ap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
2.Buku - Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran






Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
Pokok Krismas - Simbol Paganism



Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian
Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.
Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan

Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.





Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?



Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.



Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..



Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).


mekasih kepada kalamul haqq atas perkongsian ini

Tips penjagaan bayi

terfikir nak search tips ni c0z raya yang bakal menjelma ni kak ngah aku balik s0 baby die yang tecik tu p0wn balik..uwaaaa wendu ngan baby.... disebabkan aku ni x brape terer n brani pegang baby tapi teringin sangat nk pegang sendrik so aku p0wn berusaha utk mencari cara terbaik.... n aku jumpe bende ni kat sini . kat sini mang banyak bende besh...sangat sonok bace p0st2 die..kalerful.. aku tertarik dengan p0st yang ni..s0 aku nak share ngan k0rang seme

selambe jek die angkat baby ni


cara keringkan baby, hahaha memang x bleh bla bapaknye


sah2 bapak die menang


keselamatan yang tak berape selamat


don't try this


bapanya seorang pemain bola keranjang




cara bersihkan bekas tempat mandi baby..errrr 

ni not helping ye kawan2.... adeyh


yang ni mang tak boleh bla....muahahahahhaha


hiburan utk baby, pasang la astro


mak die berg0sip bersama anak. anak haram jadah x faham


senyuman paksa


xm0 korek hidung baby cam neh... uhuks


susu baby bukan tester dekat supermarket..berpada la cket lau nak test 2


mau melekat kat celah kuku..eyarkkkkk



cam anak tikus lak uhuuuuuuuuuuuuu :(


xm0 kejut baby cam ni..mau parkinson baby tu 5 minit..

hahahhahahaha...mang gelak tahap dewa da aku sensorang kat office...uhuuuuu...nak yang lebih best klik SINI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...